Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • milan26

    senior tag

    Sziasztok!

    Munkahelyemen hibrid hálózat lett kialakítva. Minden gép wifis switch segítségével kapcsolódik a röuterhez. Létezik egy darab PC, amire telepítve vannak a munkához szükséges programok. Ezen a gépen szabad internet hozzáférés van, meg lehet nyitni bármilyen weboldalt, hasonlóan a router wifijéhez kapcsolódó más mobil eszközökhöz. Tehát a routeren elvileg semmilyen szűrés nincs.

    A többi gép málna. Ezek egy távoli hozzáférést biztosító program (Remmina) segítségével kapcsolódnak a központi telephelyen található szerver géphez, hisz a programok málnán nem futnak. A szerver viszont proxy mögött van, tehát a szerveren semmilyen oldalt sem lehet megnyitni, amit a proxy nem engedélyez. Böngészőbe épített VPN-el próbálkoztam már, azt sem engedi ki. A szerverre telepített Firefox proxy használatára van konfigurálva, de ezt a beállítást nem érdemes piszkálnom, még ha tudom se, mert a szerver a proxytól kapja a netet. Gyakorlatilag kikerülhetetlen a tiltás. Tort talán kiengedné, de ahhoz először le is kellene töltenem a szerverre (amit nyilván nem tudok), és amúgy is fertelem lassú lenne.

    Ha málnán is szeretnék megnyitni bármilyen weboldalt, arra azt a lehetőséget látom csak, hogy a rá telepített Chromiumot használom, viszont ennek két akadálya is van. A Remmina teljes képernyős, tehát ki kell belőle jelentkeznem ahhoz, hogy a Chromiumot megnyissam, ekkor a munkám elvész, újrakapcsolódáskor valamiért nem marad meg a munkamenet. Ehhez kapcsolódik az első kérdésem. Be lehet ezt állítani a windowsos távoli asztali kapcsolatokhoz hasonlóan külön ablakban induljon, amit tálcára tudok tenni?

    A másik probléma, hogy ha a málnára telepített Chromiumban próbálok megnyitni bármilyen weboldalt, akkor nem dob ugyan hibaüzenetet, de nem is nyitja meg az oldalt. Feltételezem, hogy a málna wifije van így konfigurálva.Ha igen, meg lehet ezt változtatni valahol? Vagy akkor a távoli asztali kapcsolat nem fog működni? Ha a wifi le van jelszavazva, elvileg az sem gond, a telefonomról is tudok netet adni neki, vagy akár a PC-n is ki tudom nézni a jelszót. Ha viszont a telefonomról adok neki netet, akkor biztos, hogy nem működik a távoli asztali kapcsolat, mert két hálózathoz biztos nem kapcsolódik egyszerre.

    Előfordulhat az is, hogy csak a Chromium van szándékosan "elrontva". Hol kutakodjak a málnán? Root felhasználó vagyok, sudo su parancs működik.

    Utolsó lehetőségként természetesen működik a saját laptop-saját net megoldás, tudom.

Új hozzászólás Aktív témák