Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz casinosanyi #11398 üzenetére

    1) mindegyikre igen a válasz. Érdemes úgy beállítani a tvheadendet, hogy 1 tunerhez csak 1 mux legyen társítva, úgy nem fordulhat elő, hogy éppen másikon jár és megvárat a váltás miatt. Egy tuner egy muxot teljes egészében lekezel alapból, ha nincs direkt bekapcsolva a pid filterezés. Usb1-es módban csak pid filterrel működik, de ez nem fenyeget szerintem. A mindigtv hd csatornák sem mennek 10Mbit fölé, az sd-k pedig 3 alatt vannak. Amiket épp néztek, azoknak a sávszélessége terheli a hálót, ha több helyen nézitek ugyanazt az külön számít. A tvheadendből bizonyos van amikor jobb a friss fejlesztői verzió. Mindigtv esetén talán a stabil is tud mindent már.

    2) bármelyik pi le kéne tudja kezelni a mindigtv adás megjelenítését. Csak mpeg4 avc videót használak, nem kell hozzá más licensz. Ha hálózaton át szaggat, akkor valami baj van a hálózatoddal. Ha wifi is szerepel az adatok útjában, akkor lehet ott a szűk keresztmetszet. Esetleg nagyobb buffer megadása segíthet kicsit. Ha a pi usb-je 1.0 módra van állítva akkor az a hálózati részt is visszafogja, de ilyen nincs alapból az openelec-ben, csak ha utólag te állítottad be úgy, szóval gondolom nem erről van szó.

    Mivel a pi és a szerver máshol van érdemes azt is ellenőrizni, hogy nem vételi problémát vélsz-e akadozásnak. A szerveren lehet nézni hogy milyen a vétel a ber érték ideális esetben 0. A "continuity counter error" is vételi hibát jelent általában. Az openelec repóból elérhető it913x firmware jobb mint némelyik neten keringő másik változat. Van olyan amelyik fw nem csinál hibajavítást és azt használva kritikán aluli a vétel. Ezt is érdemes ellenőrizni a szerveren.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák