Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz spammer #22989 üzenetére

    Ez már a múlté, csendben és sunyin teszi mostantól.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz zoli62 #22990 üzenetére

    "Fenét"
    Most ezt mire írod? :)

    "Azt nem szerettem az Opera Nextben, hogy sokáig nem tudták megoldani az automatikus frissítést, én meg beállítással nem tudtam rákényszeríteni. Egyébként Chrome az automatikus frissítést nem úgy oldja meg, hogy a feladatütemezőben futtatat egy taskot?"
    De igen, de még mindig nem értem, mitől lenne jobb egyik, mint a másik.
    Ugyanis mind a kettő rákérdezés nélkül frissít.
    A kikapcsolására meg bevethető paraméter (korábbi primkóbb módszer az opera_autoupdate.exe törlése/átnevezése volt, ha valakit zavart).
    Chrome esetén meg kilőheted az automatikus frissítésre vonatkozó ütemezett feladatot.
    Pont ezért kérdeztem, hogy ami miatt nem tetszik az egyik böngésző, pont amiatt viszont tetszik egy másik? :)
    Nagyjából ugyanannyi macerával jár mind a két böngésző esetén az automatikus frissítés kikapcsolása (legalábbis szerintem ugyanannyi idő egy plusz paramétert hozzátenni a shortcuthoz, mint kikapcsolni egy ütemezett feladatot; bár hozzáteszem, a paraméter biztosítása (pluszban) szimpatikusabb egy fokkal), hiszen nincs rá a UI-on, a Settings-ben gomb.
    Értem, hogy most jó az új változatban, hogy ez már legalább tudja magát frissíteni portable-változatnál is, de ha a Chrome-ban meg pont azt nem szereted, hogy automatikusan, visszakérdezés nélkül frissít, akkor Operában sem kéne szeretned, mert ilyen alapon az is sunyi, ez a mondókám lényege, na. :DDD

    Az ideális megoldás pont az lenne, hogy rákérdez, szeretnéd-e most frissíteni, mert jelent meg új verzió, de tudom, hogy a hozzá nem értő júzerekre épít manapság mindenki, ezért automatizálnak mindent, de akkor legalább lenne kikapcsolható az átlagjúzer által amúgy sem ismert opera://flags oldalon.
    Google Chrome esetén meg az a gáz, hogy nincs portable-változat. :)

    + (#22989) spammer :
    "A Chrome (I)megkérdezés nélkül(/I) frissít háttérben, Opera meg szól, hogy van frissebb, mehet-e."
    Ezt bizony rosszul tudod. :) Mindkettő megkérdezés nélkül frissít.
    Valamelyik korábbi verzió frissítési módjára emlékszel. :)
    Tehát már az Opera sem kérdez rá, hogy akarsz-e frissíteni.
    Egyszerűen frissít, amint rámész az about-oldalra. Pont ezért nem értettem, mitől jobb egyik, mint a másik.

    A bizonyíték a fenti állításra:

    1. about-oldal, azonnal keres update-et, kérdezésem nélkül:

    2. máris frissítette magát, csak újra kell indítani:

    Sehol egy kérdés, hogy kell-e ez neked, vagy sem. :)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

  • spammer

    veterán

    válasz Sk8erPeter #22992 üzenetére

    Akkor igen, de én nem megyek az about oldalra. :)

    Simán feldobott egy kis boxot, hogy van frissebb, akarom-e. Rányomtam, hogy igen, bejött egy update "ablak", letöltötte, frissítette és utána írta ki, hogy indítsam újra.

    Chrome meg teljesen automatikusan, háttérben, sunyiban csinálja, aboutra sem kell menni hozzá.

    (#22991) dqdb: Lehet, nekem 22.0.1471.40-re még úgy frissített, ahogy fentebb írtam.

    [ Szerkesztve ]

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz spammer #22993 üzenetére

    Gondolom nem kell alaposan részletezni, hogy általában miért találják ki az ilyen automatikus frissítéseket. :) Sztem elég, ha annyit mondok, hogy az átlagjúzer úgyse ért hozzá, magasról leszarná, hogy biztonsági vagy akármilyen szempontok miatt van frissebb változat ("jó az, amit használok, csak működjön"), ráadásul megijedne tőle, hogy most mit kell csinálni. Erre írtam a korábbi hozzászólásomban, hogy manapság mindenki a teljes hozzá nem értésre alapoz. :) Az a szimpatikusabb, ha engednek teret picit hozzáértőbbeknek is, sajnos ebben sem a Chrome, sem az új Opera nem nagyon jeleskedik.
    De az automatikus frissítés kikapcsolása (már amennyiben ez valakit zavar, engem speciel ez a feature az, ami a legkevésbé sem zavar) mindkettőnél megoldható, hasonló mennyiségű energiabefektetéssel, ezért most picit kreált problémának érzem ezt. :)

    Sk8erPeter

  • spammer

    veterán

    válasz Sk8erPeter #22994 üzenetére

    Különösen engem sem zavar, bár én jobban szeretem, ha csekkolja és szól, hogy akarom-e (főleg béta vagy dev csatornán lehet hasznos, ha esetleg kiderül, hogy valami szar van, akkor nyilván nem frissítek).

    De igazából nálam Chrome-nál volt valami nyűgje, sokszor "beragadt" az auto frissítés, 100%-on járatta a procit, járt a venti a laptopban ezerrel úgy kellett kilőni task managerből. Nem tudom mi okozta, de gyakran előfordult.

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz spammer #22996 üzenetére

    "főleg béta vagy dev csatornán lehet hasznos, ha esetleg kiderül, hogy valami szar van, akkor nyilván nem frissítek"
    Persze, ezzel egyetértek. Támogatnám mindkét böngészőnél a dolog kezelhetőbbé tételét. :) Legalább a flags-oldalon legyen állítgatható - a UI-on is kezelhető legyen. A shortcut paraméterezése amúgy is "törékeny" (mi van, ha az egyik shortcutnál (mert mondjuk több van, egy az asztalon, egy a tálcán, egy a Start-menüben) elfelejtettem beállítani az egyébként számomra szükséges indítóparamétert?). Ezenkívül ha jól emlékszem, Chrome-nál egyáltalán nincs az Operáéhoz hasonló --disable-update kapcsoló (tehát ott tényleg csak Task Schedulerből lehet buzerálni, és az ilyen szétszórt megoldásokat nem igazán szeretem).

    Hmm, Chrome-nál szerencsére ezt az automatikus frissítéssel kapcsolatos bugot nem észleltem. Igaz, Chrome-ból speciel Windows-ra nálam mindig csak a stabil verzió volt telepítve.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák