Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz Loha #16521 üzenetére

    Igen ez nem is úgy működne , mint a HBCC mivel az L1gyorsítótárat és a CPU cachet annak lapkészletét hangolná össze,mivel Volta-nal nincs konkrét méretű L1 , dinamikusan változhat a mérete.Az egyik leggyorsabb megoldás lehetne.
    Attól függetlenül, hogy AMD nem oda szánta, mégis ott kötött ki végül HBCC.

    Kicsit off téma amit a következőkben írok, de ha már szóba jött az x86 a szabadalmakhoz kötve leírom azért az aggályaimat.

    NV nagyon kiszolgáltatott helyzetben van a jövőre nézve. AMD és Intel jelenleg jól elvannak az összetokozott cuccaikkal, Raja odaszegődött Intelhez, és szinte korlátlan pénzügyi lehetőségekkel dolgozhat.
    Intel kezében van a PCI-E sávok licence, x86., AMD meg a konzolokkal és a saját Licenceivel és azok kiadásával nincs veszélyben.
    Az mellett ő tud konkurenciát biztosítani Intelnek, hogy ne legyen a versenybíróságnak sem szava minden téren. Igazából Intelnek érdeke, hogy AMD nek mind a CPU mind a GPU szegmense életben maradjon és jelentsen neki megfelelő versenytársi és piaci alternatívát a monopol helyzet kikerülésében, de NV jelenleg mindkét cég lábasába belekanalaz és ez nem tetszik nekik.
    Ha nagyon zöld szemüveges akarok lenni, akkor azt is mondhatnám, hogy Intel direkt asszisztál AMD nek hogy megerősödjön, simán el tudom képzelni ezt is.
    Szóval kigolyózhatják NV-t a jövőben a laposokból és az alsóházból, ha megfosztják a PCIE sávoktól, illetve csak minimális mennyiséget biztosítanak nekik és a összetokozott cuccokban az IGP-k elérik a desktop belépő kategóriát, amit 2020-22 re ígér Intel. Jelenleg mindkét cég ( AMD -Intel) közös és kilökhető ellenfele NV akitől piacot tud nyerni és érdemes is.
    Ezért lenne fontos, hogy NV tudjon kezdeni valamit a Licencekkel,vagy tudjon olyan alternatív utat találni, amivel nem szorul rá a két konkurenciára ilyen téren, mert jelenleg sajnos nem így van és ez nagyon faramuci helyzet.
    Ezért fontos, hogy Volta vagy az érkező GPU mit tud felmutatni ilyen téren illetve ezek nélkül.

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák