Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kispx

    addikt

    Ha már megint előkerült a dolog. Nem akarok flémelni, de ömlesztett és cinikus véleményem az ascről, szóval senki ne vegye magára, de egy-két dolgot érdemes tisztába rakni.

    - registry cleaner, defrag: Mivel a registry nem rendelkezik publikus dokumentációval, ezért elég érdekesen hangzik, amikor valaki (iobit) azt írja, hogy XY 1000 db regkulcsot töröljünk, mert jobb lesz. Ez a kontárság. Olyan mintha hozzám adnád be a TV-det javításra. Nálam csupán az Office meg a Visual Studio-t vágta haza. Úgy, hogy óra szívás után reinstall lett belőle. Sok időm ráment, de legalább emlékeztet arra, hogy ilyeneket ne rakjak fel.

    - szolgáltatások tiltásáért kéztörés jár. Számtalan problémát láttam már aminek a gyökere tiltsunk le szolgáltatásokat cikk/program után jött elő. Legutóbb a Photoshop nem tudott frissíteni, mert az egyik szolgáltatás nem futott. És mint ilyenkor lenni szokott tartalmas hibaüzenetet kap a felhasználó, hogy még a a googlet sem tudja használni. De a legkülönfélébb netes probléma is volt.

    - shortcut fix: felszabadít 10 KByteot.

    - internet boost: Előfizet +100 MBitre. Van X sebességed a szolgáltatónál, nem fog tudni egy program gyorsabb netet csinálni. Mellesleg az FF-nél már évek óta hülyeséget csinál, mert jobb alapbeállításokkal érkezik.

    - privacy sweep: majdnem hasznos dolog lenne. De ugyanezt megkapod máshol és felesleges "privacy"-ként a fájltörlést előadni, amikor a szoftvercsomaghoz csatolva vannak azoknak a helyreállításához szükséges program. Mellesleg a böngésző cache állandóan üríteni sem túl jó szokás lassú/adatmennyiségért fizetős kapcsolat esetén, mert az oldalaknak azoknak a részét le kell újra tölteni, ami idő (esetleg pénz). Nekem a állati vicces képek topikját üres cacheből 10-20 másodperc alatt tölti újra, míg cachesel, 1-2 másodperc.

    - töredezettségmentesítés: Egy HDD a fejet egy szektorról egy másikra mennyi idő alatt tudja átmozgatni? Hányfelé kell töredeznie a fájlnak, hogy 1 sec lassulás legyen?

    - RAM-optimalizáló: Hülyeség. Egy oprendszer 2013 jobban tudja a ramot kezelni. (10 évvel ezelőtt is) Főleg, hogy ez az "optimalizáló" azt csinálja, hogy hülyeséggel teleszórja a memóriát és az oprendszer nem győzi kifele swappelni a memória hasznos tartalmát. Ekkor a user megörül, hogy lett +100 MB szabad memóriája. De, amikor a swappelt tartalmat kéne betöltenie, akkor az oprendszer a HDD-ről fogja betölteni, ami jóval lassabb, mintha ki sem swappelte volna a memóriából. Mellesleg, ha nagy memória igényű programot programot szeretnél futtatni, akkor is swappel az oprendszer, de a különbség, míg a asc hülyeséggel szórja tele a memóriát, addig a nagy memória igényű programot hasznos dologgal.

    - uninstaller: Feltette már valaki a kérdést, hogy honnan tudja, hogy az uninstallálandó programról, hogyan dönti el, hogy milyen fájlokat hozott létre telepítés és működés közben? Hint: nem lehet eldönteni. Az appdata/programdata/...-ból kitörli a név alapján hozzátartozó mappát és kész. Maximum még megspékelhetik egy felhős adatbázissal is (ami nem oldja meg a problémát, csak mérsékeli). Pl.: ha a programod létrehozott egy C:\XZHSKJS\x.exe fájlt. Akkor azt nem fogja tudni, hogy mihez tartozik/mikor kell törölni.

    - game booster: erről az emlékezetem szerint számtalan cikk/visszajelzés szólna, hogy semmit nem ér.

    A protected folder/biztonságos fájl törlést/... egyéb tényleg hasznos hasznos dolgokat megkapod máshol is sallang mentesen, esetleg nagyobb funkcionalitással/testre szabhatósággal.

    Huh hirtelen ennyi jutott eszembe, lehet hogy össze kéne a dolgokat egy logoutos cikkbe szedni.

Új hozzászólás Aktív témák