Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz patakidr #50201 üzenetére

    "Végül azért azt is el kell fogadnunk, hogy a Plazma és a TFT közötti különbséget a vásárlóközönségnek csak ELENYÉSZŐ része látja, egyszerűen nem foglalkoznak vele, tehát nem jár konkrét előnyökkel a számukra, hogy a TFT-vel szemben ezt válasszák."

    Hát, nem tudom. Ha mást nem, azt azért még a leglaikusabb hülyének is látnia kellene, hogy míg plazmából egy 65"-os modellt (pl. idén tavasszal a 65ST50-et) 500 eFt-ból hazavihet, addig LCD-ből ugyanezt a méretet leginkább 1 mFt körül kapja meg és még minőségben is messze elmarad utóbbival az előbbitől.

    "Szóval a Pana plazmának úgy gondolom, hogy sajnos befellegzett, az Amoledek elterjedésével pedig azt gondolom, hogy magának a technológiának is."

    Én meg úgy gondolom, hogy mivel az OLED még nemhogy nem terjedt el, de gyakorlatilag kereskedelmi forgalomban gyakorlatilag nem is kapható TV formájában, ez egy olyan szinten blőd kijelentés, hogy kommentálni sem érdemes. Van elképzelésed, hogy egy 65"-os OLED-TV mikor fog 500 eFt-ba kerülni? Szerény becslésem szerint 5 éven belül még 1 mFt alá sem fog beesni az ára - ha egyáltalán gyártható lesz hibamentesen ekkora méretben, mert még ez sem garantált.

    A plazma-technológia hanyatlása a legtipikusabb példája az emberi tudatlanságnak és a marketing-bullshit térnyerésének. Olyan szinten hülye az átlagember ehhez a témához, mint a pénzügyekhez, így totálisan megvezethetők - utóbbira a legjobb példa az elmúlt évek bankválsága.

    Én azt mondom, hogy bizakodjunk, hátha úgy dönt a Panasonic, hogy rádob még 1-2 évet, bár erre vajmi kevés az esély - gondolom kell a pénz az OLED-fejlesztésre, valószínűnek tartom, hogy beleütköztek az amúgy várt akadályokba az új technológia fejlesztése kapcsán. Nem örülnék, ha tényleg nem lenne már 2014-es széria, mert akkor sajnos tavasszal be kell ruházzak egy 65VT60-ra, amivel kihúzhatom újabb 5 évig. Akkorra talán lesz olyan projektor, amit emberi áron meg lehet venni, mert az LCD-technológiából továbbra sem nézem ki, hogy életképes lesz akkorra és sajnos ezen aggályaim az OLED-del kapcsolatban is fennállnak.

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák