Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • beefjeez

    senior tag

    [PAGE]Bevezető[/PAGE]

    Előszó

    November 5.-e, a nevem napja. Nem volt sokmindenre szükségem, ezért inkább kértem egy olcsóbb kormányt. Használtam, sok jót nem találtam, ezért ellátogattam egy közeli hipermarketbe, ahol megvettem őt. Hát, nem hogy nem igazán váltotta be a remények, borzalmas, pontatlan volt. Ellenségemnek se ajánlanám. Fokozta, hogy például az ígért FFB se működött. Három nap után a bal vissza húzó rugó eltört, ezért visszakerült a boltba, ahol átvizsgálták, és a pénzem visszakerült hozzám.

    Szóval ott álltam 6000 forinttal, és kormányt szerettem volna, átugrottam hát a madaras tescoba , ahol elkezdtem nézelődni, és megtaláltam a SpeedWheel 5-öt. Na, hát nagyon oda voltam tőle, és csak 10 ezer volt. Vibráció, FFB nem volt benne, de a dolgát tudta nagyon, sajnos kb. 30percig. Pedig a kormány méretes, kellemes fogású, jó kormány volt. Szóval 30 perc után sajnos véget ért a móka, két óra tömör szenvedés jött. Mivel a dobozban drivert nem találtam, ezért internetről halásztam párat, egy működött, a kormány újra középen állt. De minden szaggatott iszonyatosan a drivertől, ezért leszedtem, hoppá, nem szaggat, és jó! Sajnos 2 nap múlva kábelt rendeztem, kihúztam a kormányt is, és nem volt hajlandó menni, újra eljátszani, mindig. Két hétig szépen elment így, aztán néhány versenyen rángatott, össze vissza. Megnéztem, és a bal tengely egy pontján a kerék átugrik teljesen jobb irányba, máshol meg remegnek a kerekek.

    Most visszakerült ő is a boltba, pénzt kértünk, de a madarasban csak rosszat sejtető kormányok voltak, ezért átugrottunk újra a hipermarketbe. Itt megtaláltam a mostani kormányom.

    [PAGE]Trust GXT 27[/PAGE]

    A kormányról:

    Nem volt nagy választék, de végül kiválasztottam őt, fizettem a 9200 forintot, és jól döntöttem!
    A kormány maga kicsi karimájú, de nem vészes, a markolat pedig kellően vastag. A váltó füleket könnyen elérhető helyre rakták, nem érezni a gombot nyomáskor, viszont azonnal reagál.

    Szerencsére nincs szükség semmiféle driverre itt, a gyártó oldalán sincs, remekül működik alapból is, felismeri a gép. Ha esetleg PS3-at veszek (amit ugyan kétlek), akkor használhatom azzal is. A pedálok remek nyomásponttal rendelkeznek, lehet érzéssel is adagolni a gázt, féket. Kicsinek, és gagyinak tűnik, pedig egyáltalán nem az. Szőnyegen nem moccan, áll mint a szög.
    A lefogató érdekes, egy vékony rúd csatlakozik a kormányba, 90 fokot hajlik, majd a lenti asztallapjához tapadó V alakú tartóhoz, amit egy kézzel tekerhető menetes csavarral szoríthatunk az asztalhoz.

    Egyedüli hiba szerintem, hogy a kormányon nehezen érhetők el ujjakkal a középső gombok, amihez például a kéziféket programozhatjuk.
    A rezgőmotor egész jó, reagál rendesen, csak idő után idegesítő, de két gombbal azonnal kikapcsolhatjuk, és folytathatjuk is a versenyt. A gombok a kormányon jók.
    A visszahúzó rugókról a SpeedWheel 5-nél azt hittem hogy az teljesen erős, és jó, de mikor ezt megtekergettem, hát elállt a szavam. Nagyon erős! Igaz, a kormány mindössze 180 fokot fordul, pontosabban irányítható az autó, mint a másik kettővel.

    [PAGE]Végszó[/PAGE]

    Remélem így karácsony táján tudtam segíteni az olcsó kormányok közti válogatásban. Személy szerint a felsoroltak közül leginkább a Trust kormányt ajánlom, a másik esetleg még valamelyik olcsóbb Genius típus lehet, M-tech, és társait kerüljük!
    Első címlaposom volt, hibákat, észrevételeket jelezzetek! Köszönöm, hogy elolvastad!

    beefjeez

Új hozzászólás Aktív témák