Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) attila206

attila206
(kvázi-tag)

ezek teljesítményéről nincs vmi info?pl egy core i7hez képest. vagy csak egy i3as.

(#2) Abu85 válasza attila206 (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Teljesen felesleges azokhoz mérni, mivel 1 wattot sem fogyaszt egy mag terhelés mellett.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#3) attila206 válasza Abu85 (#2) üzenetére

attila206
(kvázi-tag)

okay. csak a kíváncsiság, tod :P

(#4) Blero3311

Blero3311
(lelkes újonc)

Ó te jó ég.. hányszor szúrták már ki a szemünket ilyen egymillió százalékos teljesítménynövekedéses grafikonnal, meg század akkora fogyasztással.. Komolyan, könyörgöm, csak a felét próbálják meg betartani és akkor hátha sikerül a negyedét megvalósítani..

(#5) attila206

attila206
(kvázi-tag)

nos, pl tényleg mit tudnak ezek? mondjuk superpi :DD, szájnbencs..

(#6) .mf válasza attila206 (#5) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"szájnbencs"

Jáj. Renderelés-teszt, a cine a cinema szóból jön...

---

Energiamenedzsment terén rengeteg érdekes újítás, L0 is jó ötlet, régóta csodálkozom egy ehhez hasonló megoldás miért nincs megvalósítva x86 laptopoknál , hogy aszimmetrikusan vannak a magok, van egy nagyon energiahatékony mag, ami kis terhelésnél megy, és a többi mag akkor teljesen ki van kapcsolva.

(#7) Garyka

Garyka
(újonc)

szóval a ZTE nyomhatja tovább a MSM7225A-t, lesz utánpótlás :D

(#8) max-pain

max-pain
(senior tag)

"az S1 széria is frissül az MSM7225A, MSM7625A, MSM7227A és MSM7627A jelzésű lapkákkal. Az utóbbi négy megoldás egyértelműen a belépőszintet célozza meg, és a korábbi Snapdragonök frissítésének tekinthetőek, vagyis technikailag nem hoznak újítást"

Dehogynem. A korabban kiszivargott Qualcomm roadmap szerint a proci ARM11-rol (ARMv6 architektura) ARM Cortex-A5-re (ARMv7 architektura (vegre!)) cserelodott. Ez azonos orajelen 20-30%-al nagyobb teljesitmenyt jelent, plusz ami eddig csak ARMv7-en ment az vegre menni fog.

(#9) Abu85 válasza max-pain (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valóban. Korrigáltam. Köszi. :R

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#10) max-pain válasza Abu85 (#9) üzenetére

max-pain
(senior tag)

Itt egy kep is rola:)

(#11) Abu85 válasza max-pain (#10) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezt találtam hirtelen én is. Full igaz. Én néztem el. :R

(#12) max-pain válasza Abu85 (#11) üzenetére

max-pain
(senior tag)

En lattam a kiszivargott pdf-et is (honapokkal ezelott), de sajna a Qualcomm leszedette azt mindenhonnan. Szoval nem kamu az abbol csinalt kep...

(#13) max-pain

max-pain
(senior tag)

(#14) lapa válasza Abu85 (#2) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

nem értem az indoklást. értelme van összehasonlítani, legfeljebb nem egy csúcs core-ral, hanem brazosokkal, atomokkal.

azért ha egy 10w-os procival vannak összemérve, akkor ott hasra nagyjából ötszörös lenne a különbség (legalábbis <10-szeres). az már értékelhető lenne.

www.lapanet.hu

(#15) Abu85 válasza max-pain (#13) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Megkérdeztem a Qualt. Maradt az eredeti szöveg. Nem változott a chip, csak a platformdizájn lett költséghatékonyabb.

(#16) Abu85 válasza lapa (#14) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Brazos minden tabletekbe szánt megoldást lever, de 5,9 wattot fogyaszt a jelenlegi Z-01, ennél rosszabb, hogy az átlag fogyasztás 4 watt. Az AMD akkor lesz érdekes, ha itt lesz a Z-03, ami 2 wattra csökkenti az átlag fogyasztást, miközben a teljesítmény nem változik, és ehhez kap egy Windows 8-at.

Az Atomról felesleges beszélni, mivel PowerVR-t használ a tabletekbe szánt verzió, amihez egyszerűen nincs normális Windows driver. Az aktuális még a PC-s Angry Bird elindítására sem képes.

Majd megjön a Win 8 és lehet összehasonlítani. :)

[ Szerkesztve ]

(#17) max-pain válasza Abu85 (#15) üzenetére

max-pain
(senior tag)

Nagy kar :(

(#18) Abu85 válasza max-pain (#17) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Olcsó telókba jó lesz. Ott az a lényeg, hogy a platformdizájn költséghatékony legyen.

(#19) Runner_fxr

Runner_fxr
(senior tag)
LOGOUT blog

2,5 ghz-es proci egy mobil telefonba? Te jó ég, az meg minek?

kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni...

(#20) vanhalen

vanhalen
(senior tag)

Mos' nemazé, de ezek elég jópofának ígérkeznek. Az az L0 meg az L1-2 külön órajel/feszültség stb. szabályozgatása különösen érdekes. PC-kkel összehasonlítgatni netto hülyeség, de amúgy anno a microprocesszorok hajnalán azokat is kiröhögték. IBM-nél már "presztizsből" sem merték meglépni, hogy "teljesen" IBM fattyú legyen "teljesen" IBM égisz alatt. Különálló, "bármikor leállítható" kísérleti projectnek indították fű alatt hevenyészetten összelőtt fejlesztő brigáddal, mert hogy "hivatalosan" a majdani PC/mikroszámítógépek csak játékszer kategória.
Viszont, mire a 80-as évek közepéhez jutottunk, IBM már szándékosan 286-os procit (tesztprocesszor, amit az Intel sohasem szánt kereskedelmi forgalmazásba) volt "kénytelen" az új PC-ibe tetetni az akkor már kijött 386 helyett, mert a 386 teljesítménye már nagyjából egálban volt a kisebb szervereiével ("minik") Mindez pár év alatt fejlődött ennyire fel.. Ki tudja, mivé fejlődik az ARM? Most még kiröhögik, mert hogy a "nagy" X86_64-es procik teljesítményéhez képest gyenge, de közben meg marhára fejlődik és baromi keveset fogyaszt, meg megy a szekér, termeli a profitot, vagyis tellik miből fejleszteni.. Lassan a budikagylóban is ARM lesz[link] :DDD
Valahogy olyan deja vue érzésem van :)

[ Szerkesztve ]

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#21) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A L2 cache már megosztott, vagyis a lapkában található összes mag eléri. Az egyes magok fél megabájtos szeletet kapnak

Ezt hogy kell értelmezni? Van egy megosztott valami, amiből mindenki kap egy szeletet.. Nálam a mindenki kap egy fél megabájtos szeletet azt jelenti, hogy mindegyik procihoz van egy félmegás L2, és nem oszt meg senki semmit.

(#22) vanhalen válasza LordX (#21) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Azt hiszem úgy működik a "megosztás" hogy írni mindegyik csak a sajátjába tud, a többiébe nem, olvasni viszont mindegyik tud a másikéból, meg az összesből ha akar. Tehát: van egy félmegás trágyadombom ami csak az enyém és én vagyok a kiskakas. Valaki beteszi seggét, lelövöm. Ha viszont kedvem szottyannna a kerítésen bármikor megdugni bármelyik szomszéd kakas tyúkjait, akkor alanyi jogon bármikor megtehetném. Kb.
Érted már kisapáám?! :DDD

[ Szerkesztve ]

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#23) lassiee válasza vanhalen (#22) üzenetére

lassiee
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

ezen besirtam :D

Opteron 165-t es Scythe Kama Bay AMP 2000-t keresek!///Sose feledd a tizenegyedik parancsolatot: ne hagyd, hogy elkapjanak!

(#24) Bortolinni válasza lassiee (#23) üzenetére

Bortolinni
(lelkes újonc)

Azért én ezt megnézném úgy is lesz nála sokkal jobb is évente jönnek ki a jobbnál jobb procik.

(#25) lassiee válasza Bortolinni (#24) üzenetére

lassiee
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

:F En az elottem szolo poenos reakciojan kacagtam egy jot. Gondolom nem nekem akartad cimezni a mondandod.

Opteron 165-t es Scythe Kama Bay AMP 2000-t keresek!///Sose feledd a tizenegyedik parancsolatot: ne hagyd, hogy elkapjanak!

(#26) lujó55 válasza vanhalen (#22) üzenetére

lujó55
(őstag)

:C :R volt egy tanárom az egyetemen, az pont így tanított! király stílusod van! :DD

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#27) Abu85 válasza vanhalen (#22) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Zseniális a szemléltetés. :C

(#28) vanhalen

vanhalen
(senior tag)

Kösz fiúk, így sokkal könnyebb volt, mint elbáboznom. Próbáltam :DDD

(#29) max-pain válasza Abu85 (#18) üzenetére

max-pain
(senior tag)

De gyakorlatilag ugyanez (A nelkul) rendelkezesre all mar tobb mint ket eve. Mar akkor is a rohadtolcso szegmenst celoztak meg vele (akar 150 dollaros okostelok). Ennyi ido alatt azert illet volna valami komolyabbat letenni az asztalra (vagy e helyett vagy icipicit e fole pozicionalva).

(#30) quarros

quarros
(kvázi-tag)

Csökkentsék le a fogyasztást egy MSP430 szintjére és máris nem kell aggódniuk piacvesztés miatt. :P :DDD

(#31) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezekszerint akkor még 1-2 évig lehet számítani hulladék androidos telefonokra. Hurrá!

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#32) Abu85 válasza max-pain (#29) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valószínű, hogy a hozzá tartozó referenciaboard nem ugyanaz. A legtöbb költséget ott lehet lefaragni, nem pedig a lapkán. Maga a chip egy elég régi gyártástechnológiát használ, melyre feltételezhetően már nem nagy az általános igény, így a bérgyártás is olcsó lett.

[ Szerkesztve ]

(#33) kcsa

kcsa
(senior tag)

Polgári engedetlenség keretein belül lehet fel kellene gyújtani a 7227 és 7225 raktárakat :D

emberek... "fan" és nem "fun"...

(#34) Depression válasza kcsa (#33) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Dehogy a raktárakat! A tervrajzokat egytől egyig.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#35) vanhalen válasza kcsa (#33) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

"Polgári engedetlenség címén" :D Inkább a gyártósorok közé kellene dobálni a papucsainkat, mint anno a hollandok :) Vagy, hogy haladjunk a kórral, betenni összeset ilyenekbe[link](SabotAGE) és leúsztatni a sárga folyón :DDD

[ Szerkesztve ]

(#36) max-pain válasza Abu85 (#18) üzenetére

max-pain
(senior tag)

Megis Cortex-A5 a proci az MSM7227A, MSM7627A, stb. SoC-ok eseteben. Meg neon is van mellette.
HTC Exporer bemutato

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.