Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz dqdb #23915 üzenetére

    A portable egyszerűen pont annyit jelent, amennyit a szó jelentése is - hordozható. A szóhasználat az informatikában valóban nem konzisztens, de számtalan példa van az általad említett virtualizáló launcheres megoldásokra (lásd portableapps.com-os és egyéb helyekről származó - legális - cuccok, meg jópár letorrentelhető, illegális változat is bizonyos progikból), meg arra, hogy szimplán egy kibontható, a beállításokkal együtt bárhova hurcolható változatról van szó, ami nem okádja tele a registry-t és mindenféle mágikus könyvtárat, meg nem függ például agyondrótozottan a rendszerpartíciótól (utóbbira borzasztó rossz példa rá a Visual Studio 2013 is, akármennyire is szeretek benne egyébként fejleszteni, gusztustalan, ahogy az installerét kitalálták, mintha valami amatőr kretén brigád hozta volna össze (az mennyire vicces, hogy 2014-ben egyszerűen nem lehet függetlenné tenni egy programot minimálisan sem a rendszerpartíciótól, hiába adsz meg mondjuk másik partíciót telepítési célnak, ~5 GB mondjuk megy a C-re attól még, a másik partícióra meg mondjuk kb. 2 GB... szánalom)), a végeredmény tekintetében mindegy - és utóbbit hívhatjuk USB-módban "felrakható" proginak is.

    Például utóbbi gondolat mentén például az Eclipse is portable (és nincs szükség virtuális launcherre). Az én állításomat is alátámasztó példák ("portable" szó használata, csak 1-2 példa, még rengeteget lehetne sorolni): CCleaner portable, Hard Disk Sentinel portable, HWiNFO64 portable, CrystalDiskInfo portable, Everything portable, Sublime Text portable, foobar2000 portable mode... na jó, asszem elég lesz... :D Ezek esetén a portable szimplán kibontható állományokra vonatkozik, amiket bárhova lehet cipelni.
    Szóval a lényeg: a portable mód és az USB mód ekvivalens abban a tekintetben, hogy csak szimplán hordozható változatról van szó, még ha másképp is oldják ezt meg.

    (#23916) bluobluo75:
    Még csak az nem jött le, mi volt a mondanivaló, ha mindenki kb. ugyanarról beszélt. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák