Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kemotox

    addikt

    Üdv. Asus P7H55-M LX alaplapom van. Egy vinyó, egy SSD meg egy DVD meghajtó vannak rádugva, ezekből jelenleg csak a vinyót látja. Nemrég még mindhármat látta, aztán most meg még sem. Régebben is voltak ilyen jellegű problémák. Teljesen random az egész. Össze-visszadugdosgatom, tápkábelt, satát, sata portokat próbálgatom, BIOS reset meg minden.

    Egy BIOS update esetleg segítene a dolgon, vagy inkább törjem ketté és égessem el a lapot? Vagy mitől lehet ez?
    Az az igazság, hogy több éve rosszalkodik a gép, és már azt sem tudom pontosan mi baja. Úgy kezdődött az egész, hogy kb 2-3 havonta újra kellett rakni a ringyózt, mert hol betöltött, hol nem. Jött mindig az a javításos dolog, ami persze soha nem vált be.

    Aztán kezdődött, hogy néha nem látja az SSD-t. Most ez volt kb 2 hónapja, akkor a vinyóra raktam a windowst is. De annyira fos lassú hogy hihetetlen. Bekapcsolás után az ikonok sokszor alig töltenek be. Van hogy a Chrome 30 sec mire elindul. Sírok.

    Azt hittem a HDD a fos, 75%-os kondícióval bír, de HDSentinel szerint semmi különös baja nincs. Ma erőt vettem magamon és elkezdtem SATA portokat, kábeleket kipróbálgatni, de mindenhogy szar. Mint ahogy az elején írtam, egy pillanatig jónak tűnt, gondoltam mindent leformázok a vérbe és tiszta lappal indulunk, SSD-re win, HDD meg adatoknak. De nem akart DVDről bootolni. Ja mert már nem látja a DVD Romot... Na mindegy szóval ilyen bajaim vannak, nemtom hogy mi lehet, nagyon régóta zajlik a dolog, már nem is emlékszem pontosan milyen problémák szoktak lenni, de most a legnagyobb bajom az, hogy nincs HDD meg DVD.

    Memtestet is verettem tegnap de csak 3 passig hagytam, majd most estére úgy hagyom, hagy menjen.

    A gép pontos konfigja:
    i5 650, 750Ti, 2x4GB RAM (DDR3, 1333-as, valami Kingmax), Asus P7H55-M LX lap.

    Valaki tud segíteni? Valami tuti szar, de nem tudok rájönni hol a gyenge láncszem, mit kéne cserélni. Legjobb megoldás talán az lenne, ha az egész gépet házastul úgy ahogy van eltemetném egy régi, elátkozott indián temetőbe, hogy mikor zombiként visszatér szétlőhessem sörétessel.

Új hozzászólás Aktív témák