Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz scilla #18269 üzenetére

    Szerintem amúgy van egy kis gikszer ezzel a levezetéssel.
    Meglátásom szerint nem a foszfor a lassú, csak a sub-field meghajtó.

    Készíts be magad mellé egy hófehér műanyagkátyát, papírzsepit, negyedére összehajtott A4 lapot, stb.
    Teljesen besötétített szobában tegyél ki feltekert Contrast-al <2012 évjárató Pana plazmára egy teljesen kitöltött 100% fehér tesztképet.
    Állj háttal a TV-nek és próbálgasd különböző (közepesen lassú és kifejezetten gyors, valamint hosszabb és rövidebb) kézmozdulatokkal lóbálni a fehér bigyódat, miközben figyeled az éleit.

    Ugyan azt fogod látni a fehér tárgyon, mint a képernyőn mozgó fehér sávon! Sárga és magenta.

    Persze ugyan úgy eljátszhatod ezt egy Samsung-al is. Ott is meglesz egy alapjában hasonló jelenség, de felismerhetően másképp fog kinézni a dolog, ahogy magán a kijelzőn is másképp néz ki a fekete háttéren mozgó fehér sáv.

    Na már most, ha a foszfor lenne lassú a kijelzőn látható fehér sáv élein, attól még távolabbról nézve az álló fehér kép fényét egy papírlapról visszaverve ezt már sohasem látnád.

    Ellenben, ha a panelmeghajtó időzik többet a fehér szín kikeverése közben bizonyos alképfrissítésekkel, akkor teljesen normális, hogy ezt látod a TV-nek háttal álva is mindenen, ami mozog előtted.

    Tehát miközben előáll a fehér, ha gyorsítva levideózod, találsz sárgában és magentában felvillanó pillanatokat. És a szemed is elkapja ezeket, ha a pulzáló képernyő fényében mogatsz tárgyakat.

    Az éleken pedig az a baki, hogy nem elég gyors az alkép frissítés. -> Ezzel kapcsolatban nagyon érdekes most ez a Focus Field Drive. Ha legközelebb 2012-es Panasonic mellett leszek, akkor igyekszem megnézni azok hogy állnak vele, mert elvileg gyorsult a meghajtó.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák