Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz b. #42421 üzenetére

    Mert teljes hülyeség. És egyébként a 12 GB/192 bitet említette, míg a 4080-at elmondta, hogy azt elfogadná, csak nem adna rá annyi pénzt. És mivel a 4080 16 GB/256 bit, ezért valószínűleg ez a határ nála.

    Hozok neked egy egyszerű példát a pszichológiai háttérről. Tegyük fel, hogy van egy igényed. Nevezetesen a 16 GB/256 bit. Most ne menjünk bele abba, hogy ez miért hülyeség, ez van. Van egy 499 dolláros termék ilyen speckóval, és van egy 1199 dolláros. És azt az x gyártót hibáztatod, amely a 499 dolláros terméket kínálja, mert nem tudod megvenni a másik, y gyártó 1199 dolláros termékét olcsóbban. Ez logikailag nem megmagyarázható, mert ha valóban a 16 GB/256 bit lenne a nyers igényed, akkor már rég megvetted volna a 499 dollárost. Valójában tehát egy úgynevezett azonosulási háttérről van szó, ami megakadályozza, hogy a saját magad által felvetett igények szerint az olcsóbbat válaszd. Erre a gyártók rájátszanak, mert vannak könnyen befolyásolható emberek, akiket meg tudnak győzni arról, hogy nem az az y cég a hibás az árért, aki az 1199 dolláros terméket adja, hanem az, amelyik a 499 dollárost, és ebben az a szép, hogy úgy meg tudnak etetni, hogy fel sem tűnik mekkora a logikai bukfenc a háttérben, mert az érzelmi azonosulás miatt nem fogod logikusan átgondolni. Ez a legegyszerűbb manipulációs technikák egyike, amit kb. minden cég alkalmaz.

    #42422 Busterftw : Nyilvánvaló. Nem a GB és a bit a fontos, de ez is a gyártók manipulációs technikáinak a hatásából születik. És annyira erősek ezek a technikák, hogy egyes embereknek nehéz elengedni a GB-okat és a biteket.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák