Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz Ghummmy #3491 üzenetére

    Helló Ghummmy!

    Huh! Hát erre nem nagyon tudok egyszerű és rövid választ adni. Olyat se nagyon ami teljesen pozitív.
    Azt gondolom, hogy az egész ötlet amit leírtál komoly szakmai feladat annak aki most ismerkedik a PLC-vel. Szerintem kisebb lépésekkel kellene közelíteni.
    A másik (sokkal nagyobb) gond, hogy az ilyen megoldások (még ha mégoly ígéretesek is) a gyakorlatban születésük előtt halálra vannak ítélve!

    Sajnos azt kell mondjam, hogy a cég felsővezetését nem fogja érdekelni hogy melyik hőkioldó oldott ki vagy melyik kismegszakító kapcsolódott le ami a gép leállását okozta. Őket a gazdasági szempontok érdeklik, a profit, a termelékenység, stb. és nem a műszaki problémák.
    A karbantartó meg odamegy, kinyitja a vezérlő szekrényt és látja melyik motorvédő kapcsolt le, nem biztos hogy ki kell írni neki a képernyőre. Ez az én tapasztalatom, de nyilván a szempontok és a gépek is igen sokfélék.
    Nálunk is üzemel sok gép. Ezek nem régi fejlesztésűek, így mindegyiket PLC vezérli, amiken van ethernet is, és csatlakoznak egy központi hálózathoz. A cégen belül bármelyik hálózathoz hozzáférő számítógép elméletileg képes bármelyik PLC-ből bármilyen adatot kinyerni ami annak működése során jön létre. Ez gépenként is gigantikus mennyiségű adat, ami a másodperc tört része alatt a gépek működése során folyamatosan változik. Ráadásul sok gép van (gépenként több ezer I/O pontról van szó).
    Mi érdekli ebből az elképesztően sok információból a cégvezetést? Hát az hogy mennyi a műszakonkénti állás idő, üzem idő és a késztermék darabszám. :-)
    Ha az kevés, akkor jön a kérdés hogy mért? De azt a PLC nem fogja nekik megmondani :-)

Új hozzászólás Aktív témák