ezek teljesítményéről nincs vmi info?pl egy core i7hez képest. vagy csak egy i3as.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Processzorok, tuning » [Re:] A Snapdragon S4 sorozat a teljes mobil piacot letámadjaHozzászólások
Teljesen felesleges azokhoz mérni, mivel 1 wattot sem fogyaszt egy mag terhelés mellett.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

attila206
(kvázi-tag)
okay. csak a kíváncsiság, tod 

Blero3311
(lelkes újonc)
Ó te jó ég.. hányszor szúrták már ki a szemünket ilyen egymillió százalékos teljesítménynövekedéses grafikonnal, meg század akkora fogyasztással.. Komolyan, könyörgöm, csak a felét próbálják meg betartani és akkor hátha sikerül a negyedét megvalósítani..

attila206
(kvázi-tag)
nos, pl tényleg mit tudnak ezek? mondjuk superpi
, szájnbencs..

.mf
(PH! addikt)
"szájnbencs"
Jáj. Renderelés-teszt, a cine a cinema szóból jön...
---
Energiamenedzsment terén rengeteg érdekes újítás, L0 is jó ötlet, régóta csodálkozom egy ehhez hasonló megoldás miért nincs megvalósítva x86 laptopoknál , hogy aszimmetrikusan vannak a magok, van egy nagyon energiahatékony mag, ami kis terhelésnél megy, és a többi mag akkor teljesen ki van kapcsolva.

Garyka
(újonc)
szóval a ZTE nyomhatja tovább a MSM7225A-t, lesz utánpótlás 

max-pain
(senior tag)
"az S1 széria is frissül az MSM7225A, MSM7625A, MSM7227A és MSM7627A jelzésű lapkákkal. Az utóbbi négy megoldás egyértelműen a belépőszintet célozza meg, és a korábbi Snapdragonök frissítésének tekinthetőek, vagyis technikailag nem hoznak újítást"
Dehogynem. A korabban kiszivargott Qualcomm roadmap szerint a proci ARM11-rol (ARMv6 architektura) ARM Cortex-A5-re (ARMv7 architektura (vegre!)) cserelodott. Ez azonos orajelen 20-30%-al nagyobb teljesitmenyt jelent, plusz ami eddig csak ARMv7-en ment az vegre menni fog.
Valóban. Korrigáltam. Köszi. 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

max-pain
(senior tag)
Itt egy kep is rola

Ezt találtam hirtelen én is. Full igaz. Én néztem el. 

max-pain
(senior tag)
En lattam a kiszivargott pdf-et is (honapokkal ezelott), de sajna a Qualcomm leszedette azt mindenhonnan. Szoval nem kamu az abbol csinalt kep...

max-pain
(senior tag)
Hat basszus, lehet megsem valtozik a proci 
https://developer.qualcomm.com/sites/default/files/snapdragon-product-specs.pdf

lapa
(PH! kedvence)
nem értem az indoklást. értelme van összehasonlítani, legfeljebb nem egy csúcs core-ral, hanem brazosokkal, atomokkal.
azért ha egy 10w-os procival vannak összemérve, akkor ott hasra nagyjából ötszörös lenne a különbség (legalábbis <10-szeres). az már értékelhető lenne.
www.lapanet.hu
Megkérdeztem a Qualt. Maradt az eredeti szöveg. Nem változott a chip, csak a platformdizájn lett költséghatékonyabb.
A Brazos minden tabletekbe szánt megoldást lever, de 5,9 wattot fogyaszt a jelenlegi Z-01, ennél rosszabb, hogy az átlag fogyasztás 4 watt. Az AMD akkor lesz érdekes, ha itt lesz a Z-03, ami 2 wattra csökkenti az átlag fogyasztást, miközben a teljesítmény nem változik, és ehhez kap egy Windows 8-at.
Az Atomról felesleges beszélni, mivel PowerVR-t használ a tabletekbe szánt verzió, amihez egyszerűen nincs normális Windows driver. Az aktuális még a PC-s Angry Bird elindítására sem képes.
Majd megjön a Win 8 és lehet összehasonlítani. 
[ Szerkesztve ]

max-pain
(senior tag)
Nagy kar 
Olcsó telókba jó lesz. Ott az a lényeg, hogy a platformdizájn költséghatékony legyen.
2,5 ghz-es proci egy mobil telefonba? Te jó ég, az meg minek?
kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni...

vanhalen
(senior tag)
Mos' nemazé, de ezek elég jópofának ígérkeznek. Az az L0 meg az L1-2 külön órajel/feszültség stb. szabályozgatása különösen érdekes. PC-kkel összehasonlítgatni netto hülyeség, de amúgy anno a microprocesszorok hajnalán azokat is kiröhögték. IBM-nél már "presztizsből" sem merték meglépni, hogy "teljesen" IBM fattyú legyen "teljesen" IBM égisz alatt. Különálló, "bármikor leállítható" kísérleti projectnek indították fű alatt hevenyészetten összelőtt fejlesztő brigáddal, mert hogy "hivatalosan" a majdani PC/mikroszámítógépek csak játékszer kategória.
Viszont, mire a 80-as évek közepéhez jutottunk, IBM már szándékosan 286-os procit (tesztprocesszor, amit az Intel sohasem szánt kereskedelmi forgalmazásba) volt "kénytelen" az új PC-ibe tetetni az akkor már kijött 386 helyett, mert a 386 teljesítménye már nagyjából egálban volt a kisebb szervereiével ("minik") Mindez pár év alatt fejlődött ennyire fel.. Ki tudja, mivé fejlődik az ARM? Most még kiröhögik, mert hogy a "nagy" X86_64-es procik teljesítményéhez képest gyenge, de közben meg marhára fejlődik és baromi keveset fogyaszt, meg megy a szekér, termeli a profitot, vagyis tellik miből fejleszteni.. Lassan a budikagylóban is ARM lesz[link] 
Valahogy olyan deja vue érzésem van 
[ Szerkesztve ]
A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)
A L2 cache már megosztott, vagyis a lapkában található összes mag eléri. Az egyes magok fél megabájtos szeletet kapnak
Ezt hogy kell értelmezni? Van egy megosztott valami, amiből mindenki kap egy szeletet.. Nálam a mindenki kap egy fél megabájtos szeletet azt jelenti, hogy mindegyik procihoz van egy félmegás L2, és nem oszt meg senki semmit.

vanhalen
(senior tag)
Azt hiszem úgy működik a "megosztás" hogy írni mindegyik csak a sajátjába tud, a többiébe nem, olvasni viszont mindegyik tud a másikéból, meg az összesből ha akar. Tehát: van egy félmegás trágyadombom ami csak az enyém és én vagyok a kiskakas. Valaki beteszi seggét, lelövöm. Ha viszont kedvem szottyannna a kerítésen bármikor megdugni bármelyik szomszéd kakas tyúkjait, akkor alanyi jogon bármikor megtehetném. Kb.
Érted már kisapáám?! 
[ Szerkesztve ]
A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)
ezen besirtam 
Opteron 165-t es Scythe Kama Bay AMP 2000-t keresek!///Sose feledd a tizenegyedik parancsolatot: ne hagyd, hogy elkapjanak!

Bortolinni
(lelkes újonc)
Azért én ezt megnézném úgy is lesz nála sokkal jobb is évente jönnek ki a jobbnál jobb procik.
En az elottem szolo poenos reakciojan kacagtam egy jot. Gondolom nem nekem akartad cimezni a mondandod.
Opteron 165-t es Scythe Kama Bay AMP 2000-t keresek!///Sose feledd a tizenegyedik parancsolatot: ne hagyd, hogy elkapjanak!

lujó55
(őstag)
volt egy tanárom az egyetemen, az pont így tanított! király stílusod van! 
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!
Zseniális a szemléltetés. 

vanhalen
(senior tag)
Kösz fiúk, így sokkal könnyebb volt, mint elbáboznom. Próbáltam 

max-pain
(senior tag)
De gyakorlatilag ugyanez (A nelkul) rendelkezesre all mar tobb mint ket eve. Mar akkor is a rohadtolcso szegmenst celoztak meg vele (akar 150 dollaros okostelok). Ennyi ido alatt azert illet volna valami komolyabbat letenni az asztalra (vagy e helyett vagy icipicit e fole pozicionalva).

quarros
(kvázi-tag)
Csökkentsék le a fogyasztást egy MSP430 szintjére és máris nem kell aggódniuk piacvesztés miatt.

Ezekszerint akkor még 1-2 évig lehet számítani hulladék androidos telefonokra. Hurrá!
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)
Valószínű, hogy a hozzá tartozó referenciaboard nem ugyanaz. A legtöbb költséget ott lehet lefaragni, nem pedig a lapkán. Maga a chip egy elég régi gyártástechnológiát használ, melyre feltételezhetően már nem nagy az általános igény, így a bérgyártás is olcsó lett.
[ Szerkesztve ]

kcsa
(senior tag)
Polgári engedetlenség keretein belül lehet fel kellene gyújtani a 7227 és 7225 raktárakat 
emberek... "fan" és nem "fun"...
Dehogy a raktárakat! A tervrajzokat egytől egyig.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

vanhalen
(senior tag)
"Polgári engedetlenség címén"
Inkább a gyártósorok közé kellene dobálni a papucsainkat, mint anno a hollandok
Vagy, hogy haladjunk a kórral, betenni összeset ilyenekbe[link](SabotAGE) és leúsztatni a sárga folyón 
[ Szerkesztve ]