Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#2901) Szab02 válasza t_a_m_a_s (#2900) üzenetére

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszönöm!

http://www.panoramio.com/user/szab02

(#2902) máyköl

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Huh, de lefagyott a "verseny"... :((

(#2903) Szten Márs válasza máyköl (#2902) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem lefagyott, ha megnézed a társtopic hírdetését - ugye az aktuális közlemények, tudnivalók mindig ott vannak -, hanem nyári szüneten van.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#2904) máyköl válasza Szten Márs (#2903) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja, nem figyelem a topikot, azt hittem csak egyszerűen nem rak be senki képet... :)

(#2905) Szten Márs válasza máyköl (#2904) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, sejtettem, hogy nem figyelted. ;)

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#2906) em_laci válasza Szten Márs (#2905) üzenetére

em_laci
(lelkes újonc)

Én viszont figyelni fogom és várom az új kiírást, aztán majd teszek fel képeket... :K

-Mi az a 7 billentyű kombinációból álló számítógépes hibamegoldási rendszer? -Ctrl-Alt-Del -mondom Ctrl-Alt-Del! akkor Reset.

(#2907) Szten Márs válasza em_laci (#2906) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Helyes-helyes :) Addig is az éves/évszakos fordulóra lehet gyűjteni ak épeket :K

(#2908) t_a_m_a_s válasza Szten Márs (#2907) üzenetére

t_a_m_a_s
(senior tag)

No és persze értékelni az eddigieket a régi arcoknak...:) Majd én is megteszem, de mosz inkább elmegyek nyaralni :))

Mivel elég sok ide látogató fórumtársat ismerek személyesen is, örömmel tudatom veletek, hogy szombaton, egy közepesen heves záporeső kíséretében egybekeltünk Mónival. Ropi áldozatos munkájának köszönhetően előbb-utóbb képek is lesznek :DD

Holnap majd jól beletépünk....

(#2909) Szten Márs válasza t_a_m_a_s (#2908) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Wow, esős esküvő, nem semmi - és persze gratu-gratu :C
A képeket várjuk természetesen :K

(#2910) em_laci válasza t_a_m_a_s (#2908) üzenetére

em_laci
(lelkes újonc)

Nem ismerlek személyesen, de sok boldogságot és még több aprótalpút kívánok! :C

-Mi az a 7 billentyű kombinációból álló számítógépes hibamegoldási rendszer? -Ctrl-Alt-Del -mondom Ctrl-Alt-Del! akkor Reset.

(#2911) Kazimír válasza t_a_m_a_s (#2908) üzenetére

Kazimír
(őstag)

Már egy másik topikban kívántam előzetesen, most kívánok itt utólag is sok boldogságot! :K

Soká éljen az ifjú ... és a pár is!

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#2912) t_a_m_a_s válasza Kazimír (#2911) üzenetére

t_a_m_a_s
(senior tag)

Köszönöm mindhármótoknak :R

(#2913) Cayman válasza t_a_m_a_s (#2908) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Gratula az ifjú párnak! :R Nászút is lesz? :)

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#2914) máyköl válasza t_a_m_a_s (#2912) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gratulálok nektek, sok boldogságot! :R :)

(#2915) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Több esküvő kéne, egyből felpörgött tőle a topic :D Másvalaki nem akar házasodni? :DDD

(#2916) tailor válasza t_a_m_a_s (#2908) üzenetére

tailor
(senior tag)

Szia! Bár személyesen mi sem ismerjük egymást, de nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! Az pedig már csak "hab a tortán", hogy a kedvesem és én is most szombaton keltünk egybe :) (szerencsére záporeső nélkül...)

[ Szerkesztve ]

(#2917) máyköl válasza tailor (#2916) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nászút? :F
Dél-Afrikába? :DDD

(#2918) tailor válasza máyköl (#2917) üzenetére

tailor
(senior tag)

Észak. Tunézia :)

Szerk: off...

[ Szerkesztve ]

(#2919) máyköl válasza tailor (#2918) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remek. :)

(#2920) tailor válasza máyköl (#2919) üzenetére

tailor
(senior tag)

Most, hogy megjött az 50/1.8 és a 30/2.8 macro-m, lesz hol próbálkozni... ( vagy az asszonyt kenyigethetem éjjel-nappal? :D )

(#2921) t_a_m_a_s válasza tailor (#2916) üzenetére

t_a_m_a_s
(senior tag)

Örömbódottá, gratulálok én is, az objektívekhez is :DD :C Aztán nem ám folyamatosan csak az expógombot nyomkodni! :))

Ja, és köszi nektek a sok jókívánság, örülök, hogy felpörgettem a topikot :DD

[ Szerkesztve ]

(#2922) eastsider válasza t_a_m_a_s (#2921) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

legyetek boldogok :))
nagy gratu!!!

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#2923) em_laci válasza tailor (#2920) üzenetére

em_laci
(lelkes újonc)

Öööö, asszonyt makrózni? :DD

(#2924) tailor válasza em_laci (#2923) üzenetére

tailor
(senior tag)

;] :P :B

(#2925) t_a_m_a_s

t_a_m_a_s
(senior tag)

Na, egy kis Fertő-tavi nyaralást követően visszatértem az online világba, előbb-utóbb értékelni is fogok. Telefonon azért figyelemmel kísértem a fórumot, de mégegyszer köszi mindenkinek a jókívánságait :R

(#2926) em_laci válasza t_a_m_a_s (#2925) üzenetére

em_laci
(lelkes újonc)

...Telefonon azért figyelemmel kísértem a fórumot...
Na annyira azér' nem dübörgött, hogy odáig lehessen hallani... ;)

u.i.: public fotók lesznek-e?

(#2927) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Úgy látom hogy egy ideje már csendes a topik, nos akkor én most beledobok néhány "kavicsot". :)
A WSR okán ismét elővettem a hónapok óta pihiző gépemet, leporoltam kicsit, és a múlt hét végén kattintgattam vele nehogy berozsdásodjon itt nekem ... ;)
Végignéztem a "termést", melyből most beteszek ide egy kis válogatást. Ha valakinek bármelyikről van valamilyen észrevétele akkor ne hallgassa el, írja meg. Azt azért elmondom hogy az utómunka többnyire kimerült a gyors vágásban és leméretezésben, esetleg volt még néhány egyszerű művelet, de túlzásokba nem estem.

A svenkelésem szerintem nem sokat fejlődött a tavaly óta, annyiban talán mégis hogy arányaiban sokkal több "jó" kép lett mint 1 éve tehát most már a képek kevesebb százalékát dobtam ki. Viszont az eredménnyel még nem vagyok teljesen elégedett ...

Ja, hogy kicsit érdekesebb legyen ezért a képek többségét besoroltam valamelyik régebbi témakörbe, mondjuk "repeta" jelleggel. :)

"színes": Színes
"fehér": Fehér
"mozgás": Mozgás1 Mozgás2 Mozgas3 Mozgás4
"forma": Forma1 Forma2
"munka": Munka1 Munka2 Munka3 Munka4
"füst": Az oroszlán és a civilizáció
"üveg": Üveg
"vonalak": Vonalak
"ég és föld": Ég és föld

--------------------

Volt egy magyar induló a Forma 2.0-ban:
"Kis Pál Tamás": KPT1 KPT2 KPT3

2 kép az "egyéb" kategóriából:
1. A fagyi visszanyal :D
2. Ha "színes"-sel kezdtem akkor egy fekete-fehérrel fejezem be: fekete-fehér :)

(#2928) em_laci válasza MrBean55 (#2927) üzenetére

em_laci
(lelkes újonc)

Wazze, ezek nem kavicsok, hanem 'szikladarabok' :C
Grat, bejövősek!
Még vacillálok melyik(ek) a kedvenc(ek) :DD

(#2929) MrBean55 válasza em_laci (#2928) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Köszi a véleményedet, még akkor is ha rövid volt. :)
Nos, mint látható mégis csak kavicsok voltak ezek, nem vertek nagy hullámot ...

(#2930) t_a_m_a_s válasza MrBean55 (#2929) üzenetére

t_a_m_a_s
(senior tag)

Azért szerintem sokan megnéztük, csak baromira lusták vagyunk reagálni :))

(#2931) MrBean55 válasza t_a_m_a_s (#2930) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Hú de nagy kő esett le a szívemről ...
Már azt hittem hogy a képek ennyire rosszak, vagy velem van valami bajotok, tépem a hajamat hogy mi van, napok óta nem alszom, erre kiderül hogy csak egyszerűen csak lusták vagytok. :D Még ha le is esett az a nagy kő, azért ez nem volt szép tőletek (ha már így többes számban írsz) ... ;] ;)
Hát jól van, amíg lusták lesztek és nem ingat meg a hitemben senki, addig úgy tekintek ezekre a képekre hogy egytől egyig remekművek, annyira káprázatosak hogy a Napra lehet nézni de rájuk nem. :D Tessék, tessék, lehet más véleményen lenni ... :P

[ Szerkesztve ]

(#2932) máyköl válasza MrBean55 (#2927) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is tetszenek.
Szépek a svenkelősek, jó mindegyik végülis.
Szép munka! ;)

(#2933) t_a_m_a_s válasza MrBean55 (#2931) üzenetére

t_a_m_a_s
(senior tag)

:DD

Én - meg persze más is - még az uccsó 1-2 forduló értékelésével is adós vagyok, meg valszeg majd a te képeidre is írok. De mióta kitört a nyáriszünet a topikban, mindenki el van tűnve mint állat... Biztos gyártják a jobbnál jobb képeket :)

(#2934) Kazimír válasza MrBean55 (#2931) üzenetére

Kazimír
(őstag)

Most dicsérjem neked a színeket, az élességet és a témaérzékenységet? Copypaste-eld valamelyik korábbi értékelésemből magadnak, mert lusta vagyok! :D

A "mozgás 4" hölgyének színe talán egy picit grillcsirkés lett... Vagy már alapból ilyen volt?

[ Szerkesztve ]

(#2935) MrBean55 válasza Kazimír (#2934) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Köszi, te kis lusta. :)
Nos igen, sejtettem hogy azt a képet valaki szóvá teszi, de az valóban olyan, kissé lepirult a napon a néni. Iszonyatos meleg volt ám mindkét nap, és ez a kép vasárnap délután készült. Ja, én kint voltam mind2 nap reggeltől estig. A dologhoz hozzátartozik hogy a munkahelyi monitoromon kissé élénkebbek a színek mint itthon, az már tényleg majdnem túlzás, de a válogatás és az utómunkák itthon készültek ahol egy kicsit kevésbé élénk a színpompa ... A kép mehetett volna a "színes" témakörbe is ... :)
Na még háttérinfóként annyit hogy a feltett 21 kép között van néhány 300 mm (x1.5) közeli kép, illetve 2 közülük pontosan 300 mm-es, a 2 közül az egyik éppen ez a "Mozgás4". A képminőség bírálatánál ezt kéretik figyelembe venni.

[ Szerkesztve ]

(#2936) Kazimír válasza MrBean55 (#2935) üzenetére

Kazimír
(őstag)

Vagy egy külön "rézbőrű" - kategóriába.. :)
Egyébként a munka sorozatod tetszik a legjobban, még úgy is, hogy adott helyről fotózva nyilvánvalóan megvoltak - szó szerint is - a korlátaid.

(#2937) t_a_m_a_s

t_a_m_a_s
(senior tag)

Hály Fórumtársak!

Megpróbálom feléleszteni legalább a csevegős totyikot:)

Szóval voltunk Toszkánában nyaralni-nászútolni, és gondoltam megosztok veletek 1-2 jobban sikerült képet. Nem egy magas művészet egyik sem, inkább egy kis képes beszámoló. Ha van bármi megjegyzésetek egyikhez-másikhoz, ne tartsátok vissza!

Toszkána

Néhán panoráma

(#2938) Szten Márs válasza t_a_m_a_s (#2937) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lsd: aláírásom, meg privim ;)

Nem kell félni, fel lesz támasztva :)

(#2939) Throme válasza t_a_m_a_s (#2937) üzenetére

Throme
(senior tag)

Hali!
A templombelsőt ha kézből lőtted, akkor milyen lencsével és beállításokkal?
Thx!

(#2940) t_a_m_a_s válasza Throme (#2939) üzenetére

t_a_m_a_s
(senior tag)

Aszongyahogy:

Fájlnév: DSC_0670.JPG
Fényképezőgép: NIKON CORPORATION
Modell: NIKON D40
ISO: 400
Exponálás: 1/40 mp
Rekesz: 2.8
Fókusztávolság: 35mm
Vakuval készült kép: Nem

A 35/1,8-al, és igen, kézből :K Mert itthon felejtettem az állványomat :W Persze általában az ilyen helyeken nem is lehetett (volna) használni.

Szten: Jaja, vágom :DD

(#2941) Throme válasza t_a_m_a_s (#2937) üzenetére

Throme
(senior tag)

...bocs! Előző kérdésem sztornó! Ott az oldalon,a válasz...

Csak annyi, hogy a 35mm fókusztáv a nikon AF-S 35mm/f1.8 lencsére utal?
És kézből?

kösz!

ooo bakker lassú vagyok.... :(((

[ Szerkesztve ]

(#2942) t_a_m_a_s válasza Throme (#2941) üzenetére

t_a_m_a_s
(senior tag)

Igen, arra :K És kézből:)

Bent eléggé sötét volt, ezért fixen 1/40 záridőt és ISO 400-at használtam, ennél hosszabb záridőnél már bemozdult... Lehet innom kellett volna előtte egy kis grappát, hogy ne remegjen a kezem :DD

(#2943) Throme válasza t_a_m_a_s (#2942) üzenetére

Throme
(senior tag)

Ha kicsit feljebb mész ISO-ban, akkor sem kell pia, hogy elkerüld a bemozdulást ;)

Pont ilyen helyzethez keresek obit. Másik fórumon már érdeklődtem.
A fotód épp kapóra jött.
Egy aggodalmam volt, hogy a 35mm-es fix nikon fényereje elég lesz ilyen feladathoz, vagy kéne azért bele egy képstabi...

(#2944) t_a_m_a_s

t_a_m_a_s
(senior tag)

Kedves Kreatív fórumtársaim, barátaim!

Bár nagyon leült a főtopik s vele együtt az a beszélgetős társtopik is (bár megjegyzem, diskurálni attól még lehetett volna;) ), az ide látogatóknak Áldott, békés Karácsonyt kívánok!

Valamint ajánlanám figyelmetekbe a talis topikot, Ricsi szervezkedik jan. 8-ra, jó lenne, ha minél többen lennénk. Ha már nem kreatívkodunk, legalább együnk-igyunk egy jót :))

Szten: mennyire szún a káming?

(#2945) Kazimír válasza t_a_m_a_s (#2944) üzenetére

Kazimír
(őstag)

Oda'ss, valaki csak előásta ezt a kedves topicot a mélyből! :)

Itt tényleg nem számít offnak, ha én is áldott Karácsonyt kívánok valamennyi kreatív törzstagnak és alkalmanként benéző fórumtársnak! :K

(#2946) t_a_m_a_s

t_a_m_a_s
(senior tag)

Van itt valaki??? :))

Csak eszembe jutott, hogy volt valaha egy éves forduló meghirdetve. Abból totálisan nem lett semmi? Tudom, hogy páran foglalkoztunk vele, egy-két hónapra való nevezésem még tán nekem is lett volna...

Gondoltam megkérdem;)

(#2947) cOxeR válasza t_a_m_a_s (#2946) üzenetére

cOxeR
(PH! addikt)

Én lennék...
Viszont egy éve nem voltam...

http://www.flickriver.com/photos/nemethz/

(#2948) Kazimír válasza t_a_m_a_s (#2946) üzenetére

Kazimír
(őstag)

Talán össze tudok vadászni valami képeket, igaz, célzottan nem készültem vagy fotóztam a kiírásra. :B

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.