Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Az Intel a mai napot két új processzort indított útjára.

Azt hittem LGA 775-re már nem adnak ki semmit...

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#2) Bluegene válasza Retekegér (#1) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

fognak még sztem

mindig ez van: ez az utolsó, aztán jön egy utolsó utáni, utáni....

igaz ez nem új fejlesztés csak eggyel nagyobb szorzó :U

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#3) ^Clown válasza Retekegér (#1) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én se hittem volna...

A Pentium brandet nem tudom, mi tudná überelni.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#4) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ki az a márhá aki 294 dollárt ad egy kétmagos ratyi GPU-val felszerelt prociért?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#5) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem semmi, hogy még mindig akad 775-höz 'új' cpu. De minek?
Az i5 meg kissé drága, pláne, hogy csak kétmagos.
Fail.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#6) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 3,86GHz azt jelenti, hogy kerek 60MHz-et ver az eddigi csúcstartókra ( Pentium 4 570J / 571 / 670 / 672 ). :C

(#7) Abu85 válasza Retekegér (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Javítva. Köszi. :R

Bluegene: Jah. Mindig lesz egy utolsó utáni. ;]

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#8) dízelracer

dízelracer
(őstag)

Nyugalom, ezt leszámítva is jön még új LGA775 proci. :D Pl E6700

[ Szerkesztve ]

(#9) Móci válasza Abu85 (#7) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet még 2020-ban is kapunk valami nagyon új 775-ös procit... ;] :D

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#10) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mi lett volna ha 1156-ba adtak volna ki lowend cpu-t?....

Abu: "A korai startot persze senki sem bánja, hiszen az új modell az Intel legmagasabb órajelen üzemelő processzorává lépet elő." lépet*lépett

New world...old thinking...IBM T60;)

(#11) Abu85 válasza Chaser (#10) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Viccelsz ... lowendbe szaros négymagos AMD való. :D ;]

Kösz. :R

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#12) atti_2010 válasza Oliverda (#4) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nem csinálhattak volna 1-2 típust GPU nélkül 32nm de 4 magost?

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#13) FRENK1988 válasza dízelracer (#8) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor nem vennék a kórájhetet:D

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#14) Joachim21

Joachim21
(fanatikus tag)

Nagyon temetné mindenki a 775-öst, de még idén is az eladások 60%-t fogja kitenni az atomot nem számítva.
Ha a 680 lesz a leggyorsabb, akkor az eddigi leggyorsabb ára valyon mérséklődik majd?

[ Szerkesztve ]

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#15) fLeSs válasza Oliverda (#4) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

sztem lesz jópár ilyen emberke aki csak az órajelet nézi.

(#16) Killing válasza FRENK1988 (#13) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Aki kórájhetet vesz az valószínűleg nem fog LGA-775 körül keresgélni. ;)

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#17) dízelracer válasza FRENK1988 (#13) üzenetére

dízelracer
(őstag)

Mivel túl nagy ugrás lenne rögtön 3,43GHz-es procit (E6700 Dual Core) piacra dobni ezért szerintem lesz még előtte egy (vagy kettő 3.0GHz és 3.2GHz??) Pentium Dual Core proci. Ki kell tölteni a lyukat a 2,8 és 3,43Ghz között. Ha az eddig bevett szokásához tartja magát az Intel vagyis minden új modell 200MHz-el lesz gyorsabb az elődjénél akkor még legalább 3db új proci biztosan jönni fog. De mindez persze csak feltételezés.

(#18) Joachim21 válasza dízelracer (#17) üzenetére

Joachim21
(fanatikus tag)

Clarkdale családon belül is van már Pentium, ne számíts nagy tüzijátékra a wolfdale-re épülőknél!

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#19) Oliverda válasza fLeSs (#15) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na de az ilyenek miért cserélnék le a P4 670-et? :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#20) FRENK1988 válasza Killing (#16) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De aki órajelhajhász annak mindegy milyen foglalat az úgyis a bűvös 3,4G-t nézi :DDD

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#21) dízelracer válasza FRENK1988 (#20) üzenetére

dízelracer
(őstag)

Miért? Egy 3.4GHz-re belőtt Wolfdale Dual Core-al tökéletesen el lehet játszogatni. Nyilván itt most nem azokról a kockákról beszélek akinek HD5970 figyel a gépében, de egy HD4850/70, nVidia GTS-250 szintű kártya alá elegendő teljesítményt nyújt. Kár, hogy a jövőben egyre inkább hátrány lesz a 2mag. Sajnos lassan eljár felette az idő. Kár érte mert q.jó széria volt.

(#22) Probber válasza FRENK1988 (#20) üzenetére

Probber
(őstag)
LOGOUT blog

Ha már mindegy a foglalat, akkor 3,8 GHz nem (775, 1mag, Prescott)? :DDD

"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

(#23) BiP

BiP
(PH! addikt)

Komolyan nem értem. Állandóan az volt a baj, hogy az intel miért váltogatja a socketeket olyan sűrűn, most meg az a baj, hogy miért adnak ki 775-re még procit, mindenki temetné.
Néha azt érzem, hogy mindegy mi a helyzet, csak bele lehessen kötni.
Akinek LGA775-ös lapja van, az örüljön neki, hogy adnak még ki bele procit, aki meg már váltott, annak meg miért fáj?

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#24) P00By válasza Oliverda (#4) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Igen. Ha megnézzük a paramétereket, meg az árat, akkor látszik, h baromira nem éri meg :D

(#25) dízelracer válasza BiP (#23) üzenetére

dízelracer
(őstag)

Mert divat fikázni. "A 775 kihalt az 1156 értelmetlen a 1366 drága" ect ...

(#26) Tommee válasza BiP (#23) üzenetére

Tommee
(tag)

Elképzelhető viszont hogy a 775-ös lapokhoz már nem jön ki újabb BIOS és emiatt nem teheti bele biztonsággal az ember a "jó öreg" alaplapjába az új procit.

(#27) Himym válasza Abu85 (#11) üzenetére

Himym
(senior tag)

Ez nem volt szép. :( :((

(#28) Retekegér válasza Himym (#27) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Látom neked nem jött át... :U

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#29) Gery15

Gery15
(őstag)
LOGOUT blog

Jó rendben! marad a 775-s lap :K

[ Szerkesztve ]

(#30) MaUser

MaUser
(őstag)

Javítsatok, ki ha tévednék, de ez az E5500 nagyon jó procinak ígérkezik az E4300-at, E4400-et (és társaikat) használók számára. A csak 200MHz-es fsb és a 45nm elég tuningbarátnak hangzik. Vajon 4GHz elérhető velük? (Ezen az áron máris cserélem a 3GHz-en járó E4300-at, mert mégha csak 3.5GHz a proci vége, de a jóval kisebb fogyasztás miatt már megérné, mert Intel ugye nem csökkent feszt ha tuning van...)

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#31) sid.:Rc211v válasza MaUser (#30) üzenetére

sid.:Rc211v
(senior tag)

Persze hogy jó proci..Sztem a legtöbb E55 procival el lehet majd érni a 4ghz-et(vagy akár fölötte) Persze a tuningra nincs garancia..De pl E52 M0 steppel se volt olyan rossz(3,7-8ghz átlagba) vagy már az újabb R0 steppingű E53 -ból is van sok ami megy 4ghz, és ráadásul értelmes fesszel..

-XFX-

(#32) Killing válasza FRENK1988 (#20) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vérpistike feeling. Aztán csodálkozik hogy egy Core i7-920 miért jobb és miért drágább az alacsonyabb órajel ellenére. :DDD

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#33) hétalvó válasza Gery15 (#29) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

775-el csak a Quad árakkal van a gond. Nem sok i7-i5 fogyna mondjuk ha 30-35k lenne a Q9550. Ami mindenre elég, és nem sok Phenom2 adtak volna el szerintem. Az Intel-től ezt óriási hibának tartom. :W 2 év alatt kb 0% árcsökentés...

gyúrunk vazze

(#34) Gery15 válasza hétalvó (#33) üzenetére

Gery15
(őstag)
LOGOUT blog

hát igen ez a baj..... az ár az ár az ár :(

(#35) BiP válasza hétalvó (#33) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Ezt én is sajnálom. Én is még abban reménykedem, hogy alaplapcsere nélkül tudok majd 4magra váltani, de amíg a core2quadok ilyen drágák, esélytelen. Még a végén corei5-öt érdemesebb lesz majd venni helyette.

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#36) [CS]Blade2 válasza MaUser (#30) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

E4300 tulaj vagyok, és tényleg jó választás lenne, de nincs szükségem cserére. Ha esetleg beadná a kulcsot a kis E4300, akkor erre, vagy egy használt E8xxx-ra cserélnék.

Az i5-nek meg combos az órajele. Én már a E8xxx elején számítottam ilyen órajelre, amikor sokan könnyedén felrántották 4Ghz környékére. Válogatott példányokból simán kiadhatták volna.

(#37) hétalvó válasza BiP (#35) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

én már cseréltem phenom2-re, mert 25k-ért jó volt egy 925-ös, de el kellett adnom az imádott ep35-ds4-emet, mert intel bácsi cseszett rám, de szerintem ezt ők is jól tudják, AMD pedig szépen beékelődött a piaci résbe és tarol. sok intel-es átállt, köztük én is. ár teljesítményt nézve verhetetlen. de hajrá i5-i7, akinek van esze nem veszi, mert minek, nagy felbontásban a p2-el se mennek jobban a játékok, persze nem mindenki csak játszik.
Barátom netezni vett i7-et :D

gyúrunk vazze

(#38) flimo válasza hétalvó (#33) üzenetére

flimo
(őstag)

Dehogy volt hiba. Talán kicsit több nyereségük lett volna, de nem akartak megint 1,2 milliárdot fizetni az amdnek :) Vagy annak se örültek volna, ha amd csődbe megy, őket meg feldarabolják.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#39) BiP válasza hétalvó (#37) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Ha teljes platformcsere, akkor én is phenomII-re váltanék. Durva, hogy a legnagyobb x4 is 40-ből kijön. (i5-öt csak házon belüliség miatt említettem). Csak lusta vagyok alaplapot + memet is cserélni, ezért reménykedem elsősorban c2quadban.(jó kis ep43-tól sem szívesen válnék meg)

[ Szerkesztve ]

(#40) Chaser válasza Abu85 (#11) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az én x2 240-es gépem ultra lowend lesz? ;] :P hát még ha azt is lecserélem sempron 140-re, vagy régi am2-esre...höhö.

Nincs mit:)

Tommee: Nem hát...akármelyik értelmes alaplapba bele lehet tenni és menni fog, gyakorlatilag az R0 revet kell ismernie, az én lapomban fél évvel azelőtti biosban nyomultak az R0 5200-k, hogy kiadtak volna hozzá biosfrisst. Az E3-asok is olyannal mennek ami hivatalosan nem ismeri őket.

MaUser: Ha tuningra veszed van olcsóbb E5 is, minek fizetnél felárat? R0 E3/5-öknél a jobbak viszik 4ghz-et 1.35V-on, mostanában már erősen ki kell fogni, kezdetekben sok 1.35V@4G-s E5200-t adtam el. Vannak kivételek amik jobbak, de ritkák..lásd pl aláírásom :C

Rohadt jó plartform lenne a 775, ha nem szállt volna el a ddr2 ára, ddr3-as értelmes lap meg nagyon olcsón nincs, én újan már nem ajánlom senkinek, de aki bespájzolt rammal az el lehet vele még sokáig.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#41) Jaffafa

Jaffafa
(fanatikus tag)

Ahogy elnézem még legalább egy évig elleszek a jó öreg Q6600-zal. ;]

"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö

(#42) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Én lecseréletem AMD re a 775 tokozásu lapomat,és egy ideig nem is akarok belefolyni a processzorok nemi életébe,zsong a fejem a sok uj és régi proceszortol,tokozásoktol

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#43) hétalvó válasza BiP (#39) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

ott van a ddr2-es vezerlo is az AM3-as procikban es igy AM2+ -os alaplapobkan is vigan el van, nezd csak meg a konfigomat. ;)

775 mellett szol talan meg a jo alsokategorias ar. E3200/E5200 , de felette mar csak PII925-ot vennek, esetleg AII620-at.

[ Szerkesztve ]

gyúrunk vazze

(#44) hunfatal

hunfatal
(PH! nagyúr)

Ahogy elnézem még sokáig marad a jó öreg Q9400. :)

(#45) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Talán nem véletlen a nagy sietség. Ebbe az árszintbe még gyorsan akartak valamit tolni az AMD 6 magosa előtt. Most még el lehet sütni, hogy ez a 2 mag igazából 4 szálon számol, de májustól akit behülyítenek vele az már meg is érdemli.

Viszont mekkora haszon lehet ezen is, csak 2 magos, az is 32nm-en, és annyiba kerül, mint a thuban fog 6 maggal 45nm-en.

Nekem bőven jó az AMD, és remélem 32nanon fejlődnek majd, mert a mostani fogyasztások irgalmatlanok. (Legalábbis nállam, processzor fronton.) De ezért nem cserélnék ilyen 2 magos intelre.

(#46) [CS]Blade2 válasza antikomcsi (#45) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

A tesztek alapján nem behülyítés ez. Core i3-530 vs. Phenom II X4 925

A haszon nagy, de nem ez megy a Thuban ellen. Oda kell majd egy gyengébb i7.

(#47) Eddie141 válasza antikomcsi (#45) üzenetére

Eddie141
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyetértek veled.
Én is bőven elégedett vagyok az AMD-vel :) Ebben az árkategóriában szerintem mindenképpen jobb választás. Én is jelenleg egy Phenom IIőt hajtok, de amint kijön a thuban, és kicsit mérséklődik az ára a beharangozotthoz képest, rögtön váltok is rá :)

Ph 56. legmegbízhatóbb tagja :) -> http://href.hu/x/hr23

(#48) Oliverda válasza [CS]Blade2 (#46) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Oda egy gyengébb négymagos i7 nem lesz elég. :N

(#49) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Nah megint egy utolsó kiscserkész 775-ös? :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#50) Eddie141 válasza Devid_81 (#49) üzenetére

Eddie141
(senior tag)
LOGOUT blog

Kissé már eröltetettnek tűnik. És a cikkben is írják, hogy csak a név a húzó, és ezen termékpaletta nagyjából a megtévesztésből tartja fenn magát :D

Ph 56. legmegbízhatóbb tagja :) -> http://href.hu/x/hr23

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.