- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
válasz bluobluo75 #37481 üzenetére
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz bluobluo75 #37481 üzenetére
Az első amit linkeltélt bőven jó lesz.Ha nagy a hűtőd akkor LP ha nem akkor meg mehet a sima.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz bluobluo75 #37535 üzenetére
A borda színe. R, mint red. Az olyan extrém gémer, nem?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz bluobluo75 #37539 üzenetére
Sok helyen egyébként egy árban is adják őket. Például itt is.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
gryphus
csendes tag
válasz bluobluo75 #37584 üzenetére
Biztos hogy nem! Vegyél ugyan olyan Corsair-t csak low profile-t!
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.
-
gryphus
csendes tag
válasz bluobluo75 #37587 üzenetére
A linkelt képeken is low profile RAM-ok vannak 2-4 slotba dugva...
Nekem nem Thermalright hűtőm van, hanem Alpenföhn. 1-3 RAM slotba nekem sem fér el csak a low profile, ez általánosságban is igaz a termetesebb procihűtőkre mint pl. a Tied.
De ez ne zavarjon, ha csak két modulod van 2-4-be is rakhatod őket, és ott nem kell low profile. Bár szerintem teljesen felesleges a termetes hűtő a RAM-ra.
Vagy elfordítod a procihűtőtt valamelyik irányba.
Egyszóval nyugodtan vegyél olyan RAM-ot max 2-4-be dugod, vagy a hűtőn fordítasz, bár én még mindig a low profile mellett tenném le a voksot, hiszen húzva sem melegszik a DDR3 annyira, no meg a low profile-on is van borda...
De a Te döntésed, várj még más véleményt is!A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.
-
gryphus
csendes tag
válasz bluobluo75 #37591 üzenetére
Mint írtam szerintem a sima Corsair RAM felett egyik nagyobb procihűtő sem fér el, ami igazából csak az első RAM slotra igaz.
Részemről tuti Alpenföhn, de részrehajló vagyok, mert nagyon elégedett vagyok az Alpenföhn Nordwand-ommal. Nálam sem fér el csak low profile az első slotba.
Rakd fel a kérdésed itt is, lehet hogy konkrét tulajok tudnak nyilatkozni tapasztalatból, nem csak általánosságban mint én.A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.
-
Pubszon
veterán
válasz bluobluo75 #37607 üzenetére
Le kell mondanod erről a lapról sajnos.
-
04ahgy
nagyúr
válasz bluobluo75 #37613 üzenetére
Ennyit a bordáról: [link]
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Pubszon
veterán
válasz bluobluo75 #37613 üzenetére
Az emberek kevés %-a vesz külön hűtőt a procira, persze a fórumon pont azok vannak kiket érdekli a dolog és a nagyjuk vesz rá külön, a másik véglet meg a vizesek, akiknél megint csak elfér. (Már ami látszik a képen)
De pl nálam sem férne el, pedig a hűtőm se az a ultrabrutál nagy.
Az első képen nem férne el még egy pár ilyen memória.
A másodikon talán.
A harmadik és negyediken ok, de azok másabb lapok és lehet messzebb vannak a CPU foglalatról.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
04ahgy
nagyúr
válasz bluobluo75 #37633 üzenetére
Osztom Qru véleményét. Nekem eddig leszedett bordával mindig magasabb frekvenciát / adott frekvencián stabilabb működést sikerült elérnem RAM tuningnál, mint bordával. Alapórajelen tökéletesen jók a bordázott RAM-ok is, meg nem rosszabbak enyhe tuninggal sem. Csak azt nem szabad hinni, hogy a borda hozza el a csodát, mert az nem igaz.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
gryphus
csendes tag
válasz bluobluo75 #37637 üzenetére
Tökéletes választás! Nem jobb, ugyazaz csak méretes borda nélkül. Több helyen elfér esetleg ennyiből jobb..
[ Szerkesztve ]
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.
-
Pubszon
veterán
válasz bluobluo75 #37634 üzenetére
A szög megtéveszt, egyébként nem férne el, mert a borda vastag is meg magas is.
A linkelt RAM bőven jó, nekem 1333 CL9 van és megteszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 4800Mhz 2x8gb SO-DIMM Laptop memória, RAM
- Patriot Viper Steel 16GB DDR4 3600MHz PVS416G360C4K (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- G.SKILL FlareX 16GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- Patriot Viper Blackout Edition 2x8GB Kit PC4-28800 3600MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest