Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Tizedes1 #47270 üzenetére

    Nehéz helyzet. Mint 50G20 tulaj azt tudom mondani, hogy méretbeli ugrást tekintve csak a 65"-ra váltásnak látom értelmét. Az 55"-ra történő ugrást alig éreznéd meg, a Pana-nak nincs 60"-os modellje, így maradt a 65" - ahogy írtad is.

    Képminőséget tekintve az ST60 több tekintetben is előrelépés lenne (feketeszintet és ditherelést tekintve mindenképp), viszont pl. input-lag tekintetében igencsak rosszul járnál a váltással - ha játszol, akkor ez fontos szempont. A GT60-nal ilyen gond már nem volna, viszont abból meg 50"-os a legnagyobb és jelenleg igencsak drága, 410 eFt-ért adják, tehát igencsak a zsebedbe kéne nyúlni a G20 eladását követően is és méretben nem lépnél előre, a képminőségbeli eltérés meg nem biztos, hogy érne ennyit.

    Szerintem jelenleg legjobb kivárni. Én már megcéloztam a 65VT60-at, ami képméretben és képminőségben is érezhető előrelépést jelent, de jelenleg még nagyon drága, közel 1 mFt az ára. Ez várhatóan leesik 700 eFt környékére jövő év első negyedévének végére. Ez már egy reális ár egy ilyen méretű és teljesítményű megjelenítőért.

    Az én 50G20-amért (ami makulátlan és még majdcsak 2,5 év garancia van rá) egy fél évvel ezelőtt 250 eFt-ot adtak volna helyben, készpénzben, de nem igazán tudtam volna mit venni ebből a pénzből, maximum kipótolva az összeget 310 eFt-ból egy 50GT50-et 2 év garanciával, ami csak képiekben jelentett volna előrelépést, de ott volt a pakliban, hogy kifogok egy hibás darabot, úgyhogy hagytam a fenébe.

    Szóval nem egyszerű a dolog, a méretbeli és minőségbeli váltást meg kell fizetni. Olcsóbb alternatívát is lehet találni persze, ha nem csak a Panasonic-ok között nézelődik az ember, csak kérdés, hogy miből vagy hajlandó engedni. Én azt mondom, hogy teljesen vállalható mai napig az 50G20, kiváló TV, passzív hűtésű, nincs visszafogva a kontrasztja, a feketeszintje és az input-lag-ja is teljesen rendben van, nem zúg, nem zizeg, homogén a panel, nincs sávosodás, hozza a G-szériától elvárható szintet, nincs komolyabb baj vele a minimális floating black-et leszámítva, így nem kell kapkodni a cseréjével. Ami engem elsődlegesen hajt, az a nagyobb képméret és a még mélyebb feketeszint, egyéb tekintetben teljesen elégedett vagyok vele immár több, mint 2,5 éve. Ráadásul még jelenleg is több garanciám van rá, mint ha most kihoznék egy új TV-t a boltból az alap, 2 éves gyári garanciával.

    "AZT is köszönöm még egyszer, hogy 2 éve hallgattam rátok és 50st50 helyett 50g20-at vettem."

    Ezt nem igazán értem: 2 éve még nem is tudtál volna 50ST50-et venni, mivel csak 2012 tavaszán vált elérhetővé.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák