Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hugo85

    aktív tag

    Már iszonyúan szól az ékszíj, megint. Nem csak cincog már van hogy egyenesen csúszik, vonyít, és ha bemelegszik sem múlik el már. Nem csak iszonyú ciki, de rohadt idegesítő is+nem is tesz jót.

    Eddig összesen 3 szerelőnél volt:
    - Az elsőnél anno vezérműszíjat cseréltek, előtte nem cincegett hanem búgott. Azt hittem csapágyas a vízpumpa, cserélték is, de valójában az ékszíjtárcsa volt a ludas, így azt is cserélték, valami minőségire, jó drágán. Kapott egy új szíjat is, de a 6pk-s helyett (minden tárcsa 6pks) 5pk-sat tettek fel. Ez után kezdett el halkan cingogni kb 2 héttel. Fontos információ, hogy cserélték a szervofolyadékot is.
    Visszavittük kb 2 hónap múlva: lazítottak az éjszíjon és befújták ékszíj sprével, azt mondták semmi baja. Egy napig volt jó.
    - Azután egyre hangosabban cincogott, elkerült a másik szerelőhöz (fék/futómű miatt). Ő azt mondta, hogy szerinte azért csúszik a szíj, mert keskenyebb a szíj, de mert hétvégén szerelte félhaverságból így nem tudta cserélni, nem volt anyag hozzá. Azt is mondta, hogy szerinte biztosan nem generátor szíjtárcsa, pedig eddig arra gyanakodtam (ez is gumiágyazású).
    - Harmadik szerelő: lecserélték 6pk-sra, utána kicsit csendben volt, kb 2 hétig. Azt mondták, hogy talán a szervoszivattyú szorul, azért csúszik meg a szíj (gondolom dugattyús, így logikus hogy a sűrítés végén nagyobb erővel kell forgatni).

    + Kapott Xado-t a szivattyú, szart se ért és most itt tartunk.

    Tud nekem bárki olyan szerelőt mondani, aki ki tudja deríteni, hogy valójában mi a baja és meg tudja csinálni, mert nem szeretek egy tücsökkel kocsikázni :O
    Azt se szeretném, hogy brahiból kicserélik a szervoszivattyút egy felújítottra kb. 30 ropiért, majd újra elkezd cincogni. Főleg úgy, hogy itt egyik autószerelő szótárában sem szerepel a garancia szó.

    Azon is gondolkodtam, hogy ha nincs más út és a szerelő is csak ennyit csinálna, akkor kicserélem én a szivattyút, elvégre legfelül van hozzáférhető helyen. Valaki csinált már ilyet? Van trükkje?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák