Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz pethYeti #10462 üzenetére

    Undo-val csak az utolsó blokkolt elemet tudod visszavonni. Először blokkolsz és utána ha véglegesíteni akarod, akkor "Apply changes and reload stylesheets" Enélkül nem menti el a változásokat, tehát egy sima újratöltésnél is visszajön. Az Undo akkor kell, ha már alkalmaztad a változásokat.

    Nem JS-be menti és nem is cache-be, hanem a profilodban lévő adblock+ nevű css fájlba. Nem nehéz kiszedni belőle blokkolt elemeket, ha kikapcsolod a sortörést akkor egy sor egy blokkolt elem. Az első sorban mindjárt a domain van, ahol blokkolja az adott elemet.

    Ha valamit blokkoltál, alkalmaztad és mégis visszajön érdemes elszórakozni az :nth-child-ekkel. Ez azért van benne, hogy védelmet nyújtson, ha több helyen előforduló DIV-eket blokkolsz, például ahol a class/id olyan nevű mint "main" vagy "article", akkor nem blokkol minden ilyen DIV-vel rendelkezőt, csak ahol a selectorok megegyeznek.

    Viszont a zárójelben néhány helyen dinamikusan változik az adott szám, ezért a következő újratöltésnél már visszajön, nem az amit blokkoltál, de ugyanott egy ugyanolyan, ugyanazon class/id-vel rendelkező elem.

Új hozzászólás Aktív témák