Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9360

    aktív tag

    Üdv!

    Új nekem ez a raspberry, ráadásul nem is vagyok számtech guru.

    Elsősorban média lejátszót keresek, mert a WD HD TV-m egyrészről sosem volt a csúcsok csúcsa, elég régi is (gen 1) és elkezdett haldoklani, ráadásul nem játszik mindent, és amit igen, azt sem kadenciahelyesen.
    Volt nálam egy Asus O'Play HDR-P1 is, valamiben jobb volt, de az sem volt tökéletes.
    Új, full HD Sony tv-m van, se a 4K, se a 3D nem érint (egyelőre).
    Ennek megfelelően fullHD tartalmakat nézek leginkább (mkv, bdiso), de van persze régről avi és dvd iso is. Zenét flac, mp3 formátumban hallgatok, amikor nem cd-t vagy hanglemezt...
    Eddig külső hdd csatlakoztatásával oldottam meg a digitális tartalom lejátszását, de szeretném, ha menne hálózaton is. Erre vagy wifi-t (netgear wnr2000 v3 routeren keresztül) vagy lan-t gondoltam.
    Erre keresek megoldást. Szimpatikusak a dedikált média lejátszók, de ahogyan láttam, egyrészről a plug'n'play már a múlté, másrészről a Himedia Q5 Pro-t nézve is 60k körüli összegűek.
    Itt jött képbe a Raspberry, ami lehet média lejátszó és idővel akár sokkal több is. Ugyanakkor teljesen távol áll tőlem a számítástechnika, nem igazán akarok és tudok különböző programozással foglalkozni. Ha ezt meg lehet úszni egy előre telepített rendszerrel, akkor az lenne a legjobb.

    A Farnell-en néztem ezt, ez jó lehet?
    Garancia és egyéb támogatás működik, ha innen veszi az ember?

    Vagy inkább ez?

    Mindkét megoldás esetén kellene még hozzá a Kodi, igaz? Azt hogy és honnan?

    Előre is köszönöm a mielőbbi válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák