Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz Bordoi #5509 üzenetére

    Alufólia? :D
    Jó dolog is az, ha burgonyát süt az ember.. ;]

    leyo76: "azóta bekapcsoláskor semmi, ventik felpörögnerk, zölden világít az alaplap, zöld a videókártya is, DVD meghajtó is felpörög de aztán semmi." - ez biosszintű hiba.. mi köze hozzá az OS-nek? :F (hogy ha már OS-t akarsz újrarakatni, azt működőképes vasra lehet csak)
    A haverjaimmal meg ne kezdj ki!

    kerinagy: Elemtartó érintkezőket zárd össze áramtalanítás után és cmos reset mellett, ahogy Oczu írta. Utána ha elindítod a gépet, 1 memória legyen benne, mert nem minden memória indul már 1,8V-on Geil-ek híresek erről, de más gyártóknál is előfordul + még van EPP profil is a világon, amit a biosok előszeretettel azonnal beállítanak néha Vdimm feszemelése nélkül. Ha így sem indul, akkor próbáld meg a régi prociddal, valamint segíthet, hogy a CD meghajtóba az ASUS DVD/CD-t beteszed, hátha a recovery bios lépett életbe és betöltené a biost de nem tudja honnan... USB-s pendrive-ról is lehet, de FAT32-vel fotmázd le és tégy rá egy stabilan működő Wolfdaleket támogató biost, lehet E0-t támogató is... hátha a procid E0 steppinges.
    Bekapcsoláskor van 1-2 trükk Ánuszéknál... pl bios alapra áll, ha áramtalanítassz és megnyomod a bekapcsoló gombot. Ha jól tudom insert vagy Alt+F2 kombinációra a recovery lép működésbe (manualban meg tudod nézni)... Ha elakadtál, vagy kérdésed van írj.

    RedWing: Első körben töltsd le a HDSentinel programot és nézd meg vele, hogy a HDD hány %-os kondíciójú.. Ha 100%-os, akkor nincs bibi, ha nem, akkor ments le minden adatot róla egy másik vinyóra. Második körben a tápot cserélném, ha a HDD kondíciója nem megfelelő....ettől is tönkremehet a HDD. A táp érintkezői ha ki vannak tágulva, akkor kis csavarhúzóval (molex-nél) összébbzárni a csatlakozót (kontakthibánál segít).
    Az alaplapot nézd meg alaposan és keress rajta púpos kondenzátort, ha találsz, akkor az a hiba okozója és érdemes alaplapot cserélni.
    Írd le mit figyeltél meg, illetve mire jutottál, hogy lássuk mi is a hiba oka.. ;)

Új hozzászólás Aktív témák