Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz DizzyP #2928 üzenetére

    Helló DizzyP!

    PtP-s CPU-t még nem használtam, de külön PtP-s CP-t igen.
    Ahhoz adtak egy CD-t azon voltak olyan program blokkok amikkel lehet kommunikációt megvalósítani (azok nélkül is lehet ha megírja magának az ember).

    Szóval azoknál a működés lényege az, hogy van egy adási puffer (egy DB blokkban) meg egy vételi puffer.
    Amikor adni akarsz valamit, azt beleteszed az adás pufferbe, maly megcsiklandozod az adással foglalkozó blokkot a request bemenetén, erre az elküldi. az adási puffer tartalmát (jelzi is amikor küldi meg azt is amikor készen van.

    A vétellel foglalkozó blokk folyamatosan figyeli jött-e valami. Ha igen, azt belepakolja a vételi pufferbe és szól hogy adat jött.
    HW configban sokmindent be lehet állítani az adatsebességen, bitek számán paritáson kívül is, azt át kell nézni. Pl. az adás végét jelző karaktar (ha van ilyen) időzítések, legyen-e adatfolyam vezérlés, felülírja-e a vételi puffert, stb.)
    Sajnos nem tudom a PtP CPU-nál ez a dolog hogy néz ki, de valószínűleg ehhez hasonló lehet.

    Közben megnéztem (bár nem tudom az öt féle 314C-2DP PtP közül melyik van neked, én találomra a 6BG03-at néztem) nagyon hasonlóak a beállítások.

    Nem akartam túllihegni a válaszom, nem ismerem a háttered és ezek szerint a kérdést is félreértettem...

    Amikor én ezzel foglalkoztam, a PLC---Eszköz összekapcsolása mellett párhuzamosan az eszköz adás vonalára rákötöttem a PC soros portját is (egy RS422/485-ös átalakítón keresztül). Így azt az adatot amit a PLC kapott, a PC is megkapta és egy terminálprogrammal (ZOC) tudtam nézni mik jönnek. Sokat segített.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák