Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • oliwwer

    aktív tag

    Sziasztok!

    SOS- kellene segítség, már másodjára adja meg magát a vadonatúj PC-m.

    A gép:

    ASRock B365M Pro4
    Intel i5 9400 F + gyári hűtő
    WD Blue EZEX 1TB
    256 gb ADATA XPG SX6000Pro
    Deepcool tesseract BF
    FSP 450W Hexa 85+
    MSI GTX1660TI Ventus XS 6G OC
    HyperX 16 gb (2x8gb) 2666 mhz cl16 kit

    Előzmény: - A gépet szeptember végén raktam össze, feltettem rá egy warez win 10-et, minden rendben volt kb egy hónapig, aztán egyszer csak indításnál ezt írta ki:
    fekete képernyő: "Reboot and Select proper Boot device, or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key"

    Mintha egyszerűen eltűnt volna a WIN az SSD-ről. Próbáltam javítani a rendszert, semmi eredmény, ezért vettem egy legit windows kulcsot itt PH-n, és azzal telepítettem egy friss rendszert. Az új rendszerre feltettem egy HDD sentinelt, mind két lemez 100%os volt, ezért betudtam annak, hogy biztos a warez win kavart be valamit, ezért is vettem meg az eredetit.

    Minden jól ment, eltelt két hónap, és ma egy hibaüzenet várt bekapcsolákor, valami olyasmi szöveggel, hogy a számítógépen a rendszerfájlok hibásak, vagy hiányoznak. Ujraindítottam a gépet, és megint ezt írta ki, amit fent is leírtam. Próbálta magát megjavítani "Fixing (C: ) Stage 1-2, végigfutott, de semmi.

    Ami még érdekes, hogy a boot-nál az SSD neve így [link] néz ki, pedig régen kiírta rendesen hogy Adata xyz. Én az ssd-re gyanakszom, hiszem folyton a rendszerfile-okkal van baj, egy darab warez program sincs a gépen, csak legit oldalakról töltök le, tehát vírus is kizárva.

    Szerintetek az SSD lehet a ludas? Felesleges visszatennem rá a WIN-t, mivel úgyis beadja megint a kulcsot majd, itt hardver gond lesz szerintem. Az SSD-re gyanakszom, csak hogy vigyem vissza így gariba (minden garis, vadonat új gép), hogy másfél hónap után jön elő a probléma? Addig egy cég sem fogja tesztelni.

    A file-jaimról már lemondtam, az nem probléma, újrarakom ha kell, de kellene valami tanács mi lehet a gond gyökere.

    Bármi infó kell a diagnózishoz írjatok.
    Előre is nagyon köszönöm!!!

    Olivér

Új hozzászólás Aktív témák