Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • IBR

    junior tag

    válasz Döglött Róka #18138 üzenetére

    Szia!

    Köszönöm a választ és a guideokat, el fogom őket olvasni !

    Egyenlőre semmi sincs meg a prerequisitekből, leszámítva egy stabil gigabites LAN-t.

    A terv az, hogy vásároltatok 2 használt szervert (mondjuk Dell R230-asokat +3év kiterjesztett kiszállásos garival.), belepakoltatok 32 GB RAM-ot per kopf, meg valamilyen raid megoldást
    e.g.:
    - Raid 5 3-3 db 600 GB SAS HDDk
    - Raid 5 5-5 db 300 GB SAS HDDk
    - Raid 1 + 0 4-4 db 512GB Samsung 850 Pro SSD {ez az SSD tudom hogy nem szerver gear, de szerintem nem lesz velük gond}..

    A redundanciát csak a DC-kre és a file szerverre akartam megvalósítani, így a vonatkozó guestekből futna másolat mindkét Hyper-V szerveren, de menedzsment szempontból valóban sokkal egyszerűbbnek tűnik a te általad javallott megoldás – már ahogy azt Móricka elképzeli – .

    Ez egy általános iskola, úgyhogy nem kell csodákat megvalósítanom; az elsődleges cél a konfiguráció menedzsment megvalósítása, a hálózati biztonság növelése, a végponti deployment megoldása és valami kultúrált kvóta alapú nyomtatás menedzsment kialakítása. Csak LANon élne a domain, internetre nem kerülne ki egyik sem (lehet később integrálnánk valahogy Azure-vel, de ki tudja mi valósul meg a terveimből).

    Az számomra nem világos, hogy clusterbe fűzve teljesen el kellene felejtenem a fizikai raid controllereket, vagy azok "láthatatlanul" üzemelnének a guestek felé?

    Köszönöm előre is !

    Üdv,
    IBR

Új hozzászólás Aktív témák