"játékra és filmnézésre megfelelnek. Azonban ezek a 24 hüvelykesek szerintünk filmnézésre alkalmatlanok"
Most akkor mi van? 
''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI

"játékra és filmnézésre megfelelnek. Azonban ezek a 24 hüvelykesek szerintünk filmnézésre alkalmatlanok"
Most akkor mi van? 
''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI

En inkabb jovore cserelek 24-esre.Este majd elolvasom a teszteket 
Powered by:S2

Ezen mit nem lehet érteni?
"A TN+film paneles monitorokról általában elmondhatjuk, hogy egy átlagfelhasználónak jó szolgálatot tesznek, mert végülis szimpla irodai munkára, játékra és filmnézésre megfelelnek. Azonban ezek a 24 hüvelykesek szerintünk filmnézésre alkalmatlanok.."

HI!
hujje javerom beleugrott egy illen samu-ba mehogy mijjen ocso, msot meg sir a szaj ahogy az eddigi neovo f419e jobb, marha:- )))
udv
neduddki
mod: na vajjon mejjik 419rol lehet szo?
[ Szerkesztve ]
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
neovo. 

Mi ezekben az olcsó? Jóval olcsóbban kapni már TN paneles 24"-eseket, sőt van PVA is olcsóbban (igaz nem Samsung vagy Asus, szóval feltételezem ezeknél a nevet kell kifizetni).
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178
Egy kérdés lenne: A kalibrálás-t milyen progival lehet megcsinálni?
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

Bár lenne valami rendes panellal szerelt megfizethető 24"-os....
Mióta szereztem egy nem TN paneles kis tabletPC-t, beleszerettem... (a brutális betekintési szögek már megérték
)
(álmodni lehet, nem?)

ez engem is nagyon élrdekelne
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

HI!
1es!
udv
neduddki
p.s. ag:- )
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Szerintem munkára, otthoni felhasználásra SOKKAL jobb egy 1600*1200+
felbontású monitor, mint a 19-esek. Szóval szerintem egyszerűen a felbontás miatt lehet létjogosultsága ezeknek. Egyszerűen más stíluban lehet használni egy ekkora felületet. sacc innentől lesz értelme annak, hogy nem csak teljes méretű ablakban használ az ember minden progit. Szóval aki nem néz sok filmet és nem játszik, annak szerintem nem nagy hátrány aTN panel. Márpedig szerintem a felnőtt lakosság egy nem elhanyagolható része ebbe a kategóriába tartozik.
we all deserve a bit of luck.

Jó teszt gratula. 
Egy videót tudnál csinálni erről a divxes, xvides avi bekockásodásról? Kiváncsi lennék rá.
fLess, thx a tesztért, nagyon hiánypótló volt!.
Írtad, hogy lesznek xVA-s 24-esek is. Habár írtam az LG L256WP-BN-ről egy bemutatót, mégis nagyon örülnék, ha bevennétek a sorba, mert könnyen beszerezhető a magyar piacon és sokkal jobban megítélhetők a képességei, ha más termékekkel vetitek össze azzal szemben, hogy én önmagában alkottam róla véleményt.

jancsiga

Bákker, de jó, hogy nem 24" monitort vettem egy hónapja. Nézegettem is, hogy megéri-e, nem éri-e meg, és végül úgy döntöttem, hogy olyat veszek amivel a legkevésbé baszok rá a sok fos közül, ezért lett a legjobb árú 223BW.
De még ehhez is milyen videókártya kéne ha játszani is szeretnék?

Nekem Samsung 245B van fél éve. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Szerencsére pixelhibamentes (még). A TN+Film persze valamennyire hátrány, de ennek ellenére HD-s filmeket is nézek simán rajta. Meg persze játék, stb. Jó, persze sokkal jobb lenne egy PVA-s panelű monitor, de nekem a lélektani határ monitorárban olyan 100-120K közt van (persze a régi használt monitor ára kivonva belőle, amit elpasszolok) ennél többet nem vagyok hajélandó kiadni rá.
Hmmm, olyan 2 év múlva egy valamilyen 26"-osra fogok befektetni -> Ez még elfér az asztalomon 
[ Szerkesztve ]

"Szóval aki nem néz sok filmet és nem játszik, annak szerintem nem nagy hátrány aTN panel."
Játékra pont mindenki a TN paneleseket ajánlja.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!
tévedés... én ma már senkinek sem ajánlok tn-t. 
jancsiga

a szoftver kevésbé érdekes, amíg nincs meg a kalibráló céleszközöd... a nagyobb kérdés az, hogy kalibrálást tud-e valaki emberi áron..
pecs2100.hu

Akkor ajánlj nekem egy 19-22" monitort játékra. 
Jöhet pü-ben.
[ Szerkesztve ]
jó igazad van. tényleg hülyeség volt az úgy. ezek a nagyok jártak a fejemben és az, hogy a célcsoport az lehet aki nem játszik és nem néz nagyon sok filmet(utóbbi a tn miatt). a nem játékra egyszerűen a nagy felbontás miatt gondoltam csak hülyén sikerült megfogalmaznom. mindenesere a mondandó szerintem talán OK: van egy reális célcsoport, akinek két dolog számít egy monitornál a felbontás és az ár (és ezek azok, akik nem játszanak és a film dolog sem elsődleges preferencia(én ilyen vagyok)), és azoknak jók lehetnek ezek a cuccok.
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.

Lassan ezzel is számolni kell, jön a 24" TFT dömping...
Ha informálódásom jó, akkor elvileg a 19" (4:3) gazdaságosabb előállítani, mint a 17" (4:3)TFT-ket, nem tudom viszont mennyiben igaz ez a 24" TFT-re is ami ugye (16:9)?!
A cégnél 24" DELL van, hmmm nem rossz, nekem tetszik amit láttam belőle és még kedvező az ára is...viszont az FSC 24" TFT-ét iszonyú drágán hozták volna hozzánk és szerintem elmarad egy DELL mögött...
Lassan minden gyártó bekapcsolódik a 24" tömeggyártásba és akkor lehet majd ismételni a tesztet, addig is hajrá...
Jó teszt volt...kellett már... 
i don't know, but i need energy

Nem feltétlenül kell natív felbontásban játszani. az újabb monitorokkal ez már alig okoz kényelmetlenséget, ha egyáltalán okoz. Kivételek persze ma is vannak.
</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."
Mást is érdekelhet, úgyhogy nem pü-ben írom: Dell 2007 WFP szerintem fasza kis cuccos lehet és jó eséllyel kapsz S-IPS panellel szereltet, amit nem is ecsetelek, hogy milyen jó. De tessék a fórumokat böngészni, sokféle tapasztalat van sokfelé.
jancsiga

Az, hogy 16:9-es vagy 4:3-asz au mind1. Van egy 24"-os hengered, amit szeletelhetsz majd olyan tégallapot vágsz ki belőle amire a piacnak igénye van. A maradék meg megy a kukába/újrafeldolgozásra. Minél jobb minőségű egykristályt sikerül növeszteni + fotolitográfia, annál kevesebb pixelhiba lesz.
Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni
A (nem wide) 17 és 19"-os monitorok 5:4-es oldalarányúak, nem 4:3 és a 24-esek sem 16:9, hanem 16:10-esek zömében (csak egy-két kivétel van, de az is csak mostanság, amik valóban 16:9-esek).
jancsiga

16ms-os monitor játékra? Kíváncsi lennék Cod4 multiban rántások közben mit látnék...
[ Szerkesztve ]

Azt elfelejtették megírni, hogy a samsung úgy búg, hogy szinte elviselhetetlen. Ha leveszem a fényrőt 0%-ra csak akkor hallgat el. 
[ Szerkesztve ]

Elrettentésnek jó a teszt.
Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb

Ezen nem veszünk össze
, de a lényegen nem változtat 
[ Szerkesztve ]
i don't know, but i need energy

Jó kis monitorok!
Szerintetek meddig fog nőni a képátló? Mert szerintem egy 37"os tv-monitor már túl nagy!

16 ms az 2 váltás összege (szürke váltás ott is 8 ms)
És S-IPS legjobb játékra sztem. (ott nincs olyan mint xVA-nál, hogy a sötét részeken mozgó fekete alakzat többcentis csíkot húz)
Csak a feketéje gyenge.
Nagyon tévedsz. A mai 16ms-os és a régiek közt is van különbség, de én hardcore CS:S-osnak vallom magam és perpill a második xVA-s monitorom bambulom, és a teljesítményemen vajmi keveset ronthat, ugyanis amióta TFT monitorom van, egyre jobban és jobban megy, pedig még öregszem is (nem vicc, beta 6.6 óta tolom, azóta már eltel jópár év). Aki a milliszekundumokra élvez, az vegyen TN+Film-es "csodát", aki pedig bármi másra (beleértve a FPS játékokat) és megteheti, azonnal felejtse el és vegyen monitort. (értsd: xVA, IPS).
Ez az én véleményem, nem muszáj egyetérteni. 
jancsiga

Ez az ertek is egy marketing rizsa...
Ezt latni kell, es akkor rajon az ember, hogy ezen parameter AZONOS technologiaju panelnal lehet csak osszehasonlitasi ertek. Tehat TN+film-es panelok valaszidejet ne hasonlitsuk az MVA/IPS panelokehoz...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Külföldi tesztekben már többször is olvastam, hogy némelyik 8ms MVA vagy IPS paneles monitor akár egy 5ms-es TN-nél is jobb utánhúzás terén, szóval nem csak a msec számít.
Én a Pixmanian rendelhető pofátlanul olcsó SPVA-s 24"-es monitorokat látnám szívesen tesztben:
[link]
[link]
[link]
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178
Ez a Digimate elég jól hangzik, én is kiváncsi lennék egy ilyen ultraolcsó cuccra... csak az a baj, hogy a pixmania.nak borzasztóan rossz a híre garis ügyekben.
jancsiga

Aze oan ocso.
Nem koltenek garis ugyintezesre
Amugy oke hogy ocsok azok a monitorok, de ki gyártja őket
(tudom mindet kis kinaiak)
De valahogy nem szeretem az ilyen teljesen ismeretlen, sosem hallottam rola eszközöket.

Egy kis összefoglaló: [link]
Az overclockers.uk fórumon is sok infó lelhető róluk, ott elég sok vásárló beszámolt élményeiről...
</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."

A cikk fasza,mint mindig 
A divx filmek kockazodasa nem a nativ felbontasbol adodoan jelentkezik?Gondolok itt arra h monjuk egy dvd felbontasa 720*576,kb a dvdrip is ilyen felbontassal bir,mig a 24 colosnak a nativ felbontasa 1920*1200,es igy szethuzza a kepet es ezert lesz kockas?En legalabbis igy magyaraztam meg magamnak,azota nem is nezek csak HD-t,azzal nincs ilyen gond 
"...filmnézésre alkalmatlanok: a tömörítési hibákat kinagyítják, a megjelenített színek alacsony száma és az FRC technológia együttesen szépen kiemeli ezeket a problémákat..."
Tényleg? Itt egy kép egy filmből, vagy itt egy másik.
1905 pixel széles, nyújtsd ki 1920 pixel szélességre, és kérnék szépen néhány beszámolót, hogy az a 15 pixeles nyújtás mekkora minőségromlást eredményezett, és hogy mennyire nagyítja ki a tömörítési hibákat 
Azért örültem volna, hogy nem csak a kőkorszaki technológiákat nézitek (divx/DVD-Video) egy ilyen modern 24"-os megjelenítőn, ugyanis ma már létezik HD film, kapható is Magyarországon, és akinek ilyen monitorra telik, neki hozzá egy BD olvasó sem pénz (már közelítik a 30K-s árat, vagy talán már pár modell el is érte, nincs naprakész infóm) vagy ott a warez
[ Szerkesztve ]
2GB helyett 2.25GB tárhelyes dropbox regisztrációs link: http://db.tt/0QJq3KY0

Akkor jol gondolkodtam ugye 
Hát, nem tudom, néztem az árakat, engem meggyőztek.
A napokban már járt az agyam, hgy kellene egy 24-es FULL HD monitor. Most akarok valami normális SLI-s gépet összerakni, és akkor már élvezném a HD felbontást. Viszont monitor szempontjából (szégyen ide vagy oda) nem vagyok nagyon igénye. Főleg ilyen árakon. Ahogy néztem az igazán jó 24-esek olyan 160-180K-k..., (190K-ért vettem most 37"-os FULL HDTV Samungot, - sajna nem magamnak) amik tényleg f@szák. Azt írta a kedves tesztelő, hogy játékra meg net+office-ra jó. Na, nekem pont ez kell. Mindek néznék rajta filmet, amikor ott a TV.
Nem az az igényem, hogy minnél nagyobb felbontás legyen. Az, hogy minnél nagyobb, maga az az élmény, ha mondjuk egy FPS-t 60+cm-en nyomhatsz. De sajnos
ha a méretet növelem, akkor növelni kell a felbontást is, mert különben ronda lesz...ez van.
Szóval szerintem egy olyan embernek, mint én, aki csak játszogat, és nem ilyen-olyan mérőgenyókkal nézi a fekete színhűségét, meg nem 120 fokos szögből bambulja a monitort, ez tökéletesen megfelel.
Köszönöm a tesztet. Nekem tetszett. Egyébként a Samunak az árait néztem, és már van ahol 9-essel kezdődik, tehát 1-2 hónap, és megfizethető lesz...

Még egy szavazat az L245WP tesztre 
az én véleményem az hogy az asus maradjon az alaplapoknál
sose szinpatikus mikor egy gyártó magátol elbizva belefog mindenfélének a gyártásába amihez korábban nem volt köze lásd samsung winchesterek és azt hiszik hogy sikeresek lehetnek mindenben amihez hozzányulnak
ha monitort akarnék venni ilyen kategoriában akkor csakis kizárolag monitorgyártók kinálatábol választanék mint pl: lg, viewsonic, eizo, samsung, belinea,

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
Én meg örültem volna, ha elolvasod a cikket.
(ha már hozzászólsz)
[ Szerkesztve ]
"Szóval szerintem egy olyan embernek, mint én, aki csak játszogat, és nem ilyen-olyan mérőgenyókkal nézi a fekete színhűségét, meg nem 120 fokos szögből bambulja a monitort, ez tökéletesen megfelel."
nyilván.
de bizonyos szempontok alapján be kell kategorizálni minden hardvert, ha már írunk róluk és értékeljük őket.
a monitorok minőségének beméréséhez ilyen teszteket kell elvégezni.
egy procit videókódolással meg renderrel tesztelsz, egy vga-t a call of duty 4-gyel, egy hűtőt a hangja és a hűtőteljesítménye miatt veszel meg, stb.
ha te igénytelen vagy egy monitorral szemben, akkor vedd a legolcsóbbat ami külsőre teccik és kész.

Horitomy,
egy kis segítség, hogy ne legyen a monitorodnak hangja.
Ugyanilyen 2493hm típusú monitorom van nekem is és valami sercegő hangja nekem is volt, de rájöttem hogy ha a monitor hangszóróinak hangerejét a 0-ra veszem akkor már nem serceg, csak a fülemet a monitor hátoldalához rakva lehet hallani a táp neszét, ami csak közvetlenül kb 5 centire hallható, ami természetes jelenség, és 40 centire a székből a monitor előtt ülve már nem.
ui: Ha a hangszorók le voltak némítva és úgy is búg akkor sajnos nem tudom mi lehet a baja
, de szerintem akkor érdemes a szervízben is megmutatni.