Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #89309696

    törölt tag

    válasz Dvix #77437 üzenetére

    Persze, hogy vannak határai, 100 lovas motor ez is aztán annyi, semmi őserő nincs benne csak a turbó miatt alulról is él. Én is kitaposom a 104 lovas 1.2 TSI belét. Nyugodtan nyomd neki, nem szabad erőltetni alacsony fordulaton. Úgy is eladod mire baja lesz.
    A TSI is 1500-nál leadja papíron a max nyomatékát 175Nm, a váltója is úgy van osztva, ötödikben 2200-at forog 90-nél, még a dízel Kangoo is 2400-nál jár akkor. Aztán van aki ki is használja ezt a képességet. Marha idegesítő, hogy csomó helyen negyedikbe kell raknom, mert picit megyek 90 alá és már 1900-at forog csak és bár visít a turbó meg elkezd onnan is gyorsulni, de ez akkor se dízel és akkor se normális. Lazán szívbaj nélkül négyezernél váltogatok, meg sokszor negyedikbe megyek mindenhol végig, ott is csak 2800 körül forog 90-nél, na az a normális. Az 1.6 TDI Caddyt jobban szeretem, de az se egy nagy eresztés, ott is bőven háromezernél váltok. Nem csipázom a VW termékeket, de azért nem rosszak.
    Nem csodamotorok ezek az ásványvizes palack alatti méretek, de azért szarnak se szarok. Ha valaki nagyon menni akar akkor még mindig kell a méret is.

    Reggel ha hidegen elindulsz vele ne taposd szét az első percekben, meg ne úgy menj a bolt elé, hogy épp négyezerről estél be és már el is fordult a kulcs, kapja meg a normális olajat, normális időben aztán csá. Taposd. Bírja amíg bírja, ha simogatod akkor is tönkremegy, ha ígyisúgyis fizetned kell utána akkor legalább élvezet legyen benne. Autónak vetted, nem egy matchboxnak a vitrinbe pátyolgatni.

Új hozzászólás Aktív témák