Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz Diák66 #50898 üzenetére

    Szerintem:
    Hűségidős szerződésed volt, azaz határozott idejű szerződésed. Amikor a hűségidő lejárt, akkor a szerződés átalakult határozatlan idejű szerződéssé.
    Ezt a folyamatot a hírközlési törvény (2003. évi C. tv.) jól szabályozza.
    Egyrészt a határozatlan idejű szerződésre ezt írja a rövény: 127. § (6)
    "A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe lépő új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél."
    Magyarul a régi tarifád nem módosulhat, bizonyos esetek kivételével.

    Másrészt a hűségidő lejártát megelőző (!) 90 nap alatt a szolgáltató köteles háromszor értesítenie az előfizetőt a lejárat idejéről és a határozatlan szerződéssé alakulásról, valamint az elérhető tarifákról. 134. § (14)

    Kaptál érteítést 3 esetben, pl a havi számládban? Volt benne ajánlat új tarifára? Ha nem, akkor a Voda nagyot hibázott. Ha igen, akkor el kellene olvasni, hogy mit ajánlott.

    A Go Start már lezárt csomag, ezt írtad. Ez az info önmagában kevés. Ha a Voda lezárta a csomag értékesítését, de nem vezette ki (nem ugyanaz a kettő!), akkor jogosult vagy a Go Start feltételei szerinti csomagra. Ha lezárta és egyben kivezette, akkor korábban ajánlania kellett volna hasonlót. Ha nem ajánlott semmit, akkor megemlíted, hogy panaszt teszel a hírközlési felügyeletnél többszörös törvényszegésre hivatkozva. Erre biztos kapsz egy jó egyedi ajánlatot.

Új hozzászólás Aktív témák