Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz BBéci #29583 üzenetére

    Loudness equalization megoldásból is is van sokféle. Az egyik gyűjtőkategória, amikor vakon torzít érzés szerint. A másik, mikor kísérleteken alapuló érzékenységi görbéket és mikrofonos szobaméréseket kombinálnak.
    Ez az, amit esetleg kipróbálnék: Audyssey Dynamic EQ
    Ebben én hiszek annyira, hogy adnék neki egy esélyt itthoni tesztelésre (aztán vagy használnám, vagy úgy kapcsolnám ki, hogy többé eszembe sem jutna próbálgatni se).

    -> Csak megint kiemelném: Egyáltalán nem biztos, hogy a linkelt megoldás tényleg működik, főleg nem azt, hogy nálam is működne (függetlenül attól, hogy másoknál bevált-e), de a mögötte lévő elméleti tudomány az valódi. A hallásunk nem lineáris. Ez nem démon kultusz, hanem száraz tudomány.

    Boszorkányság ez akkor lesz, mikor csak próbálják, de nem sikerül a gyakorlatban is kivitelezni az elméletben még kiválóan eltervezett dolgokat, mégis azt állítják róla, hogy már pedig jó dolog.

    És érdekes hogy említed a TV kalibrálást. Az is ugyan ez: sötét szobába alacsonyabbra állítjuk a fényerőt és magasabbra a gammát. Mindkettőt átállítjuk, nem csak az egyiket. Épp azért, mert a látásunk sem lineáris. A képnél is figyelembe vesszük ez. A hallásunknál miért lenne ördögtől eredendő bűn?

    -> Megint csak nem a rosszul sikerült, kamu, hibás, "boszorkány" megoldásokra gondolok, hanem egy olyan loudness equalizer-re, ami tényleg úgy működik, ahogy papíron kéne neki. Azt meg tesztelni kell, hogy így van-e, mielőtt hiszünk, vagy épp nem hiszünk neki. De nem úgy, mint a boszorkányokat, hogy akit feldob a víz, azt mi öljük meg, aki elmerül, az pedig megfullad (magyarul mindenki boszorkány, akit egyszer megvádoltunk, és minden loudness megoldást megvádolunk). Ne rakj már rögtön máglyát, mikor valaki boszorkányt kiált.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák