Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz Dezsi82 #6493 üzenetére

    Helló Dezsi82!

    "Szerintem nincs semmi extrém abban amit leírtam"

    Természetesen nincs. Nem is azért írtam ezt le, hanem ezért, hogy abba az irányba ne menjünk el a vitával. Vagyis szeretném megelőzni az ilyet, mert tudom hogy az szokott történni.

    "Nem érdekel ki mit mond, nekem van igazam"

    Alapvetően egyetértünk, nem kell mindent támadásnak venni, Csak "beszélgetünk"...
    Sajnálom hogy így értetted.
    Arra utaltam hogy tényekkel nem lehet vitatkozni. Attól teljesen függetlenül nem lehet hogy ki említette..."

    "Szerintem hibakeresésre nem a PLC program nézegetése való, erre van a kijelző, stb. Ha hiba van a programban, akkor az garanciaidő alatt kiderül."

    Azt nem feszegetném hogy mi mire való.
    De teljesen egyértelmű számomra, hogy a PLC program hozzáférhetősége elképesztő mértékben meg tudja könnyíteni a hibakeresést.
    Ezt nap mint nap tapasztalom. Egyedül lennék ezzel? Főleg ha távolról kell hibát keresni és a telefonon átadott információ nem elegendő, zavaros vagy nagyon félrevezető (sajnos szinte kivétel nélkül mind ilyen).
    Sajnos napi szinten kell hibát keresni itt, és bizony olykor a programban monitorozzuk mi a helyzet. De ez itt viszonylag nagy gyár, nagy programokkal, nem tudom ez számít-e. Kisebb önálló célgépeknél viszonylag ritka valóban hogy a programot kellene nézegetni. Legfeljebb makacsabb hibáknál szükséges.

    "Program nem fog tönkremenni, és van más lehetőség is a hibák megkeresésére."

    Mindkettő igaz.
    Ám a lehetőségek közül - amennyiben több is van - a jobbat kell választani. Sok esetben ez a program monitorozásával alátámasztott hibakeresés.

    Valóban nem megy tönkre a program. Vagy legalábbis nem változik meg magától.
    De lássuk be: tökéletes program nincs.
    Nálunk a mai napig (8 év után, sőt az egyik 12 éves vezérlésben is) futunk bele olyan hibákba ami eddig nem okozott problémát és csak most alakult ki az az együttállás amikor jelentkezik és gondot okoz.
    Kijavítjuk és megy tovább az élet.

Új hozzászólás Aktív témák