Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok!
    Sajnos nálam is bekövetkezett, hogy nem indul a gép. Abban szeretném a segítésgeteket kérni, hogy hol lehet a hiba.
    Bekapcsoláskor a stand by lámba egy pillanatra kialszik, majd újra meggyullad, ezt leszámítva semmi reakció, se ventik se semmi.
    A gépet szétszedtem csak a proci van a lapon a ventilátorával, a power gomb helyett csavarhúzóval próbáltam rövidre zárni a tűket, de így sem reagál.
    Így asszem csak a táp v az alaplap lehet problémás. Voltmérővel neki is estem megállapításaim:
    Alaplapnál: 2x10 pines betápnál a zöld kábel helye és a feketék helye között nincs mérhető ellenállás (egy régi gépem van, annál ezek között volt ellenállás)
    Táp Régi gépem alaplapját rádugva és a megfelelő tűket rövidre zárva a táp ventije felpörög, de cpu ventije nem (más nem volt rádugva), mellesleg eredetileg vmi teljesen más csatlakozó van a régi gépem tápján, szóval a másik irányba nem tudom próbálgatni.
    Ha a hibás gép zöld csatlakozóját egy feketével rövidre zárom, akk ugyancsak megy a táp ventije. Ha azt a négy lyukas csatlakozót dvd lejátszóba dugom, mikoözben a táp ventije megy, akk a lejátszó elején világít a lámba, de a lemezt már nem adja ki (érdekes, hogy egy másik dvd lejátszónál nem is világított a lámba). Az meg végképp érdekes, hogy a régi gépem, ha áram alatt van (igaz összerakva), akkor az említett csatlakozó két széle 5 és 12,6 volt körül ad le, míg a hibás gép esetében, amikor a ventilátor megy (zöld és fekete kábel rövidre zárva), 6 és 0,7 voltot ad le.
    Most akkor mi nem stimmel? :) Sztem az alaplap a rossz, de ha az jó, akkor fölöslegesen cserélném le.
    Sajnos hasonló gépről nem igazán tudok a közelemben, úgyhogy az a megoldás nem játszik.
    Ja, és ha rádugom az alaplapra, akk a lap indikátorfénye is világít (meg ugye a standby lámpa is), és ha a lapon rövidre zárom a pwr tűket v a bekapcsoló gombbal bekapcsolom, akkor a tápból kijövő 4 lyukas csatlakozókban megnő a feszültség (most hirtelen nem is emlékszem mennyire, de nem 5 és 12v)
    Tehát hol a hiba? :U
    További érdekesség, hogy pár hónappal ezelőtt már előjött ez a probléma, akkor hasonlóan szétszedtem az egész gépet, majd összeraktam, és jó lett. Azt hittem, hogy csak vmi érintkezési hiba volt, de most már akár hányszor rakom össze, akármit mozgatok meg, nem változik semmi.

    "Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

Új hozzászólás Aktív témák