Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz fokukac #68075 üzenetére

    A szlovákoknak Makjuk volt... elég szar poén ;]

    Egyébként az utóbbi 2-3 meccsen nekem már megfogalmazódott az, hogy miért is vannak ebben a helyzetben. Nem vagyunk, mert a meccseket nem én nyerem vagy veszítem el, hanem a focisták. Szóval amikor azt hallom a kommentátortól szinte minden meccsen, hogy "még valahogy ezt a 10 percet kell kibírnunk kapott gól nélkül", vagy hogy "peregjen már kicsit gyorsabban az az óra", vagy hogy "fújja már le spori", akkor kicsit azt érzem, hogy még a mindig lelkes kommentátornak sincs meg igazán a hite a csapatban. Hogy megúszásra, kibírásra, szerencsére van bízva a meccs. És a játékosok, de az edző, szövetségi kap. nyilatkozatai is kicsit olyan vérszegények. Még a győztes meccsek után is inkább csak az a "fuhh, ezt szerencsére megúsztuk" jönne le.
    És éppen ezt látom a támadásokban is, hogy eljutunk a 16-ig szép iskolás cselekkel, hogy látszik, hogy gyakoroltak, hogy tudnak cselezni, hogy tudnak passzolni is, de már a passzoknál mintha azt látnám, hogy szoros helyzetben nem megy érte eléggé az elkapó fél, hogy nem eladott labda van sok, hanem egyszerűen az ellenfél meg akarja szerezni a labdát. És sajnos ez tegnap látszott is a meccs második felében. Hogy a szlovákok nem voltak jobbak, de valahogy a passzokba belenyúlás, a lepattanóra vetődés mindig rendszeresen az ellenfélnek kedveznek. Hogy látszólag egy meccsen mindig az ellenfélnek van több szerencséje, egy-egy felszabadító kirúgás mindig mindig ellenfélnél köt ki. Egy megpattanó labda mindig ellenfél elé pattan.
    Megfogalmazódnak ezek bennem laikusként, de azt nem tudnám megmondani, hogy akkor mégis mit kellene máshogy csinálni. Hogy 90 helyett 120 perces brutális erőnléti edzéseket kéne tartani? Hogy ész nélkül végletekig gyakorolni a passzokat, átadásokat? Hogy kapura kéne rugdosni órákon keresztül sorfalakon, mozgó ellenfélen keresztül? De hát ezeket pont csinálják nem? De akkor mi kéne még bele?
    Sok jó egyéni vagy páros megmozdulást láttam, de valahogy mégis mintha a 16-osnál a befejezésekhez nincs ember, nincs lelkesedés, nincs pontosság, nincs remény. Szalai nagyon jó, de ha egyedül van, és készülnek rá, vagy nem kap pontos labdát akkor nincs esélye. Szoboszlai Sallai nem tudtak rendesen befejezni, mert oldalt megfogták őket, de beadás se nagyon akadt, és pláne nem volt kinek. Szalai nagyon elöl volt, középen második hullámnak nem jött senki. Jobb oldalról nem is volt talán lövés, de beadásra sem emlékszem, Dzsudzsák jobbközepes jelenléte nem volt meg mint korábban, még talán Kleinheislert tudnám kiemelni, aki próbált mindenhova odaérni, lelkesen, erővel menni, meg a cseréig Lovrencsics ölte az ellent, a gól is a másik oldalon volt, szóval az egész első 35 perc olyan majdnem mintafoci volt, de csak abban, hogy eljussanak a 16-ig. Aztán megállt a tudomány.

    Ja meg rágódunk a körülményeken, ráfogjuk a bíróra, az időjárásra, a hangulatra, pedig ha tudnánk, hogy rúgunk 3-4 gólt, akkor tökmindegy, hogy adnak-e nekik egy lesgólt, vagy nekik fújnak, stb. Nem kellene görcsölni, felszabadultan kellene játszani. Sajnos az arcokon meccs közben szenvedést, meg a himnusz balsorsát látni, és sosem láttam még felszabadult játékost. Pedig az elmúlt 35 évben azt láttam, hogy amelyik nemzet játékosai felszabadultan tudnak játszani, azoknak megnő az esélyük. Látnék egy olyat, hogy egyik játékos rámosolyog a másikra, hogy mellé ment, de szép volt, a következő majd bemegy..

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák