Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mardel

    őstag

    válasz Hunork #2214 üzenetére

    Vagy jelszót generálsz keepassal és ott mented el. [link]

    Keepass leírás.

    Én így használom:

    KeepPass portable meg egy dinamikusan max 5 MB-ig növekvő TrueCrypt fat fájlrendszerű fájlban tartom Serpent-Twofish-AES 8 karakteres kódolással.

    Keepassban ha entert ütsz egy már beállított jelszón, akkor tudod szerkeszteni.
    Van ott neki egy olyan fül, hogy automatikus gépelés.
    Szépen böngészőben odamegyünk arra az oldalra ahol automatikus belépést szeretnénk, majd keepassban az új gombra kattintva kiválasztjuk a cél ablakot, sajnos ezt mindegyik böngészőre meg kell csinálni.
    Még itt lehet választani hogy az alap Ctrl+Alt+A kombinációt használja vagy egy sajátot rendeljen hozzá, aztán a végén a rendben gombbal hozzá is adtuk.

    Itt az automatikus-gépelés fülön van egy olyan beállítás hogy gépelési parancsok, az alapértelmezett az így néz ki, hogy Felhasználóinév, aztán nyom egy tabot, jelszó, majd nyom egy entert.
    Az a baj ezzel, hogy a kurzornak ilyenkor abban a szövegdobozban kell villognia, ahova a felhasználóinév kerül, de nem minden oldal teszi oda nekünk ezt alapból. Van ahol egy vagy több tab nyomogatásnál kerül a kurzor a felhasználói név szövegdobozába.

    Erre ad segítséget keepassban az automatikus-gépelési parancsok felülbírálása ami alapból így néz ki:{USERNAME}{TAB}{PASSWORD}{ENTER}
    Nincs benne semmi kínai, egyszerűen ezeket a műveletsorokat hajtja végre, kitölti a username adatait nyom egy tabot, a password adatokat majd nyom egy entert.

    Ha nekünk egy vagy több tab kell, hogy a kurzor a felhasználóinév szövegdobozába kerüljön, akkor annyi {TAB}-ot kell a username elé írni. Viszont ez böngészőnként változhat.

    Miután mindent beállítottunk és az adott oldalon vagyunk amit reményeink szerint jól állítottunk be keepassban akkor csak az adott billentyű kombinációt kell kiadni Ctrl+Alt+A, vagy ha adtunk neki egyedit, akkor azt.
    Utána látni fogjuk, hogy a keepass 1-2 másodperc alatt gyorsan kitölti a dolgokat karakterenként haladva és be is léptet minket arra az oldalra.

    [ Szerkesztve ]

    Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.

Új hozzászólás Aktív témák