Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pvt.peter

    őstag

    válasz pvt.peter #5020 üzenetére

    illetve ma reggel kaptam egy hosszabb, részletesebb választ is:

    "Ez a jelenség akkor történik, ha a választható frissítések keresése van bejelölve.

    Különböző gyártók egyből feltöltik az eszközeinek legújabb illesztőprogramjait a Microsoft Update Catalog-jába, amin az átment a tesztelési fázison és engedélyt kapott. Ez a Microsoft kérésére történt, hogy a legújabb driver-ek egyből elérhetőek legyenek.

    Néhány gyártó gyakrabban jegyzi be magát a katalógusba, minthogy elérhetővé tenné a frissített driver-t a honlapján, mások pedig éppen ellenkezőleg, egyből elérhetővé teszi a honlapján az új frissítéseket, de a Windows katalógusba csak egy-két alkalommal jegyzi ezt egy év alatt. Ezért fordulhat elő például (Creative Labs hangkártya esetén), hogy a felhasználó letölti a legújabb driver-t a honlapról, amelyet a Windows Update visszállít utána egy korábbi verzióra.

    A lényeg az, hogy az ESET a Windows Update Catalog-ból kérdezi le az elérhető frissítéseket, ezért jelennek meg ezek a bejegyzések. Tehát a problémát az okozza, hogy bár be vannak már jegyezve a frissebb driver-ek, még nem érhetők el letölthető Windows Update csomagként, csak kézi telepítéssel, amelynek a menete a következő:

    1. Nyissa meg az Eszközkezelőt (Device Manager (fájlnév: DEVMGMT.MSC)
    2. A Nézet menüben jelenítse meg a rejtett eszközöket is
    3. A fa elemei között keresse meg a kérdéses eszközöket (pl. az Intel hardware eszközök a Rendszereszközök alatt, a Qualcomm hardware-ek pedig a Hálózati kártyák alatt)
    4. Kattintson jobb egérgombbal egy ilyen eszközre, majd válassza ki az Illesztőprogram frissítését. Ekkor az Eszközkezelő közvetlenül a Windows Catalog-ból kérdezi le, hogy van-e újabb driver, megkerülve a Windows Update szolgáltatást.
    "

    Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

Új hozzászólás Aktív témák