Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    válasz Ispy #33890 üzenetére

    Teszt? :DDD

    Istenem, semmilyen LCD-n nem bukna meg az a kép, ha normal módban lenne járatva, nem pedig bemutató vagy egyéb szaron. Az a kép alkalmatlan általános képminőség vizsgálatára. Minden épeszűn beállított tévén, legyen az 60k-s belépő vagy 600k-s LCD, látszanának a feliratok, mindössze azt mutatja, hogy túl magasra van állítva a kontraszt vagy fényerő, színtelítettség stb. A boltos feladata lenne elmagyarázni a vevőnek, hogy ebben az állapotban egy túlszaturált, vevőcsalogató képet lát, nem pedig otthoni körülményekhez állítottat.

    Kedvencem, hogy összehasonlít a 2 koreai full belépő 60k-s modellt a Sony csúcs készülékei ellenében, melyek 200-500k között mozognak. Persze ettől még piros pont a Sonynak, hogy demó módban jobb a képük, lehet ezért adnak el belőlük kevesebbet, jobban kéne világítaniuk, míg eladják :))

    Ha a kezembe adsz egy távirányítót, vagy a boltos, akkor 1 percen belül bármilyen tévén láthatóvá teszem azokat a feliratokat. Ellenben ettől sem lesz színhelyesebb, nem lesz megfelelő színhőmérséklet, fehéregyensúly, ehhez kéne még 1-2 óra :) Ahogy a plazmádból is tudnék hasonló képet kihozni, mint egy LCD bemutató módja, természetesen a feliratok láthatóságának hátrányára, de jobban eladná magát áruházi körülmények között.

    Egyébként páran szóvá tették amiről beszélek, jött is alap alján a korrigálás. idézem:

    #update

    Sokan írtatok hogy most akkor más képi üzemmódban meg hogy is van. Szóval. Pendrive-ra a kép, berak, lejátszik. Majd mikor már teljes képernyőn a kép, akkor a TV távirányító Options, Q.options gombjával előhozzuk a beállításokat, ott kiválasztjuk a képbeállításokat és kikeressük azt a részt ahol olyanokat lehet állítani hogy: Élénk, dinamikus, sport, normál, mozi, stb. A jó tévé az összes elérhető módban láthatóvá teszi a szöveget. Amelyik tévé csak bizonyos képmódokban hozza elő a szöveget, ott valami baj van. Esetleg speciális kalibrálással lehet javítani a dolgon, bár a tapasztalat az, hogy akkor az a tévé biza megbukott mint szinestévé.

    Vastagítottam az utolsó mondatot. Írhatnék erre szépeket, de nem teszem, ők mégiscsak szakértők...

Új hozzászólás Aktív témák