Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

"Partially Resident Textures" - látom ez a félrehallás rage3d-s transszkriptből jöhetett. :)

[ Szerkesztve ]

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#2) Blom

Blom
(senior tag)

Kiváló írás köszönet érte. :C

(#3) TTomax

TTomax
(PH! kedvence)

Kíváncsi vagyok az első tesztekre...A szokásosnak mondható "úttörő" hangulat megvan,de engem inkább a nyers erő érdekelne.Minden esetre ha komoly teljesítmény meglesz,akkor lehet elcsábulok :)

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#4) Blom válasza TTomax (#3) üzenetére

Blom
(senior tag)

biztos lehetsz benne, hogy nagyot fog ütni.
már én is fenem rá a fogam, meg a tálcám.

(#5) patex1983

patex1983
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A ZeroCore Power szolgáltatás nagyon tetszetősnek hangzik, remélem a mérések is bebizonyítják, hogy készenléti monitorállapot mellett valóban csak 3 W-ot fogyaszt a VGA :K

(#6) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Semmi összehasonlítás a teljesítmény terén? Gondolom aludjunk arra még... majd jövőre.

~ Arcana ~

(#7) tiborandras válasza TTomax (#3) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

(#8) Blom válasza tiborandras (#7) üzenetére

Blom
(senior tag)

köszi a linkeket van mit csemegézni. :C

(#9) Kaiku válasza tiborandras (#7) üzenetére

Kaiku
(fanatikus tag)

Jah, ezen a téren mindig is jók voltak az ATi/AMD kártyák. A driver az amin sokszor elvéreznek...

(#10) Vegtor

Vegtor
(lelkes újonc)

Nekem már mind1 milyen szuper
IDE VELE :D

(#11) sirzollee

sirzollee
(tag)
LOGOUT blog

Nah erre kíváncsi leszek nagyon + az épp aktuális majdani árakra... de ATI FOREVER!!! :C :C :C

(#12) V!ck

V!ck
(kvázi-tag)

Ó, nagyon meggyőző lett :) mást nem is tudok rá mondani...
Valami hasonló átütésre számítottam a Bulldozertől, de gondolom más is...

Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

(#13) Kapanyél

Kapanyél
(senior tag)

Fasza cikk, igazi Mélyvízes! Öröm volt olvasni.

"Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó!"

(#14) Indy69 válasza Blom (#4) üzenetére

Indy69
(tag)

A buldózerre is azt hitte mindenki hogy egy csoda lesz,de ne legyen igazam :N

Alap, hogy ha privit küldök illik válaszolni.

(#15) Plasticbomb válasza Indy69 (#14) üzenetére

Plasticbomb
(tag)

Prociban az AMD nem AMD intel versenyben Küzd.. Ott AMD(ATI) vs NVIDIA van.....

(#16) stranger28

stranger28
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó cucc ez. Elolvastam a külföldi teszteket, béta driverrel is elég ütős.. :) Örülök, hogy nem lett Bulldozer belőle. És végül 549 dodó lett, ami még elmegy.

[ Szerkesztve ]

I'm a fuckin' djentleman. http://www.youtube.com/watch?v=lqR7-GYW0iM

(#17) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem semmi azért, hogy hová fejlődik a GPU "piac"...

Lehet ez lesz az a család, amire majd cserélem a HD5750-et. :)

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#18) Stukker1987

Stukker1987
(fanatikus tag)

Érdekes a PCI-E 2.0 és 3.0 összehasonlítás is.

Várhatóan a driverek hatására még 10% plusz lesz szerintem(remélem).

[ Szerkesztve ]

Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.

(#19) stranger28 válasza Stukker1987 (#18) üzenetére

stranger28
(senior tag)
LOGOUT blog

Várható volt, hogy nem lesz semmi különbség, mert a 6990 még 4 sávon is csak pár százalékot veszít a teljesítményből. :) 16 és 8 sávon szinte semmit nem jelent, mint látod.

[ Szerkesztve ]

(#20) ProEvoFan válasza tiborandras (#7) üzenetére

ProEvoFan
(őstag)
LOGOUT blog

szép eredmények
na de nincs játék ami kihasználja, és amíg nincsenek itt a nextgen konzolok, addig a 6os szériát nem kell lecserélni
tehát erő az megvan, csak már játék kell alá
csak nehogy jöjjenek az optimalizálatlan konzolport játékok csakhogy mindenki vegyen új 7970et....

EVIL IS BACK!

(#21) Valdez válasza stranger28 (#19) üzenetére

Valdez
(senior tag)

Van, ahol kijön a különbség:
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 955BE, 4GB Kingston HyperX DDR3, MSI R6870 Hawk, Samsung SyncMaster F2380M

(#22) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok, hogy a várható 170-180 ezer forintos árat hányan fogják tudni bevállalni...

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#23) Stukker1987 válasza stranger28 (#19) üzenetére

Stukker1987
(fanatikus tag)

Tudtam én csak nem sejtettem :D

Eredeti témához:
Szeretettel várjuk a 7850/7870 megjelenést és teszteket,amik földi halandók számára jóval megfizethetőbb kategória.

Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.

(#24) Gaboman

Gaboman
(PH! nagyúr)

Erre sem kell lecserélnem a 6870CFem, teljesítményben hol alatt hol egy szinten van vele a 7970. :N
Árban meg jóval többe lesz az új széria. :K

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#25) stranger28 válasza Valdez (#21) üzenetére

stranger28
(senior tag)
LOGOUT blog

Láttam én is, de játékhoz nem kell ekkora sávszél. Az ilyen számításoknál viszont jelenthet 9%-ot. :)

(#22) deicide: Hát olyan 160-ba bele fog kerülni itthon, az tuti. Úgyhogy ezt sem lesz érdemes itt venni. A 180 meg már elég pofátlan lenne...

[ Szerkesztve ]

(#27) imibogyo

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Már csak az a kérdés, hogy aki nem "Fusion"-özik, annak mennyi mindenről kell lemondania?

Én most cseréltem le a Phenom 2 955BE-met, egy 2600k-ra. Nem vagyok az AMD ellen, csak most ez volt a jobb választás. Viszont ha nagyon megéri akkor később, mondjuk egy 79xx-es társaságában visszamegyek én szívesen AMD-re.

Csak lássam akkor, hogy miért is éri ez meg nekem! :K

(#28) Gróf...

Gróf...
(újonc)

Tetszetős grafikonok.
Már csak az Nvidiának kell szépet lépnie, különben monopólium lesz, oszt leshetjük az árakat!
(suttyomban nekik drukkolok)

(#29) wdtv

wdtv
(kvázi-tag)

nagyjabol lemasoltak a fermit, kicsit hozzatoldottak itt ott, mert most tobb tranzisztor all rendelkezesre

a tesztek szerint 20%-al gyorsabb az 580--as nvidianal , hat ez eleg verszegeny, az uj nvidiarol 100%-os gyorsulast beszelnek

[ Szerkesztve ]

(#30) bagyusz

bagyusz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nagyon jó és részletes cikk :Y

Muszáj volt valami új Architektúrával előrukkolni ATI-nak, mivel nem lehetett arra alapozni a jövőt, hogy kisebb csíkszélesség ->nagyobb tranzisztor szám , magasabb órajel...

Remélem az Nvidia stratégiája is bejön cuda forráskódjának kibocsájtásával.

:C

ZTE Deszka CM7 Ice Armor | LG GT 540-ICS 4.0 :), Teccik érteni?? :D

(#31) Valdez válasza stranger28 (#25) üzenetére

Valdez
(senior tag)

Ha a játékokban is elterjednek a gpgpu-s számítások, akkor ott is lehet előnye, lásd a játékok közül csak a dirt 3-ban volt előnye a pci-e 3.0-nak ( még ha elhanyagolható is, de kimutatható), mert ott ha jól tudom 1-2 dologra directcompute-t használ.

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 955BE, 4GB Kingston HyperX DDR3, MSI R6870 Hawk, Samsung SyncMaster F2380M

(#32) wdtv

wdtv
(kvázi-tag)

(#33) Angel1981 válasza tiborandras (#7) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Nagyon köszi! :R

Most akkor hivatalosan meg is jelent a kártya?

(#34) helkis

helkis
(PH! addikt)

miért érzem úgy, mint minden ATi-AMD kari megjelenésekor, hogy immár eljött a kánaán és minden szép és jó lesz, mert ők kitalálták a mindenben legjobb gpu-t.. :K
de mégis mindig mire beérik a zöldek vga-ja is, kiderül, hogy annyival nem jobb az új vörös, addigra jönnek a megmagyarázó szövegek, hogy megelőzte a korát..., még nincsenek olyan programok, amik ki tudnák használni..., majd az új driver..., majd a next-genben megjön ennek az előnye... , stb..
és így sajna csak egy mérnök-programozó-geek-karivá válik az új kari..
ez kell a népnek? a jelennek?

nyilván kell valamerre menni nem vitatom és én is szeretem az ATi-AMD innovációit, de olyan ez, mint az F1-ben az időjárás jelentés, hogy 5perc múlva eső lesz, páran bejönnek intermediate gumikért, hogy egy lehetséges eseményre felkészülve a többiek elé kerülhessenek, a kommentátorok, és a nézők is bíznak bennük, "izgalom-o-meter" az egekben, de sajna 10-9-szer annak van igaza, aki a jelen helyzetre reagál, és csak akkor megy ki, amikor már az extreme-eső gumi kell..

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#35) dangerzone

dangerzone
(PH! addikt)

Csak átfutottam a cikket, úgyhogy az a kérdésem, hogy mikor is jelenik meg a kártya hivatalosan?

(#36) Turbolada II válasza wdtv (#29) üzenetére

Turbolada II
(őstag)

Csak beszélnek. :D Ez a prototípus sokkal jobban bevált mint a 2900XT, és ez bizakodásra ad okot. Az AMD sokkal olcsóbban tud energiatakarékosabb kártyákat gyártani. Ezt hívják technológiai fölénynek.

"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984

(#37) wdtv

wdtv
(kvázi-tag)

en csak azt nem ertem hova lett a hype, maskor mindenki meg volt orulve mikor uj kartya jott ki , mostmeg mintha semmi nem tortent volna

(#38) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na ez elég erősre sikeredett, tetszik nagyon. :K
Az ára viszon kiábrándító, nálam valószinűleg a 79xx kimarad, amit én játszok arra bőven elég a mostani is. :K

wdtv
Az ára a bűnös, azért nincs akkora hype, mert csak nagyon kevesen engedhetik meg magukank. :K

[ Szerkesztve ]

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#39) deicide válasza wdtv (#37) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olyan kicsi lesz az árkülönbség a 6990/GTX590 között, hogy aki ennyit rááldoz, az már fizet kicsit többet, hogy a leggyorsabbat kapja.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#40) Youri

Youri
(PH! addikt)

Várós, kíváncsi leszek a tesztekre :)

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#41) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A guru3d tesztje alapján (még ha itt-ott igen meg is keverik rendszeresen a jelöléseket és az összehasonlításban résztvevő kártyákat) úgy vettem le, hogy DX10 és 11 alatt meglehetősen csúnya pofonokat oszt le a 6970-esnke és a GTX580-nak is. Már csak a GTX680-ra kell várni.

A HD7870 és HD7770 bejelentésére amúgy mikor lehet számítani? CES? CeBIT? Esetleg a Computex alkalmával?

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#42) deicide válasza Youri (#40) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Rengeteg teszt áll már rendelkezésre, linkelték a topic elején.

(#43) LackoMester válasza Youri (#40) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tesztek már vannak picit ha visszaolvasnál meg is találnád, az egyik koléga linkelte. ;)

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#44) PC-rev-RM

PC-rev-RM
(lelkes újonc)

A cikken érezni, hogy még így is csak annyit közöl a hatalmas információmennyiségből, amit feltétlen muszáj. Most szótárazom a szakszavakat. :)
A szoftveres folytást olvasva eszembe jutott, hátha mókolt bios-driver kombóval firepro-vá aélakítható lesz egy "utcai" radeon. Érdekes lenne.
Egyébként örülnék, ha ennek hatására a hpc piac is elkezdene nyitni a radeonok felé komolyabban, mert eddig mindenhol csak nv-val építettek.

(#45) ViiiiktorOC

ViiiiktorOC
(fanatikus tag)

Ez nagyon jó lett! :D Sávszéle egyszerűen lenyűgöző! :D

Ez iszonyatos: :C
"Maximum stable clocks of our card are 1075 MHz core (16% overclock) and 1715 MHz Memory (25% overclock).

Both overclocks are spectacular. It's amazing to see over 15% overclocking potential on a brand-new GPU design, using a brand new production process. Over 1700 MHz memory clock is actually the highest memory speed we have ever seen!"

Egy sebet be lehet kötözni, egy törött csontot sínbe lehet rakni, de ha nem törődnek az emberrel, azt nem lehet utólag helyre hozni. Laurell Kaye Hamilton

(#46) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

# 38 LackoMester

Meg talán az is belejátszik, hogy már a HD6970 / GTX580 is elvisz szinte minden játékot max. beállítással, vagyis egyszerűen "nincs annyira értelme" epekedve várni az új, erősebb generációt, mert nem fogunk annyival jobb élményt kapni, mint a mostani csúcskártyák esetén. :)

Egyébként nézegettem a teszteket; szép és jó, de a teljesítménynövekedés elmarad az előző csíkszélességváltás esetén tapasztalttól, vagyis érződik az általános felépítésből adódó hatékonyságvesztés - már ami a játékokat illeti.
HD6970 (40 nm) ---> HD7970 (28 nm): kb. +40%
HD4870 (55 nm) ---> HD5870 (40 nm): kb. +70%

[ Szerkesztve ]

(#47) arty válasza helkis (#34) üzenetére

arty
(senior tag)

jogos, sokkal jobb lenne ha minden kártya a voodoo1 képességeivel rendelkezne, csak épp gyorsabb lenne...

nyugodtan irj az amd-nek, ha van jobb ötleted, mint az előremenekülés :)

(#48) joi29

joi29
(őstag)

Ha esetleg valaki nem tudná a gyárakban mérnökök, technikusok, műszerészek
garmadája dolgozik akik fizetésből élnek csak úgy mint mindenki más.
Az elektronikai piacon ez már rendszeresen bevet szokás, hogy az újabb
technológiailag fejlettebb termékért sokkal többet kell fizetni de egy idő után
a termék ára mérséklődik mihelyt az exkluzivitása csökken és a jobb módú
családok sarjainak igényei kielégítést leltek.
Ezen idő után jön a termék árának mérséklése mikor a minél nagyobb
mennyiség értékesítésére kerül a súly.
Vagyis még mielőtt itt sokan infarktust kapnának előbb kicsit
gondolkozzanak el az elmúlt 10 év vga piacának eseményein és máris
normálisnak fog tűnni a jelenlegi árazás.

[ Szerkesztve ]

(#49) PC-rev-RM válasza ViiiiktorOC (#45) üzenetére

PC-rev-RM
(lelkes újonc)

Nálam is ütött, gyorsan meg is néztem a dupla gpu-s kártyák sávszéleit, még a gtx590 is "csak" 2x163GB/s-t tud. (tudott ;] )
Érzékeltetésképpen a 4850-em teljes memsávszéle alapon 64 gb/s, ez a kártya ezt a mennyiséget tudja tuningban...

[ Szerkesztve ]

(#50) Abu85 válasza anaqer (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen onnan van. Köszi. Javítottam.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.