Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djg

    aktív tag

    válasz kovadika #49716 üzenetére

    Az lehet, hogy hozzászokott, de tegnap direkt kerestem neten tökfekete képeket és kiraktam teljes képernyőre az LCD-nél. Nem állítom, hogy koromfekete volt, de nem éreztem sötétkéknek, kellően mély volt és oldalsó bevilágítás is nagyon minimális volt. Pedig már 5 éve se volt high-end készülék, igaz nem is a legolcsóbb, de akkor is csak TN paneles. Meg a munkahelyen is egy TN paneles hp le2201w-n dolgozom és számomra ennek a feketéje is megdöbbentő. (A kocsiban lévő gyári navi viszont mocskos csúnya kéket dob ki, amikor "elsötétítem", tehát azért csak érzékeny vagyok én is erre. :D)
    Amúgy megnéztem az üzemmódot, nem kiemelten volt, szerintem sose használtam azon. Internet módban volt/van, böngészéshez való üzemmód.
    Gondolkoztam későbbiek során a kalibráláson, de nem tudom megéri-e egy 42st60-nál. Ha 50gt60-am lenne nem gondolkodnék rajta, de érdemes ezen is figyelembe véve a méretét és a tudását, na meg azt, hogy szaki nélkül nem tudom, ami külön pénz.
    Én is a True Cinemát használom normál filmezésre, tévézésre, tetszik a képe és itt érzékelhető a különbség az előző tévével összevetve - ami a fent említett monitor volt, mert az tv is egyben.
    De valamiért játéknál nem volt meg ez a különbség, vagy nem éreztem, sőt. Először a Last of Ust indítottam el és olyan érzés volt, mintha minden csak a szürke különböző árnyalataiban "pompázott" volna, fakó volt a kép egyszerűen. Ez kicsit csalódás volt. Jó, maga a játék is ilyen borús alapvetően, de először LCD-n vittem végig és nem tűnt ilyen rossznak. Lehet, hogy az úgymond "elmosta" ezt? Az uncharted hozott szép színeket már, de semmi egetrengetőt nem éreztem sajnos LCD-hez képest.
    Játék alatt is használtam a true cinemát, de ezzel még szürkébbnek, fakóbbnak tűnt a kép minden próbált játék alatt. Először a Normál mód tűnt a legjobbnak, mert akkor legalább erősebb volt a fényerő, de a cinema vagy mozi vagy milyen mód később színhelyesebbnek tűnt, azon hagytam.

Új hozzászólás Aktív témák