Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz dekorn #1323 üzenetére

    Helló dekorn!

    "Kérdésem az lenne hogy 1 analóg kimeneti és 1 analóg bemeneti kártya értékeit a Var tálázatba meglehet adni csak egyszerűen az addressel?"

    Siemens S7-300/400-ról van szó?
    Ott igen, meg lehet adni.

    "van egy Pt100 as ami egy csapágyazás hőmérsékeletét méri azt egyszerűen IW 336 os címzéssel monitorozhatom a Var táblán"

    IW nem lesz jó.
    A következőképpen csináld:
    Megnézed az analóg ki vagy bemenet címét (ha nem tudod mennyi) a HW configban.

    És a VAT táblába PIW-et írsz. A képen látható példa szerint az analóg bemenetek címei:
    PIW312, PIW314, PIW316, stb PIW326-ig.
    A kimeneteket a PQW címeken érheted el.
    Az analóg ki és bemeneteket a standard input/output területen (I/Q) nem érheted el, mert azokat rendszerint nem illeszti be a process image táblába.
    Hogy így van-e, azt szintén a HW configban nézheted meg az analóg kártya beállításainál (properties) az Addresses fülön a Process image mellett. Ha ott nincs semmi, akkor nincs benne a PI táblában, olyankor PIB, PIW, PID és PQB, PQW és PQD címzéssel érheted el az ilyen kártyákat (ha angol menmonikokat használsz).

    Annyit nem árt tudni ezekről, hogy a PI és PQ területet nem lehet bitenként címezni, továbbá a PQ csak írható, és nem olvasható, a PI pedig csak olvasható és nem írható (ellentétben az I és Q területekkel).
    Tehát ha a VAT táblába egy PQWxxx címet teszel, akkor oda tesz egy kis ikont az érték helyére, mert nem tudja kiolvasni hogy kijelezze.
    Írni tudsz bele, de nem fogja megjeleníteni azt az értéket, amit beleírtál (csak írható).

Új hozzászólás Aktív témák