-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
csababarca
őstag
válasz LamerGyuri #74647 üzenetére
most valahol olvastam hogy 1-5 vagy 1-6 hosszan nyomásával kijelzi a pre code-t. hát nem jelzi ki
nem értem, hogy miért nincs a rádió kezelési könyvébe beragasztva.
[ Szerkesztve ]
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
mindig én
újonc
-
mindig én
újonc
-
mindig én
újonc
válasz csababarca #74657 üzenetére
Akkor le kellene ezt: https://play.google.com/store/apps/details?id=rechardev.com.radiocodegenerator tőltened! Ez is megadja a kódot!
[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
válasz mindig én #74658 üzenetére
köszi.
de ez volt fentebb a gondom, hogy ehhez szét kéne szedni valahogy a középkonzolt, amit nem akarok. mert a pre-codet sem tudom látatlanban.bepróbálkozok egy renault márkakereskedésben, hátha kiadják alvázszám alapján.
-
mindig én
újonc
válasz csababarca #74662 üzenetére
Míg ezt a kódsorozatot nem tudtam, én is kínlódtam a rádiómmal!
A megoldás: felhívtam egy márkaszervizet és a forgalmi alapján már adták is a kódot!
Egyébként a középrészt sem tart sokáig, kiszedni!Még egy kis segítség:
[link][ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
-
LamerGyuri
senior tag
válasz csababarca #74662 üzenetére
Mennyi idő volt az a "hosszú ideig nyomtam 1-6-ot egyszerre"?
[ Szerkesztve ]
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
csababarca
őstag
válasz LamerGyuri #74665 üzenetére
10 másodperc felett.
volt hogy 20ig is.de közben ugye folyamatosan látom a 0000-át, az első nulla villog.
-
mindig én
újonc
válasz csababarca #74666 üzenetére
Tudomásom szerint, 5mp után már mutatni kellene!?
Fognak a szervizben segíteni!0636511988
-
LamerGyuri
senior tag
válasz csababarca #74666 üzenetére
Úgy is próbáltad, hogy előbb nyomvatartod, és csak utána kapcsolod be? Lent van a kocsiban a papír, fejből már nem vágom az összes kombinációs trükköt.
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
csababarca
őstag
válasz LamerGyuri #74668 üzenetére
Úgy nem mert nem tudtam kikapcsolni. Ha bedugom a kartyat egybol kapcsol a radio.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz csababarca #74669 üzenetére
Hát ott a gomb rajta, kapcsold ki
-
csababarca
őstag
válasz LamerGyuri #74671 üzenetére
Nem kapcsol ki.
De holnap nekifutok ujra.Akkor ha sikerül kikapcsolni, kezdjem el nyomni az 1-6ot valameddig majd kapcsolja be mikozben lenyomva tartom a gombokat?
-
Ghandi
aktív tag
válasz Scenic2002 #74648 üzenetére
Igen nekem ugyan ilyen hibám van vagy fél éve egy Megane II 1.4 16v motorral. Már többször is csinálta, mert egy idő mulva elalszik magától. Már többször voltam szerelőnél vele, mindig lambdaszonda hibát irt. El volt repedve a kipufogó csonkom, gondoltam ha azt kicseréltetem akkor majd elmúlik, de sajna nem. Azóta is ugyan ez van, kigyullad, nem változik semmi az autóban. A szerelő megnézte, első körben azt javasolta hogy cseréljük a szondákat (darabja kb 20ezer és kettő van belőle) de azt is megjegyezte hogy korán sem biztos hogy a szondákkal van a baj. Az autó már 300 ezret futott, igaz a motor cserés volt, de a katalizátor ugyan az. Szerinte csoda hogy ennyit kibirt, legnagyobb esélye annak van hogy a katalizátor van eltömődve, ezért nem tud a hátsó szonda rendesen mérni. Gondolkoznom kell egy katalizátor cserén, nem tudom az mennyi lehet, de lehet már nem is éri meg foglalkozni ezzel az autóval. A kuplungot is cserélni kellene, az első tárcsák is cserések lesznek, de akkor már a csapágyakat is cserélni kellene, és már kivűlről is elég kopottas az autó..... Egy hozzáértő szerint ezeknek a javítása (katalizátor csere, kuplung szett, első tárcsák, csapágyak,fékbetétek) mennyi lenne alsó hangon?
Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
A kartergáz? Kopott motor, de lehet egy alaposan lerakodott motornak is ilyen hatása. Első körben egy alapos öblítés olajcsere elött. Igazából le kellene mérteni olajcsere elött a kipufogó gázt hogy milyen, alaposabb tisztítás, és utána is leméretni. Léteznek komolyabb motortisztítások amik nagyon jó eredményeket érnek el ilyen téren, de ahoz spec gép és adalék kell. Talán az a HHO tisztítás?
Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
mindig én
újonc
Véleményem szerint, ezek a tünetek, hogy kopogósabb motor, megemelkedett fogyasztás, kartergázszag, darabosabb alapjárat, stb,.....attól van, hogy rövid távon van használva az autó!
Heti szinten én is csak munkába járásra használom, ami 12 - 15 km oda és annyi vissza, 2-3 indítással! Nagyon nem használ a motornak!
Vannak már jó - jobb vegyi tisztítások, nem olcsó árakon, de én jobban bízok abban, hogy havonta párszor meghajtani a motort!
Hosszabb távon egy 130 - 140 - es átlaggal, tisztul az a motor és az ilyen jelenségek, szépen lassan eltűnnek!
Megjárom Pest - Egert, még a hangja is másabb! -
csababarca
őstag
válasz LamerGyuri #74671 üzenetére
Közben felhívtam a Renault ügyfélszolgálatot, küldik a kódot emailben, alvázszám alapján.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz csababarca #74682 üzenetére
Akkor megoldódott; boldogság
-
rob210
Topikgazda
közben nekem is megoldódott a hibajelenségem.
Levettem az aksisarut és le is vette a lámpát, valamiért beragadt a fejébe, hiába volt tünetmentes.
Renault power
-
csababarca
őstag
válasz LamerGyuri #74683 üzenetére
korai volt az öröm.
beütöm a kódot, amit küldtek, hosszan nyomom a 6-ost a számok közül, ahogy írja a manual is, majd lefut egy számláló 1 perctől, és újra kéri a kódot.lehet kicserélték a rádiót benne.
1-5,1-6 ra sem reagál, illetve kód nélkül kikapcsolni sem lehet. gyújtásnál egyből kapcsol, és akkor jön a kód kérés.
[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
válasz csababarca #74685 üzenetére
Még annyit megpróbálok hogy gyújtás előtt lenyomom az 1-6ot aztan dugom be a kàrtyát, hátha úgy feldobja a precodet.
-
Scenic2002
friss újonc
Sziasztok, a hibajelzeseket.. pl. A check engint, ha leveszem az akkusarut. Megszünikba hiba kijelzés? Szoval lehet ugy resetelni, vagy csak szerviz tudja eltüntetni? Scenic 2002 1.6 benzin
Mert amugy nincs valtozas. Ugyanugy megy a verda.
[ Szerkesztve ]
-
LamerGyuri
senior tag
válasz csababarca #74685 üzenetére
Ha a képen levő (vagy ugyanolyan) rádiód van, az gyárinak látszik.
Neked nem a kormánytávon van az "Enter", amivel nyugtázni kell a kódot?Mondanám, hogy segítek kivenni leolvasni a matricát róla, de gondolom, Székesfehérvár távol van tőled...
-
csababarca
őstag
válasz LamerGyuri #74688 üzenetére
45 perc autópályán igazából.
Azt megnézem, de a rádió kezelési útmutatója úgy írta, hogy kód, majd 6-os gomb hosszan nyomása.
ekkora indult a wait...1:00-től visszaszámlálás.megnézem majd az entert.
van egy autóhifis arc Dabason, holnap benézek hozzá, ha más nem, a rádiót ki tudja majd venni.biztosan gyári rádió egyébként, csak lehet hogy másik autóban volt, ezért alvázszám szerint rossz kódot adtak meg ugye.
-
szoverffy
újonc
Szeretnék segítséget kérni.
Espace 4, 2.2dci, 150 lóerős G9T motorkód. Erős olajfolyás a bordásszíj oldalán. Hogy pontosan honnan ered, azt nem tudni, mert a szíj széthordja.
Tippre kicseréltem a főtengely szimmeringet a szíjtárcsa alatt. Rövid ideig jónak tűnt, de a próbaúton (szépen ment) megint telefosott mindent olajjal. A beöntőt levéve érezhető valamennyi kartergáz, de 300ezer km után nem tudom, mi a normális, mitől van, ha sok, egyáltalán ki tud-e tolni egy új szimmeringet stb. Továbbá nem tudom, hogy azon az oldalon tud-e máshonnan folyni az olaj. De simán lehet, hogy az új szimmering ellett meg.
(Nem hidraulika olaj és nem gázolaj, ezeket megnéztem.)
Az összes ismerősöm fejét fogta, hogy "Jesszusmitvettél", (Eddig csak benyós rönóim voltak.)
A "vasba vele", "mekkora hülye vagy" és "inkább vidd szakemberhez" válaszok helyett valós segítséget, javaslatot szeretnék kapni. -
rob210
Topikgazda
válasz Scenic2002 #74687 üzenetére
Tudni kéne mi a hiba.
Ha olyan akkor lehet törölni ha nem akkor meg kéne csinálni.De diag nélkül eltűnni csak akkor fog, ha megszünteted a hibát és jó sokat mész vele.
Van benne egy automatikus rendszerellenőrzés ami ha 7-8 alkalommal nem áll fenn a hiba leveszi a jelet. De ahhoz, hogy tud mit kell megcsinálni tudni kéne mi a hiba..... Ördögi kör.
A megoldás a hibakód olvasás.Renault power
-
nhpeti
tag
Sziasztok!
Az létezik, hogy a clio 2 ph2-nek gyárilag túl kemény vagy nem tudom milyen az első futóműje? Mióta megvettem, kisebb-nagyobb úthibákon úgy éreztem mintha felütne a futómű. Gondoltam biztos rosszak a toronyszilentek. Most ki lett cserélve a 2 toronyszilent, toronycsapágy és a két teleszkóp is (nem szar minőségűre, SKF csapágyak, monroe teleszkópok), valamint futóműállítás is megtörtént a szerviz után. Kicsit jobb lett a dolog de a nagyobb úthibákon még mindig mintha felütne. Létezik, hogy gyárilag nem bírják ezeket a "jó" minőségű vidéki utakat?[ Szerkesztve ]
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz Scenic2002 #74694 üzenetére
Megpróbálhatod, bajt nem okozol vele, de szerintem nem fog segíteni.
20 ezer egy kódolvasásra te is Angliában élsz ?Renault power
-
gabor9991
őstag
válasz rob210 #74568 üzenetére
Megvan gép egy K4J712 lett végül, klímával.
Azt szeretném megkérdezni, hogy az alkatrészek amiket kinéztem hozzá azok tényleg jók lesznek?
[Vezérműszíj+vízpumpa]
[Hosszbordás készlet]
Gyári gyújtógyertyából melyiket? [valeo] [hella]
motorolajból [5w30] vagy [5w40] [gyári mann filter szűrővel]
hűtőfolyadék a sima [piros] jó bele?Most is valami piros lötty van benne.
Alap dolgok így ki lennének cserélve, ezen kívül kellene még ezekben valaminek a cseréjére figyelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest