Köszönöm!
http://www.panoramio.com/user/szab02
Köszönöm!
http://www.panoramio.com/user/szab02
Huh, de lefagyott a "verseny"... 
Nem lefagyott, ha megnézed a társtopic hírdetését - ugye az aktuális közlemények, tudnivalók mindig ott vannak -, hanem nyári szüneten van.
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"
Ja, nem figyelem a topikot, azt hittem csak egyszerűen nem rak be senki képet... 
Igen, sejtettem, hogy nem figyelted. 
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Én viszont figyelni fogom és várom az új kiírást, aztán majd teszek fel képeket... 
-Mi az a 7 billentyű kombinációból álló számítógépes hibamegoldási rendszer? -Ctrl-Alt-Del -mondom Ctrl-Alt-Del! akkor Reset.
Helyes-helyes
Addig is az éves/évszakos fordulóra lehet gyűjteni ak épeket 

No és persze értékelni az eddigieket a régi arcoknak...
Majd én is megteszem, de mosz inkább elmegyek nyaralni 
Mivel elég sok ide látogató fórumtársat ismerek személyesen is, örömmel tudatom veletek, hogy szombaton, egy közepesen heves záporeső kíséretében egybekeltünk Mónival. Ropi áldozatos munkájának köszönhetően előbb-utóbb képek is lesznek 
Holnap majd jól beletépünk....
Wow, esős esküvő, nem semmi - és persze gratu-gratu 
A képeket várjuk természetesen 

Nem ismerlek személyesen, de sok boldogságot és még több aprótalpút kívánok! 
-Mi az a 7 billentyű kombinációból álló számítógépes hibamegoldási rendszer? -Ctrl-Alt-Del -mondom Ctrl-Alt-Del! akkor Reset.

Már egy másik topikban kívántam előzetesen, most kívánok itt utólag is sok boldogságot! 
Soká éljen az ifjú ... és a pár is!
Be köll fizetni, azt' jólvan...

Köszönöm mindhármótoknak 

Gratula az ifjú párnak!
Nászút is lesz? 
"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman
Gratulálok nektek, sok boldogságot!

Több esküvő kéne, egyből felpörgött tőle a topic
Másvalaki nem akar házasodni? 

Szia! Bár személyesen mi sem ismerjük egymást, de nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! Az pedig már csak "hab a tortán", hogy a kedvesem és én is most szombaton keltünk egybe
(szerencsére záporeső nélkül...)
[ Szerkesztve ]
Nászút? 
Dél-Afrikába? 

Észak. Tunézia 
Szerk: off...
[ Szerkesztve ]
Remek. 

Most, hogy megjött az 50/1.8 és a 30/2.8 macro-m, lesz hol próbálkozni... ( vagy az asszonyt kenyigethetem éjjel-nappal?
)

Örömbódottá, gratulálok én is, az objektívekhez is
Aztán nem ám folyamatosan csak az expógombot nyomkodni! 
Ja, és köszi nektek a sok jókívánság, örülök, hogy felpörgettem a topikot 
[ Szerkesztve ]
legyetek boldogok 
nagy gratu!!!
képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

Öööö, asszonyt makrózni? 

Na, egy kis Fertő-tavi nyaralást követően visszatértem az online világba, előbb-utóbb értékelni is fogok. Telefonon azért figyelemmel kísértem a fórumot, de mégegyszer köszi mindenkinek a jókívánságait 

...Telefonon azért figyelemmel kísértem a fórumot...
Na annyira azér' nem dübörgött, hogy odáig lehessen hallani... 
u.i.: public fotók lesznek-e?

Sziasztok!
Úgy látom hogy egy ideje már csendes a topik, nos akkor én most beledobok néhány "kavicsot". 
A WSR okán ismét elővettem a hónapok óta pihiző gépemet, leporoltam kicsit, és a múlt hét végén kattintgattam vele nehogy berozsdásodjon itt nekem ... 
Végignéztem a "termést", melyből most beteszek ide egy kis válogatást. Ha valakinek bármelyikről van valamilyen észrevétele akkor ne hallgassa el, írja meg. Azt azért elmondom hogy az utómunka többnyire kimerült a gyors vágásban és leméretezésben, esetleg volt még néhány egyszerű művelet, de túlzásokba nem estem.
A svenkelésem szerintem nem sokat fejlődött a tavaly óta, annyiban talán mégis hogy arányaiban sokkal több "jó" kép lett mint 1 éve tehát most már a képek kevesebb százalékát dobtam ki. Viszont az eredménnyel még nem vagyok teljesen elégedett ...
Ja, hogy kicsit érdekesebb legyen ezért a képek többségét besoroltam valamelyik régebbi témakörbe, mondjuk "repeta" jelleggel. 
"színes": Színes
"fehér": Fehér
"mozgás": Mozgás1 Mozgás2 Mozgas3 Mozgás4
"forma": Forma1 Forma2
"munka": Munka1 Munka2 Munka3 Munka4
"füst": Az oroszlán és a civilizáció
"üveg": Üveg
"vonalak": Vonalak
"ég és föld": Ég és föld
--------------------
Volt egy magyar induló a Forma 2.0-ban:
"Kis Pál Tamás": KPT1 KPT2 KPT3
2 kép az "egyéb" kategóriából:
1. A fagyi visszanyal 
2. Ha "színes"-sel kezdtem akkor egy fekete-fehérrel fejezem be: fekete-fehér 

Wazze, ezek nem kavicsok, hanem 'szikladarabok' 
Grat, bejövősek!
Még vacillálok melyik(ek) a kedvenc(ek) 

Köszi a véleményedet, még akkor is ha rövid volt. 
Nos, mint látható mégis csak kavicsok voltak ezek, nem vertek nagy hullámot ...

Azért szerintem sokan megnéztük, csak baromira lusták vagyunk reagálni 

Hú de nagy kő esett le a szívemről ...
Már azt hittem hogy a képek ennyire rosszak, vagy velem van valami bajotok, tépem a hajamat hogy mi van, napok óta nem alszom, erre kiderül hogy csak egyszerűen csak lusták vagytok.
Még ha le is esett az a nagy kő, azért ez nem volt szép tőletek (ha már így többes számban írsz) ...

Hát jól van, amíg lusták lesztek és nem ingat meg a hitemben senki, addig úgy tekintek ezekre a képekre hogy egytől egyig remekművek, annyira káprázatosak hogy a Napra lehet nézni de rájuk nem.
Tessék, tessék, lehet más véleményen lenni ... 
[ Szerkesztve ]
Nekem is tetszenek.
Szépek a svenkelősek, jó mindegyik végülis.
Szép munka! 

Én - meg persze más is - még az uccsó 1-2 forduló értékelésével is adós vagyok, meg valszeg majd a te képeidre is írok. De mióta kitört a nyáriszünet a topikban, mindenki el van tűnve mint állat... Biztos gyártják a jobbnál jobb képeket 

Most dicsérjem neked a színeket, az élességet és a témaérzékenységet? Copypaste-eld valamelyik korábbi értékelésemből magadnak, mert lusta vagyok! 
A "mozgás 4" hölgyének színe talán egy picit grillcsirkés lett... Vagy már alapból ilyen volt?
[ Szerkesztve ]

Köszi, te kis lusta. 
Nos igen, sejtettem hogy azt a képet valaki szóvá teszi, de az valóban olyan, kissé lepirult a napon a néni. Iszonyatos meleg volt ám mindkét nap, és ez a kép vasárnap délután készült. Ja, én kint voltam mind2 nap reggeltől estig. A dologhoz hozzátartozik hogy a munkahelyi monitoromon kissé élénkebbek a színek mint itthon, az már tényleg majdnem túlzás, de a válogatás és az utómunkák itthon készültek ahol egy kicsit kevésbé élénk a színpompa ... A kép mehetett volna a "színes" témakörbe is ... 
Na még háttérinfóként annyit hogy a feltett 21 kép között van néhány 300 mm (x1.5) közeli kép, illetve 2 közülük pontosan 300 mm-es, a 2 közül az egyik éppen ez a "Mozgás4". A képminőség bírálatánál ezt kéretik figyelembe venni.
[ Szerkesztve ]

Vagy egy külön "rézbőrű" - kategóriába.. 
Egyébként a munka sorozatod tetszik a legjobban, még úgy is, hogy adott helyről fotózva nyilvánvalóan megvoltak - szó szerint is - a korlátaid.

Hály Fórumtársak!
Megpróbálom feléleszteni legalább a csevegős totyikot
Szóval voltunk Toszkánában nyaralni-nászútolni, és gondoltam megosztok veletek 1-2 jobban sikerült képet. Nem egy magas művészet egyik sem, inkább egy kis képes beszámoló. Ha van bármi megjegyzésetek egyikhez-másikhoz, ne tartsátok vissza!
Lsd: aláírásom, meg privim 
Nem kell félni, fel lesz támasztva 

Hali!
A templombelsőt ha kézből lőtted, akkor milyen lencsével és beállításokkal?
Thx!

Aszongyahogy:
Fájlnév: DSC_0670.JPG
Fényképezőgép: NIKON CORPORATION
Modell: NIKON D40
ISO: 400
Exponálás: 1/40 mp
Rekesz: 2.8
Fókusztávolság: 35mm
Vakuval készült kép: Nem
A 35/1,8-al, és igen, kézből
Mert itthon felejtettem az állványomat
Persze általában az ilyen helyeken nem is lehetett (volna) használni.
Szten: Jaja, vágom 

...bocs! Előző kérdésem sztornó! Ott az oldalon,a válasz...
Csak annyi, hogy a 35mm fókusztáv a nikon AF-S 35mm/f1.8 lencsére utal?
És kézből?
kösz!
ooo bakker lassú vagyok.... 
[ Szerkesztve ]

Igen, arra
És kézből
Bent eléggé sötét volt, ezért fixen 1/40 záridőt és ISO 400-at használtam, ennél hosszabb záridőnél már bemozdult... Lehet innom kellett volna előtte egy kis grappát, hogy ne remegjen a kezem 

Ha kicsit feljebb mész ISO-ban, akkor sem kell pia, hogy elkerüld a bemozdulást 
Pont ilyen helyzethez keresek obit. Másik fórumon már érdeklődtem.
A fotód épp kapóra jött.
Egy aggodalmam volt, hogy a 35mm-es fix nikon fényereje elég lesz ilyen feladathoz, vagy kéne azért bele egy képstabi...

Kedves Kreatív fórumtársaim, barátaim!
Bár nagyon leült a főtopik s vele együtt az a beszélgetős társtopik is (bár megjegyzem, diskurálni attól még lehetett volna
), az ide látogatóknak Áldott, békés Karácsonyt kívánok!
Valamint ajánlanám figyelmetekbe a talis topikot, Ricsi szervezkedik jan. 8-ra, jó lenne, ha minél többen lennénk. Ha már nem kreatívkodunk, legalább együnk-igyunk egy jót 
Szten: mennyire szún a káming?

Oda'ss, valaki csak előásta ezt a kedves topicot a mélyből! 
Itt tényleg nem számít offnak, ha én is áldott Karácsonyt kívánok valamennyi kreatív törzstagnak és alkalmanként benéző fórumtársnak! 

Van itt valaki??? 
Csak eszembe jutott, hogy volt valaha egy éves forduló meghirdetve. Abból totálisan nem lett semmi? Tudom, hogy páran foglalkoztunk vele, egy-két hónapra való nevezésem még tán nekem is lett volna...
Gondoltam megkérdem

Én lennék...
Viszont egy éve nem voltam...
http://www.flickriver.com/photos/nemethz/