Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeniL

    tag

    Üdv!

    Mostanság rendesen szívok ezzel a torrentezés témával RaspBMC alatt. Többetekkel beszélgettem már róla, tanácsot kértem, nem igazán jutottam azóta sem előrébb, bele is fáradtam, hanyagoltam a dolgot. Azóta sem tudtam érdemi változást összehozni a rendszeremen, így hát így használom. Hol 50kb/s-el töltöget, hol 600-al...hol "üresjárat van pár óráig, holott van annyi seeder, mint a fene..."
    De mivel kicsi a fogyasztása, nem érdekel, hogy sokszor üresen jár. Egy dolgot viszont mostanság megfigyeltem. RasBMC a rendszer, de leállítom alatta az xbmc-t, hogy még az se egye a procit fölösen. Elindítom a torrenteket, transmission alatt, egyszerre csak 1 tölt, a többi seedben (30db 1-10GB közöttiek).
    És az egész hálózat itthon lebénül. Eleinte nem foglalkoztam vele, de mikor már többedik családtag szól, hogy valami nincs rendben, hamar rájöttem a Pi okozza.

    Tehát bekapcsolom, töltöget a maga kis lassú sávszélén aminek okát nem értem. 20 megabites a netem, a maximális letöltési sebességem ~2200-2400 kb/s. A szerencsétlen pi ehelyett 50-500 között ingadozva kínlódik, de úgy lebénul itthon minden, hogy a weblapok nem jönnek be, youtube beakad. Ha elindítok egy letöltést egy másik gépen, akkor ~100kb/s-el kínlódik (holott még lenne 1,5 megám rá) és nem csak kifelé van gond, hanem befelé is. Azaz a belső háló a gépek között lehal. Megák helyett 50-100kb/s-el másolok belső hálón. A Pi-t ssh-n érem el, bejelentkezek, mire beütöm a "top" parancs 3 karakterét és megjelenik a kijelzőn és beveszi az entert, az egy jó 8-10 másodperc. Először azt hittem annyira teker a proci, hogy már lassú a gépelés is, de hamar rájöttem, hogy a hálózattal van gond.

    Kikapcsolom a Pi-t, elindítok egy torrentet az asztali gépen, tölti a teljes sávszéllel és nem rohad le a hálózat, bejönnek még mellette is a weblapok, és a belső háló is elfogadható sebességgel bír.

    Az addig világos, hogy valami gebasz van nálam a torrentezés sebessége miatt, amibe mostanság beletörődtem, ha lesz energiám, újra nekifogok az elejétől (kipróbálom hogy a rendszer újra sd-ről fut és pendrive-ra megy-e a maximális letöltési sebességgel a torrentezés, azután visszakötöm a hubot és rajta a vinyót, stb...)

    De, hogy miért öli meg az egész hálót, egyszerűen nem tudom kideríteni. Így mostanság csak éjszakára hagyom ott, mikor senki sem netezik. Van valakinek esetleg valami ötlete, merre felé induljak el? Hogy tudnám kiszűrni, hogy mi lehet a gond?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák