Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz DjKoxi #26876 üzenetére

    Sajnos én sem értek egyet veled! Bizony 300 eFt-ból csak olyan vetítő jön ki, ami sem feketeszintben, sem kontrasztban, sem általános képminőségben/színhűségben a közelébe sem ér akár egy UT50-nek sem. Tapasztalat. :(

    A nagy képátló csak egy dolog. Sok embert ez már levesz a lábáról és nem érdekli, hogy milyen minőséget néz (lásd a belezoom-olást a 2.40:1 arányú filmekbe, csak hogy nagyobb legyen a látott kép). Sajnos sem LCD-s, sem DLP-s projektorból nem kapsz minőséget 300 eFt-ból és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a vászonnak mekkora szerepe is van az élethű képvisszaadásnál. Márpedig a jó vászonnak nem lehet alternatívája a fehérre festett fal, vagy egy simára vasalt lepedő. Bizony az is zsebbenyúlós téma.

    Nem meghazudtolni akarlak: fel lehet építeni hobbiszinten 300 eFt-ból egy vetítős rendszert, de az vitathatatlan, hogy képminőségben ez messze el fog maradni még egy átlagos plazmától is, nemhogy a jobbaktól és az egyetlen plusz, amit ad, az a nagy képméret, amit viszont egy TV-nél is meg lehet oldani a közelebb üléssel és még a környezetet sem kell drasztikusan átalakítani miatta (gondolok itt a falak sötétre festésére, a redőnyözésre, a vászon- és projektor felfúrására, stb.).

    Azt viszont egy percig sem vitatom, hogy sokkal nagyobb élményt tud nyújtani egy filmnél egy 80-100"-os vetített kép, mint egy 50"-os plazma, de ennek alapfeltétele a jó vetítő + jó vászont + megfelelően kialakított környezet. Ez egy külön szakma.

    [ Módosította: CoolMan ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák