Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz rekid #33503 üzenetére

    Nem értek egyet. :)
    A kolléga 2011.04 hónapban írt ide először. Kicsivel előtte kezdtem én is, de ez lényegtelen. Ha valaki több, mint 5 évet foglalkozik egy hobbival, akkor elérhetné azt a szintet, hogy ennyire triviális dolgokkal tisztában legyen, főleg úgy, hogy itt is, az obisban is időről-időre megkérdezi ezt valaki. Egész egyszerűen, ha valaki számára fontos időtöltés ez, akkor egy szint után igényét érzi, hogy megtudjon bizonyos dolgokat róla, sőt kifejezetten nehéz úgy létezni, hogy akaratlanul se szívódjon bizonyos tudás fel. Ha meg nem olyan fontos számára, akkor ne a gyártót hibáztassa, hogy ezt nem rágja a szájába.
    A válasz egyébként roppant egyszerű. Le lett már írva. Nem az objektív miatt változik a gyutáv, hanem a váz (az érzékelő) miatt. Ezek után furán veszi ki magát, ha olyan gyutávokat írnának az obira, ami nem valós. ez kb oilyan, mintha 2.0-nak írnád az 5.1-es hangfolyamot csak azért, mert te egy sztereó cumóval játszod le.

    "(Persze azt is aláírom, hogy 1,6-al szorozni ezer alatti számot sem nagy művészet... :D )"
    Valóban nem ez, de inkább 1.5-tel szorozd. És nem csak azért, mert azzal még könnyebb, hanem mert Nikonon annyi a crop factor. ;)

    "Hmm arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy DX objektívvel FX vázon lőtt kép mennyivel "jobb" mintha DX vázzal lőtték volna. Másképpen mennyit buksz az FX váz előnyeiből, ha nem FX optikával használod a képminőség szempontjából. (Bár ez eléggé megfoghatatlan..)"

    Az én értelmezésemben a "máskülönben" előtti és utáni tagmondat tök más. :)
    FX-en a DX optika vignettál, és erősen lágyul a szélek felé közeledve. Ez a hátrányuk.
    Annak a kérdésnek meg nincs értelme önmagában, hogy "DX objektívvel FX vázon lőtt kép mennyivel "jobb" mintha DX vázzal lőtték volna". Pl a D3 FX, de rommá veri ugyanazzal az obival pl egy D5300. Ez pixelsűrűség és felbontás kérdése egyedül, no meg az AA szűrőé. Ha érdekel itt a 85 1.8G. Kattintgasd végig a legördülő menüben a vázakat! Látni fogod a változást.

    (#33505) OTika
    Egyértelműen a D7100 a jobb választás. A 85-össel karöltve egy igazán erős összeállítás lesz.

    (#33506) fanti
    Egyedül a gyertyafény keringő miatt tettem be. Előtte, a próbálgatások alatt nem éreztem zavarónak, hogy csak középen tudok vele fókuszálni, mert az AF pontoknál is így szoktam rendszerint, aztán újrakomponálok. A beosztást jelző vonalaknak búcsút kell mondani az optikai keresőben. Az Af müxik.

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák