Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • norcee

    csendes tag

    Heló!

    WinCC Flexxible RT-vel szeretnék egy megírt programhoz valamilyen szemléltetést készíteni. Egy munkadarab a megérkezése után egy szállítószalag szerű behordón jön befelé. A folyamatos mozgásra azt a megoldást sikerült találni hogy egy 100ms-os négyszögjel felfutó éleikor hozzáadok egyet egy 0 kezdőértékű változóhoz aminek 0-200 értéke között teszi meg az utat és 100ms a lekérdezési idő. Egy kicsit így is darabos a mozgás, meglehet valahogyan oldani, hogy folyamatos legyen?
    Ha a munkadarabot pl. felülről 45 fokos szögből nézem több megmunkáló eszköz mellett megy el. Ha megjött a munkadarab bebillen egy merker bit és a szalag elején megjelenik a munkadarab. Amíg mozog történik a megmunkálás és részek vesznek el belőle. Arra gondoltam, hogy megnézem mennyi idő alatt ér a megmunkáló eszközhöz, az eltűnő részt több kisebből rakom ki és azoknak a láthatósági idejét lineárisan növelném, de a láthatóság már hozzá volt rendelve hogy jelenjen meg. Arra van e valamilyen megoldás, hogy a következő screen magától jelenjen meg ha a változó értéke egy beállított értéket elért?
    Sok kis téglalapot rakok egymás mellé aminak a függőleges méretét 1-re állítom és ezeket egymás pozícionálom majd a fent írt változó egy-el nagyobb értékénél jelennek meg. Erre esetleg tudnátok egy kevésbé szöszölős megoldást?

    --norcee

Új hozzászólás Aktív témák