Az első P4-emben, rambus volt. Aranyárban mérték, de baromi gyors volt a DDR-hez képest.
Én szerettem, Bár 256MB volt 30 ezer... Visszagondolva most sem drágábbak a csúcsramok.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Útvonal
Fórumok » Alaplapok, chipsetek, memóriák » [Re:] A mobil piacot is célba veszi az XDR memóriaHozzászólások

Hebry
(senior tag)
Az se ma volt
reméljük bejön a Rambus-nak és az árakra is jó hatással lesz
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

.mf
(PH! addikt)
Amekkora rabló és "patent troll" a rambus, nem biztos, hogy ez sok jót jelent ![;]](/dl/s/v1.gif)

Taky
(senior tag)
Én abban az időben inkább Athlon Xp-t vettem DDR-el, jobban kímélte a pénztárcámat... 
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal
Na a Ramus nem csak szabadalmakból/ perekből szeretne élni? mik vannak. 
Pc-re miért nem jó nekünk az XDR?
[ Szerkesztve ]
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

jerry311
(PH! kedvence)
Tippelem ennek is aranyárban lesz a licenc díja, mint amikor bejött a PC-kbe DDR1-gyel párhuzamosan. Ha jól emlékszem a Rambus memóriák sokkal inkább a licenc miatt voltak drágák.
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz
Ilyen memókón RAMDrive

Adjanak má' PC-re is!
Adhatnának ki pc-be is hasonlót. Szerintem lenne rá igény. Bár a horror ár is garantált...
[ Szerkesztve ]
"I see the diamonds, but you only see the rock"

Hebry
(senior tag)
Nem nem ma. 
2000 novemberében váltotta az IBM 486 DX66 duál procis gépemet.
2006-ban cseréltem le, mert az AGP foglalat kevés volt már, meg az 1,5 GHz-is egy kicsit.
A gép azóta is üzemel, egy kedves ismerősömnél, tegyük hozzá tökéletesen.
Abban az időben a rambus fényévekkel a DDR előtt járt sebességben.
Az athlonos vonal valahogy sohasem tudott elcsábítani, de most az intel hülye minden pricihoz más foglalat politikája, lassan rá fog venni.
A gép áráról meg annyit, mert nem volt költséghatékony, egy kicsit se.
Ugyanakkor nem bántam meg.

P00By
(PH! nagyúr)
Nekem is az volt az első. Bedöglött a lapom és akkor már nem lehetett kapni hozzá... 

Vix64
(újonc)
Ha jól tudom a Rambus ram azért volt holtág, mert hiába volt gyors, a proci és a memória közötti sebességolló hatalmas volt, és a nagyobb frekvenciákon üzemelő p4-ek már 200 ciklusidőt pihentek egyetlen memóriaműveletnél.
Ez a ddrnél jóval kevesebb volt és még az ára is sokkal alacsonyabb volt, így hódított magának teret.

Simi2000
(tag)
"de biztosra vehető, hogy még a következő évben sem jelenik meg olyan SoC lapka, ami a fentebb vázolt IP-t alkalmazza."
Akkor most egy talán két év mulva megjelenö dologrol van szó? HA lesz aki megveszi aranyáron? Sztem 2 év nagyon nagy idö az informatikában. Addigra már talán lessz más, elfogadható áru alternativa is....
Jól érzed magad? Majd elmúlik.....

bocsika
(fanatikus tag)
Lehet hogy nem csak ez volt a hiba. [link]
Alcor OnAir2 FM Transzmitter eladó. http://href.hu/x/gkk4

TK36
(tag)
Akkor jól emlékeztem bocsika, hogy akkor szépen keresztbe tettek a Rambusnak.
De - mint minden újdonság - ez a memória is a mobil szegmensből fog lecsorogni a PC-khez. Remélem azért nem kell rá több évet várni, mire ideér.
Egyébként meg remélem a perek kapcsán a Rambus is tanult. Ha igaz az, hogy a licenc díjai magasak, akkor tán lejjebb adja majd.
[ Szerkesztve ]
Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

-=joel=-
(lelkes újonc)
Egyébként a ddr-s ramok még sehol sem voltak amikor a rambusz fénykorát élte.
Az ddr-hez képest is fényévnyi különbség volt hát még az akkori sdr-hez.
Én annak idején a rambust választottam, a haverok meg csak ámultak és bámultak, hogy ez meg ez milyen gyorsan betöltődött. Egyébként a mai napig megvan és működik a cuccos, napi használatban.