Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#201) lakisoft válasza Duree (#200) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Szerinted egy hőcsöves egyedi megoldást talán be lehetne építeni?

[ Szerkesztve ]

www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :) www.grafikusdebrecen.hu

(#202) vivike77

vivike77
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Én is írok ide, hátha valakit érdekel. Az általam mod-olt notebook egy fujitsu pa 1538. Kicsit melegnek találtam a játék közben akár 92c vga-t, így gondoltam belenyúlok egy kicsit és meg is találtam a tervezési hibák sorozatát amiből a legrosszabbat emelném ki a vga hűtését. ami hibája az volt hogy a hőt direkt kapcsolódást nem vezette át semmi csak a hővezető paszta. ezt úgy orvosoltam, hogy a hűtőn található lyukakat olyan szélesre fúrtam, hogy az a csavartartókra rácsússzon és ezt rugós csavarral rögzítettem így a direkt érintkezés megoldódott. Ezzel kapásból 6-7c-ot nyertem. Én még ezt is sokalltam így még egy kis mod, hogy legyen léghűtés. ez a megoldás megint csak ingyenesen megoldódott, úgy hogy a ventilátor azon végét ami a vga felé néz kivágtam így nem csak a cpu hanem a vga is léghűtést kapott. A cpu hőmérséklete nem változott,de a gpu 79c felé nem megy ezt ez a kép mutatja.
Na ez volt az én ingyenes mod-om. :)
Üdv mindenkinek!

Üdv: Vivi & Tibi! :)

(#203) KisApám

KisApám
(senior tag)

Sziasztok!

VOLT egy alap ASUS G2S gépem a következő felépítéssel
(csak az alapalkatrészek):

Processzor: Core 2 Duo T7500 - 2,2 GHz (800 MHz FSB)
Memória: Hynix 2x1GB DDR2 667 MHz CL5
Videokártya: 8600M GT 256MB GDDR3 (alapjaraton: Core Clock 475
MHz/Memory Clock 1400 MHz)
Merevlemez: Fujitsu 200GB SATA1 4200 rpm

3DMark06 1.1.0 eredménye:
Windows Vista Home Premium
Resolution: 1024x768
Anti-Aliasing: None
Filtering: Trilinear
Score: 4663 pont
SM 2.0 Score: 1931
HDR/SM 3.0 Score: 1808
CPU Score: 1841

EZ LETT belőle az UPGRADE-del:
Processzor: Core 2 EXTREME X7900 - 2,8 GHz (800 MHz FSB)
Memória: Kingston 2x2GB DDR2 667 MHz CL5
Videokártya: 8600M GT 256MB GDDR3
Merevlemez: Western Digital Scorpio 250GB SATA2 7200 rpm

3DMark06 1.1.0 eredménye:
Windows 7
Resolution: 1280x854
Anti-Aliasing None
Filtering: Trilinear
Score: 4904 pont
SM2.0 Score: 1969
HDR/SM3.0 Score: 1818
CPU Score: 2462

A felbontást átállítottam a régi 1024x768-ra, és így:
3DMark Score 5646 pont :C
SM2.0 Score 2262
HDR/SM3.0 Score 2188
CPU Score 2469

+1000 pont a 3DMark06-ban :DD
Igaz más oprendszer, de az nem magyarázhatja a majd +20% sebességnövekedést.
DE a ráköltött 50 000 ft az igen :K

Tuninggal a régi jó 8600M GT-ből talán ki lehetne most már hozni a 6000 pontot is talán. ;]

[ Szerkesztve ]

Absztrakt művészet: a tehetségtelenek alkotása, melyet elvtelenek adnak el a megtévesztetteknek.

(#204) kommunism

kommunism
(fanatikus tag)

Én szeretnék belerakni egy rendes minőségi dvd írót a gépembe, adott egy acer aspire 5050
és[link] az iró a kérdésem hogy össze illik e a kettő és mennyire jó is egy ilyen nec dvd iró?

Ha a menyország kapujánál állsz a következőket fogod látni, Szent Pétert, Jézust, és Filippo Inzaghit......

(#205) trl_master válasza kommunism (#204) üzenetére

trl_master
(fanatikus tag)

bele fog menni, de ne vedd meg ennyiért, itt a ph-n kapsz már 4-5k-ért is bele dvdrw-t!
az NEC-kel nincs gond, sony szabvány ha jól tudom!

"Ha belekezdtél hát folytasd tovább..."

(#206) kommunism válasza trl_master (#205) üzenetére

kommunism
(fanatikus tag)

tehát ha sata-sata stimmel akkor működni is fog? csak ennyi számit?

Ha a menyország kapujánál állsz a következőket fogod látni, Szent Pétert, Jézust, és Filippo Inzaghit......

(#207) trl_master válasza kommunism (#206) üzenetére

trl_master
(fanatikus tag)

lényegében igen!

"Ha belekezdtél hát folytasd tovább..."

(#208) begri

begri
(újonc)

Szeretném feltuninlgolni a laptopom.
egy dell inspirion 8500 asom van, ezt tunungolnám addig amig birja. mindent amit lehet és megéri, a korlátokat megszabja a gép, nem szeretnék olyan dolgot tenni belé amit nem is tud használni rendesen a gép, 20-30 ezer forintot ölnék belé, segitségre van szükségeem mert nem értek a gépekhez.
a cserélt elemeket eladom, pontosabban beleszámitom az árba, igy bizom benne a 20at csak nem lépem túl.
bővebb adatokkal tudok szolgálni a gépről az everestet segítségül hivva ha tudsz segiteni és küldesz egy mélt.
ba.egri@gmail.com

a pc bontóra is felteszem ugyan ezt a hozzászólást, várom válaszod,
begri

(#209) Polcrendszer

Polcrendszer
(kvázi-tag)

Van egy m1330-as dellem és szeretném megcsinálni hozzá a híres copper modot, ami a hőelvezetőpad rézlapra cserélése. Kell hozzá még Arctic Silver 5 hőelvezető paszta. Nem lenne valaki annyira cukorfalat, hogy kölcsönadna ebből egy keveset? Egész kevésre lenne szükség, vagy most hülye vagyok, hogy ilyen az eszembe jutott?

A leghosszabb magyar mondat, ami visszafele is u.az :Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja, jaj Baranyában a vadon élo Kis Pálnét nem keresik.

(#210) G.sebes válasza Polcrendszer (#209) üzenetére

G.sebes
(újonc)

Üdv mindenkinek!

A lényeg, hogy tényleg nem sok oldal ír arról,
hogy hogyan moddingoljuk a notebookunkat, vagy tegyük egyedivé azt.
Remélem,hogy mást is érdekel ez a téma. :D
(Ídézve az első hsz-t)

[ Szerkesztve ]

Keresek eladó vagy cserélhető Alienware M17X (full hd-s, 1 terrás, i7-es, 8gb-s rammal, 2GB-s vidivel) :)))

(#211) bagyusz

bagyusz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

extrém tuning eee pc-re :D

ZTE Deszka CM7 Ice Armor | LG GT 540-ICS 4.0 :), Teccik érteni?? :D

(#212) G.sebes válasza bagyusz (#211) üzenetére

G.sebes
(újonc)

Belső USB?
(Végül is ha nincs se bluetooth se kamera, se w-lan meg miegyéb:)))

[ Szerkesztve ]

Keresek eladó vagy cserélhető Alienware M17X (full hd-s, 1 terrás, i7-es, 8gb-s rammal, 2GB-s vidivel) :)))

(#213) bagyusz válasza G.sebes (#212) üzenetére

bagyusz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Wifi van a szerkezetben gyárilag, csak az a 4-8gb-s ssd a kicsi, ezért az alaplapi usb hubról szakítottak egyet kettőt, hogy kibővítsék tárhelyekkel :DDD

ZTE Deszka CM7 Ice Armor | LG GT 540-ICS 4.0 :), Teccik érteni?? :D

(#214) massaf

massaf
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Hello!Acer travelmate 4230 -as laptomon szeretném egy picit tuningolni a cpu-t,de nem nagyon találok megoldást!Valaki tud segíteni?

(#215) G.sebes válasza massaf (#214) üzenetére

G.sebes
(újonc)

Itt van pár videó, de nem ajánlott huzni a procit, főlleg ha laptopod van, mivel sokkal rosszabb a hűtése, és hamarabb túlmelegszik(Ezáltal sokkal rövidebb lesz az életttartalma) !De itt van[link]
Itt 1 videó is, nem én raktam fel, és nem is éncsináltam, de amint a videóban is le van irva semmi felelőséget nem vállal, ahogy én sem... :D [CPU Tuning]

[ Szerkesztve ]

(#216) rbence

rbence
(kvázi-tag)

UP a topicnak,tényleg ígéretesnek tűnik,hátha egyszer tényleg beindul :U
Anno nézegettem én is,amikor EEEPC-m volt,hogy mennyi hülyeséget csinálnak vele az érintőképernyőtől kezdve,a belső bluetoothon át sokmindent,ha valakinek ilyen masinája van (2G surf és társai) akkor itt egy kis kedvcsináló :)
Szerencsére a mostani notim elég jó darab,de a slot-in dvd drive engem is lázba hozott :D

"Isten ujjai lefűrészelhetetlenek..."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.