Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #72042496

    törölt tag

    válasz krx21 #1538 üzenetére

    Köszi mindenkinek. :)

    Időközben egyébként be is üzemeltük. Kezdem azzal, hogy ez egy újracsomagolt készülék az eMagtól, de bevállaltam, mert 560 ezer forintért kihozták két év garanciával, és ha bármi van vele, éppúgy el lehet állni a vásárlástól, mint normál esetben.

    Írták, hogy a doboz sérült, és fel is tűnt, hogy foltokban kapott egy adagot valami undorító ragadós-dzsuvás-kankós-olajos melaszból; később a járólapról és a parkettáról is alig bírtam levakarni azt a retket. :)

    A dobozt kinyitva látszott, hogy a visszacsomagolás sem épp a gyári alpossággal történt, kezdtem nagyon izgulni. Emiatt nem kellett volna, mert a tévé külsőre tip-top, nem karcos, nem ujjlenyomatos, abszolút rendben van, kapcsoljuk be. Hát a román mindenit, de szó szerint, ugyanis ilyen nyelven jelentkezett be a menü. :DDD

    Sebaj, van ebben angol, sőt, magyar nyelv is, és azért nem kell nagy zseninek lenni hogy az ember átállítsa, hol a távirányító? Hát, az nincs hozzá… nem, átnéztünk mindent háromszor, a tartozékos dobozt alulról-felülről-oldalról, de táv az nincs. Nem probléma (majd lelevelezem velük), van egy Harmony-m, amelyikre már előre rászinkronizáltam a tévé profilját. Készülék kiválaszt, és nyelv átállít. Oké, kössük rá a gépre.

    Hát a kép az szééép, de… nem, ez nem jó így. A szélén az utolsó pár oszlopnyi pixelt levágta, ráadásul vakító, hideg kép ez, a betűk is szellemképesek. Megtettem a szükséges beállításokat ami a PC módhoz kell, de a szöveg még mindig szörnyű rajta. Az UHD deep color opciót ráadásul be sem tudom kapcsolni, mert akkor nem ad képet a gép, ezzel párhuzamosan az nVidia control panelen a full RGB output inaktív.

    Jött az ötlet, mi lenne, ha visszavenném a képfrissítést 30 Hz-re? Na, kapásból beállíthattam a full RGB-t, és ezután már az UHD deep color-t is bekapcsolhattam a TV-n, lett kép. A képfrissítést visszaállítva 60 Hz-re jött a döbbenet, hogy micsoda tűéles, részletes, kontrasztos, természetes kép ez!

    Tényleg gyönyörű, de:

    Amint megtapasztaltam, a tévé a képernyő fényességének az átlagát nézi, így adott háttér mellett ha van egy kis fehér ablak, akkor az nagyon fényes. Viszont ha kiteszem az ablakot nagyba, visszaveszi a fényerőt. Ha kiteszek mellé még egy ablakot, még visszább veszi a fényerőt… és ez baromi zavaró, mert nálam a gépre kötve, monitorként, ez párpercenként előfordul.

    Szóval próbálom megszokni, de úgy, hogy ez néhány óra után egyre idegesítőbb, ráadásul egy távirányítót még ki kéne verni az eMag-ból, elég nagy esély van rá, hogy csak napokig lesz nálam a készülék. Nem örülök neki, de egyre inkabb egy Samsung tévét látok a jövőmben. :(

    TLDR: Tévének hihetetlen jó, monitornak maradj az LCD-nél. Lehet pár nap után megszokom, sőt, megszeretem a fényerővel variálást (legalább sötétben sem vakít), de most azt mondom, hogy ha valaki ad érte 560 ezret távirányító nélkül, minden további nélkül odaadom neki, és persze az eMagból igyekszem kipréselni a távirányítót.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák