Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Hebry

Hebry
(senior tag)

Az első P4-emben, rambus volt. Aranyárban mérték, de baromi gyors volt a DDR-hez képest.
Én szerettem, Bár 256MB volt 30 ezer... Visszagondolva most sem drágábbak a csúcsramok.

(#2) FRENK1988 válasza Hebry (#1) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az se ma volt :D reméljük bejön a Rambus-nak és az árakra is jó hatással lesz

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#3) .mf

.mf
(PH! addikt)

Amekkora rabló és "patent troll" a rambus, nem biztos, hogy ez sok jót jelent ;]

(#4) Taky válasza Hebry (#1) üzenetére

Taky
(senior tag)

Én abban az időben inkább Athlon Xp-t vettem DDR-el, jobban kímélte a pénztárcámat... :)

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#5) moha21

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na a Ramus nem csak szabadalmakból/ perekből szeretne élni? mik vannak. :U
Pc-re miért nem jó nekünk az XDR?

[ Szerkesztve ]

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#6) jerry311 válasza moha21 (#5) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Tippelem ennek is aranyárban lesz a licenc díja, mint amikor bejött a PC-kbe DDR1-gyel párhuzamosan. Ha jól emlékszem a Rambus memóriák sokkal inkább a licenc miatt voltak drágák.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#7) vPhis

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ilyen memókón RAMDrive :U :C
Adjanak má' PC-re is!

(#8) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Adhatnának ki pc-be is hasonlót. Szerintem lenne rá igény. Bár a horror ár is garantált...

[ Szerkesztve ]

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#9) Hebry válasza FRENK1988 (#2) üzenetére

Hebry
(senior tag)

Nem nem ma. :DDD
2000 novemberében váltotta az IBM 486 DX66 duál procis gépemet.
2006-ban cseréltem le, mert az AGP foglalat kevés volt már, meg az 1,5 GHz-is egy kicsit.
A gép azóta is üzemel, egy kedves ismerősömnél, tegyük hozzá tökéletesen.

Abban az időben a rambus fényévekkel a DDR előtt járt sebességben.
Az athlonos vonal valahogy sohasem tudott elcsábítani, de most az intel hülye minden pricihoz más foglalat politikája, lassan rá fog venni.

A gép áráról meg annyit, mert nem volt költséghatékony, egy kicsit se. :B :N Ugyanakkor nem bántam meg.

(#10) P00By válasza Hebry (#1) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Nekem is az volt az első. Bedöglött a lapom és akkor már nem lehetett kapni hozzá... :D

(#11) Vix64 válasza Hebry (#9) üzenetére

Vix64
(újonc)

Ha jól tudom a Rambus ram azért volt holtág, mert hiába volt gyors, a proci és a memória közötti sebességolló hatalmas volt, és a nagyobb frekvenciákon üzemelő p4-ek már 200 ciklusidőt pihentek egyetlen memóriaműveletnél.
Ez a ddrnél jóval kevesebb volt és még az ára is sokkal alacsonyabb volt, így hódított magának teret.

(#12) Simi2000

Simi2000
(tag)

"de biztosra vehető, hogy még a következő évben sem jelenik meg olyan SoC lapka, ami a fentebb vázolt IP-t alkalmazza."

Akkor most egy talán két év mulva megjelenö dologrol van szó? HA lesz aki megveszi aranyáron? Sztem 2 év nagyon nagy idö az informatikában. Addigra már talán lessz más, elfogadható áru alternativa is....

Jól érzed magad? Majd elmúlik.....

(#13) bocsika válasza Vix64 (#11) üzenetére

bocsika
(fanatikus tag)

Lehet hogy nem csak ez volt a hiba. [link]

Alcor OnAir2 FM Transzmitter eladó. http://href.hu/x/gkk4

(#14) TK36

TK36
(tag)

Akkor jól emlékeztem bocsika, hogy akkor szépen keresztbe tettek a Rambusnak.

De - mint minden újdonság - ez a memória is a mobil szegmensből fog lecsorogni a PC-khez. Remélem azért nem kell rá több évet várni, mire ideér.

Egyébként meg remélem a perek kapcsán a Rambus is tanult. Ha igaz az, hogy a licenc díjai magasak, akkor tán lejjebb adja majd.

[ Szerkesztve ]

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#15) -=joel=-

-=joel=-
(lelkes újonc)

Egyébként a ddr-s ramok még sehol sem voltak amikor a rambusz fénykorát élte.
Az ddr-hez képest is fényévnyi különbség volt hát még az akkori sdr-hez.
Én annak idején a rambust választottam, a haverok meg csak ámultak és bámultak, hogy ez meg ez milyen gyorsan betöltődött. Egyébként a mai napig megvan és működik a cuccos, napi használatban.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.