Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz kevepapa #79410 üzenetére

    Hasonlóan érzek, azzal a különbséggel, hogy én nem fejhallgatóval játszom az Alien-t, hanem AVR-rel megtámogatva 5.1-ben, viszonylag nagy hangerőn. Na, annál szerintem nem sok parább dolog van, vétek is máshogy játszani, mert a játék térbeli hangábrázolása nemhogy jó, de inkább azt mondanám, hogy a legtökéletesebb, amit valaha hallottam. Értsd: még Atmos hangsugárzók nélkül is tudja érzékeltetni, hogy az egyébként a hátad mögül érkező hang alulról, vagy felülről jön-e. Emellé még hozzácsapjuk, hogy pl. a motion tracker, meg a plasma cutter hangja meg ténylegesen a kezedben levő "szerszámból" (kontrollerből) jön, az már csak extra mogyoró a torta tetején levő habon.

    A parafaktor szóval szerintem is nagy, de én sokszor még egy 12 órás, intenzív szellemi igénybevételű nap után is mégis benyomom, pedig sokszor én is azt érzem, amit Te is, de mégis legyűröm az ellenérzést, ugyanis ennek a játéknak olyan hangulata van, mint semelyik másiknak. Egyszerűen nem láttam még olyat, hogy egy játék ennyire autentikusan visszaadja egy film hangulatát. Sok Alien-játék megkísérelte ezt már, de szinte mind csak a gyenge utánérzésig jutott el. Az Isolation viszont nem: látszik, hogy ezt olyan fanatikus rajongók rakták össze, akik csak nagy műgonddal nyúlnak a franchise-hoz. Olvastam is az interjút a készítőkkel és ott írták, hogy több TB-nyi adatot kaptak a Fox-tól az első film artwork-jeivel, tervrajzaival, textúráival, hangeffektjeivel. Kvázi aranybánya volt számukra és ez a játékon külön tettenérhető és ez adja az egész gerincét. Annak meg kifejezetten örülök, hogy végre valaki nem az Aliens-filmhez, hanem az Alien-hez igazította a játékot és nem egy újabb eszement lövölde keveredett ki a dologból, hanem egy valódi sci-fi játék, egy túlélő-horror.
    Mikor nemrégiben megvettem lemezesen, a bolti eladó kaján mosollyal megjegyezte, mikor a kezembe nyomta, hogy "nagy csatákra ne számíts". Na mondom, Te is jónak mondod. Felhomályosítottam, hogy nem értem, hogy miért várja mindenki ettől a jétéktól, hogy akciójáték legyen, ugyanis ez a játék sosem akart az lenni. Senki nem mondta, hogy ez shooter, mert nem is az. Ez egy hamisítatlan sci-fi survival horror játék, abból viszont a legjobb.
    Imádom az Alien-univerzumot, az első három filmet különösen, szerintem a Cameron-féle második rész a filmkészítés és a feszültségfokozás magasiskolája, mégis azt mondom, hogy ennek a játéknak baromi jót tett, hogy nem arra, hanem az első, Ridley-féle filmre akar hajazni. Aki nem érti, mire gondolok, az nézze meg ezt a videót (annak is mondjuk kifejezetten az utolsó 5 percét), amin a Last Survivor DLC látható. Ilyen Alien-hangulatot én még semmi mástól nem kaptam, csak magától a filmtől, vagy még attól sem.

    A játék kidolgozottsága, részletezettsége, atmoszférája egyszerűen lélegzetelállító, imádom, hogy csomót kell gépészkedni, ahogy szembesül az ember, hogy a karantén alá vont, lassan szét-széteső űrállomáson, ahol még a rezdens AI is folyton keresztbe tesz nekünk, mennyire kemény dió is az előrejutás, a lény és a helyi ellenséges erők jelenléte nélkül is, nem még azzal megtűzdelve. A sztori mesteri, nagyon ötletesen beleillesztették az első két film közötti résbe, látszik, hogy odafigyeltek erre is.

    Egyetlen bajom van csak a játékkal: nagyon recés és ez sokszor még PC-n is tettenérhető. Ezen túlmenően fájóan hiányzik, hogy a konzolverzió nem tud 60 FPS-t, pedig a PC-s verzióból ez lazán kijön. Az megint más kérdés, hogy sokszor irreálisan szívat a játék és a lény állandóan ott lebzsel körülötted, holott "kicsit" nagy az a komplexum, ahova össze vagytok zárva.

    Mindettől függetlenül múlt héten nem bírtam magammal és végül lerántottam a Store-ból digitálisan is az egész bundle-t, mert abban benne van a 7 darab DLC is. Négyezer párszáz forintot még úgyis röhögve megért, hogy előtte egy héttel vettem meg lemezesen is PS4-re (a már másfél éve meglévő PS3-változat mellé). A lemezeseket is megtartom PS3-ra és PS4-re is, mert ennek a játéknak a polcon a helye! Sajnálom, hogy a folytatás helyzete ismét bizonytalanná vált, állítólag a díjeső ellenére több bevételre számított a Sega, bár a mostani akció lehet, hogy helyrebillenti a számokat. Az a baj, hogy nyilván sosem lesz annyira népszerű egy ilyen stílusú játék, mint egy FPS - ez a bolti eladó reakciójából is lejött -, de mint mondtam, ez a játék soha nem is akart az lenni, ezt el kéne már felejteni.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák