Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Dave567 #86719 üzenetére

    Sokszor volt már szó róla itt a topicban is, hogy érdemes beruházni minőségibb elosztóaljzatokra, az sem árt, ha azok túlfeszültségvédelemmel is el vannak látva. Ne legyenek persze illúziói az embernek: ezek sem feltétlen védenek meg a villámlástól, de azért a hálózati tüskéket/feszültségingadozásokat (lehet, hogy ilyesmi okozta a gondot a barátod esetében is - hacsak nem a silány minőségű aljzat valamely részegysége égett el ettől függetlenül is) azért jó közelítéssel kiküszöbölik. Ha más miatt nem is, amiatt mindenképpen érdemes ilyenből egy valamirevaló gyártó által készített modellt beszerezni (mondjuk egyalább egy APC-t), mert ezek azért már nem a dzsunka, szemétből összetákolt aljzatok és nem fognak zárlatot okozni.

    De ha igazán biztosra akar menni az ember, akkor ha hosszabb időre felügyelet nélkül hagyja az eszközeit, húzza ki őket a hálózati aljzatból, az antenna-, illetve a LAN-hálózatból is. Különösen indokolt ez a viharsújtotta időszakban, tehát főként így nyáron. Én ha ilyenkor akár csak fél napra is elmegyek itthonról, inkább áramtalanítok, mert teljesen kiszámíthatatlan az időjárás és pillanatok alatt olyan szupercellák képesek kialakulni, amelyeket extrém villámtevékenység kísér és azoktól nincs az az elérhető árú túlfeszültségvédő megoldás (pláne, ha az otthoni hálózat ezen felül nincs felkészítve rá), ami megvédi az eszközöket. Az áramtalanítás csak egy mozdulat és megmentheti a berendezéseket. A biztosítási ügyintézés - már ha egyáltalán fizet a társaság - hosszadalmas és a kártérítési összegért nem is feltétlen pótolható az adott eszköz (pláne, ha már nem is gyártják, mint pl. a plazmát, ugye).

    Persze, tudom, itt ez késő bánat, de hátha legközelebb már nem fordul elő. A láncba kötés okán sajnos nem ritka, hogy egyszerre több eszközt is visz a túlfesz. Képes a többlet átmenni coaxon, LAN-on, de még HDMI-n is.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák