Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • anonym1s

    őstag

    válasz erdoke #30776 üzenetére

    erdoke es Khelben!

    Akkor valamit felre ertettetek!

    "Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére."

    Ott van a lenyeg a vastag betus reszben. Ha ugy probalod ki a boltban hogy elotte megvetted neten, akkor nem a vasarlas elott probalod ki hanem a vasarlas utan! Az atvetel utan meg 8 munkanapod van a probara, es a boltnak kurvara semmi koze ahhoz, hogy ezalatt a 8 nap alatt te a boltban probalod ki, vagy otthon vagy a Margit hid alatt!

    Ez le is van irva vilagosan itt, amit mar atua is linkelt korabban.

    Idezet belole:

    "A webáruházban interneten rendelt monitor nem postán érkezik, hanem a vásárló személyesen megy el érte az üzletbe. Valóban nem élhet 8 napon belül az elállási jogával? >>>

    De, élhet. Az elállási jog a rendelkezések szerint azért illeti meg a vásárlót, mivel a megrendelés előtt személyesen nem tud meggyőződni a vásárolni kívánt termék műszaki paramétereiről, tulajdonságairól, a döntéshozatalhoz szükséges jogai korlátozottak. Így az elállási jog gyakorlása független az átvétel módjától. A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat."

    Szerintem be kene rakni ezt az elso hozzaszolas legelejere, hogy mindenki tisztaban legyen ezzel.

    A boltosok meg probalkoznak, mert tudjak hogy a vasarlok nagy resze nem ismerik a jogaikat, vagy felre ertelmezik, es aki mulya fasz, azt be is huzzak a csobe.

    Errol az elallasi jogrol meg amugy sem az erintett uzletben kene erdeklodni, mivel erdekellentet alakulhat ki a vasarlo es elado kozott, es emiatt nem biztos hogy a teljes igazsagot mondjak a vasarlonak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák