Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasinger!

    nagyúr

    Nos nem rég értem haza fi:zi'k kollégától egy átfogó tesztről, de mellette voltam Media Markt-ban is Denon D1100-at tesztelni.

    (Az előzményt előtte érdemes elolvasni, mert nélküle nehezen lesz érthető a véleményem)

    Először is a Denon D1100-ról egy pár szó: mikor felvettem a fejemre, azt hittem, hogy ez egy vicc, hol a mély?? Itt most sokan összeráncolhatták a homlokukat hogy mit szívtam mielőtt kipróbáltam, de megnyugtathatom őket, hogy semmit. Továbbra nem csak a mélyekkel, de a közepekkel sem voltam teljes mértékben megelégedve, egyszerűen nem éreztem tisztának, szépnek és elég dinamikusnak, kész.

    Na ekkor elindultam nagy reményekkel fi:zi'khez, hogy ott majd olyat hallok amitől leesik az állam. Ez részben így volt részben nem.

    Az alábbi példányokat próbáltam ki: Audio Technica ATH-M50, Audio Technica ATH-M30, Shure SRH 440, Shure SRH 840, Superlux 668B.

    Ezek közül a legjobban az M50 tetszett, mert a fentiek közül ebben volt a legtöbb mély, ez nem meglepő, ha az előzményeket nézzük. Ha a Denon mélyével kéne összehasonlítanom, lehet hogy valamivel kevesebb volt benne, de sokkal dinamikusabb, kellemesebb volt.
    Ebben igazán telítettek voltak a mélyek, a magasak és a közepek is a helyükön voltak. Nekem egy ilyen tökéletes lenne, csak sokallom érte a 4x 000 Forintot, egyelőre....

    Ezután a SRH 840 jön a rangsoromban, közép és magas hangokban gyakorlatilag ugyanott vannak, mélyben viszont érezhetően kevesebb volt mint az M50.

    Aztán most ugrottam egy árkategóriát, kb fele ennyibe kerülő füleseket próbáltam. SRH 440 és az M30 valahol ugyanott voltak, egyáltalán nem rosszak, az SRH 440-ben megint csak
    kevésnek éreztem a mély hangjait, tehát az eléggé hamar kiesett.
    Majd kipróbáltam a Superlux 668B-t egy ismerősöm ajánlása végett, mert nem rég vett ilyet. Nos, szerintem aki 10k alatti kategóriában keres fülest, az mindenképp ilyet vegyen a kinti webshopból, mert árkategóriában kimagaslóan jó darab szvsz, persze a magas hangokkal ha jól tudom hadilábon áll, de én ennyire nem teszteltem ki.

    Az viszont még mindig nem világos, hogy miért nem esett le az állam? Mondjuk erre egy kis gondolkozás után könnyű rájönni. Egy fejhallgatót nem lehet pár szám hallgatása után teljes mértékben megismerni egy olyannak, aki ennél jóval gyengébb kategóriában volt járatos. Meg kell tanítani a fülnek, hogy hogyan hallgassa. Legalábbis annó a HD202->AKG K518DJ váltásnál így volt, ugyanis, mikor elmentem és először kipróbáltam a volt tulajánál megmondom őszintén azon kívül, hogy kicsi több volt a mély, nem vettem észre nagy különbséget, viszont ez az érzés pár óra zene hallgatás utána eléggé gyorsan elillant....

    És jöjjön akkor jöjjön a csattanó: Miért nem éreztem eléggé erősnek a mélyeket a Denonnál, de még a M50-nél sem? A választ akkor tudtam meg, mikor kifelé menet és random találtam egy majdnem ugyanolyan fejest, mint ami nekem van, egy AKG K518 DJ LE-t. Felvettem, elindítottam ugyanazokat a számokat mint amiket eddig és szétesett a fejem a basszustól. A Denon és az AT a közelébe sem volt. Miért? Mert teljesen más a kialakítása a kettőnek. Egyik egy DJ fejhallgató, ami minden zajt kizár a külvilágból -itt a minden egy cseppet sem túlzó - ezáltal sokkal jobban hallani magát a nyers zenét és mivel kisebb a tér is a fül és a membrán között, gyakorlatilag mint egy fülhallgatónál, ezért a basszus sokkal jobban tud érvényesülni.

    Legalábbis ez az én meglátásom, kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák