Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proof88

    addikt

    Megvolt a Brazil Nagydíj!
    Eredmények: időmérő, verseny (Brixx és LaCeeN jobb alul látszanak a másik táblázaton :) )

    Véget ért a szezon. Idáig is eljutottunk, pedig mintha csak tegnap lett volna a katasztrofális Török VB, amiből aztán lett 2. futam, aztán 3., 4., és végül 5. :) Aki még nem lett volna velünk akkor, annak: igen, 5 héten keresztül a török pályán voltunk, mert viszonylag nagy volt már a létszámunk, annál kisebb a tapasztalat, túl sok baleset. :) Szerencsére azóta nem volt szükség 2-nél több hétre egy pályára, de azért a gyakorló futamok létszáma bizony lehetett volna nagyobb is, a pályán való viselkedésben még van hova fejlődnünk. :)
    Örülök, hogy velünk maradtak olyanok is, akiknek már nagyon elegük volt az egészből és ki akartak lépni. Jól tették, hogy nem léptek ki, szerintem. :)
    Most egy nagy nyári szünet jön, de ez nem jelenti azt, hogy elbúcsúzunk egymástól. :N Csak a világbajnokság szünetel. Ez a topik továbbra is él, fun futamok bármikor lesznek, amikor néhány ember éppen ráér, és van kedvük, akkor csinálnak egy futamot, a szerveren, az is tovább él természetesen. Nem árt, ha az ilyeneket előre megbeszéljük, akkor talán nagyobb lesz a létszám a futamokon.
    A szünetre nem csak azért van szükség, hogy kipihenjük a szezon fáradalmait, hanem azért is, mert eddig háttérbe szorult feladatok kerülnek előtérbe, azokkal kell majd foglalkozni jobban. Néhány feladat nyárra:
    - kitalálni, hogy melyik mod lesz a következő szezonban;
    - összerakni az új szabályrendszert (ami végül is a mostani szabályzat módosítását jelenti);
    - a weblapot felhozni egy tisztességesebb szintre. Én nyáron nem csak a design-t módosítanám, hanem több tartalommal is feltölteném az oldalt. Aki nem tudná: másik tárhelyen volt már egy másik weblapunk, csak ott hoztak egy olyan szabályt, hogy többé nem lehet ott klán, liga, akármi weblapja, csak ha fizetünk. Az máshogy is nézett ki, és bár mérgesek voltunk a kényszerített költözés miatt, de végül is csak felgyorsították a folyamatot, ami amúgy is bekövetkezett volna, hiszen valamikor mindenképp elköltöztünk volna onnan, a korlátozott lehetőségek miatt. A mostani oldal azóta már szerintem jobb, mint a régi, csak kicsit sötét, kicsit hiányos, de jobb. :) Jó pár ember közreműködött az összerakásában, nem sorolnám, nem akarok kihagyni senkit. :) Visszatérve a módosításokhoz, szerintem egy világosabb dizájn jobb lenne az oldalra. A tartalom részhez meg annyit, hogy egyrészt az oldalon lennének adatok a pályákról, azok a linkek, amiket eddig mindig kiraktam a topikba segédletnek egy-egy pályához, illetve a körrekordok, ki érte el a leggyorsabb kört adott pályán az igazi F1-ben és nálunk szabadedzésen, ill. versenyen. De gyakorlatilag mindenkinek az adott pályán elért leggyorsabb köre is fel lenne tüntetve, úgy az igazi. Aztán egy olyan újdonságra is gondoltam, hogy lehetne tippelős játék az oldalunkon: alapból mindenki ugyanannyi virtuális pénzzel kezdi a szezont és a vb-futamok előtt lehetne fogadni bizonyos dolgokra: ki hanyadik lesz, kié lesz a leggyorsabb kör, stb., szóval mint a rendes sportfogadós oldalakon, csak mi virtuális pénzzel bizniszelünk, és csak a játék kedvéért csináljuk, ez nem befolyásolna semmit a VB-n, ez csak poén lenne. Nem is lenne kötelező, aki akar tippelni, az tippel, aztán majd lesz egy ranglista, kinek mennyi pénze van. Szóval, hogy ki mennyire tippelte jól előre a futamok végkimenetelét. :) Nyilván a nagyon gyors pilótákra kb nem éri meg tippelni, mert kis szorzó lesz mellettük, stb. :)
    - ígértem egy részletes leírást a setupoláshoz, reméljük sikerülni fog. :)
    - ehhez kapcsolódik az, hogy amikor kikerül egy első verziója az írásnak, aki kedvet érez hozzá, elolvassa és kipróbálhatja, hogy valóban úgy történnek a dolgok, ahogy én azt írtam. Így mindenki könnyebben gyárthat setupot magának, közzé fogom tenni az eddig elkészült setupjaimat is. A visszajelzések alapján aztán kiegészítem az írást. És akinek nem megy valami, annak segítünk közösen. Lesznek onboard felvételek is, amin látszik a gáz-fék pedálok helyzete, mikor mit nyomok és mennyire, az is segítség.
    - a következő szezonra ismét mindenkinek jelentkeznie kell majd, NEM MOST, majd! Megpróbálunk kapcsolatba lépni azokkal az emberekkel, akik sok futam óta nem is néztek már ide, hogy mi a helyzet, lehet-e számítani rá vagy sem, mert akkor ne foglalja a helyet. Majd tesztet is ki kell tölteni a web oldalon, ami a szabályzat ismeretére lesz kíváncsi. ;) Aztán lesz majd kocsi választás, ez meg valószínűleg a VB-helyezéseknek megfelelő sorrendben fog történni. Nevezési díj is lesz, így a tisztességes: a szerver finanszírozását így mindenki állja majd, hiszen nem ingyen van. Nem mi akarunk meggazdagodni, tényleg csak a bérlési díj 1 főre eső része lesz a nevezési díj. Előre kell majd fizetni szerintem, úgy a tiszta.

    Jó pihenést és mókázást mindenkinek! :) Én a jövő héttől kezdve nagyon nem fogok ráérni, majd nyár elején valamikor ismét többször rá fogok érni. :)

    Farkas: nagyon elterjedt ez a kifejezés, hogy "mód", de nekem nem tetszik, mert ez maradjon csak "mod", hiszen ha jól tudom, az angol modification rövidítve, magyarul módosítás. Ok persze, ha a módosítás szót rövidítjük, akkor az lehet mód, de egyszerűbb a mod, nem? :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák